REVELION IN INIMA DACIEI – SARMIZEGETUSA REGIA 2013

Categories ArticolePosted on

”Cunoscand istoria, eroii, traditia, ne facem mai sociabili, mai altruisti, mai iubitori de om si viata.” – Nicolae Iorga

Iarna asta iti propunem o intalnire cu istoria, cu radacinile, cu stramosii tai !

REVELION IN INIMA DACIEI – SARMIZEGETUSA REGIA 2013
Dacii adevarati traiesc inca pe aceste meleaguri, iar tu poti sa ii intalnesti!

Draga calatorule, vino cu inima deschisa si drumul se va asterne sub talpile tale prin aceste tinuturi de legenda. Vei descoperi adevaruri uitate, despre curaj si dragoste de glie, despre credinte care aduc mai aproape cerul de pamant, despre tradari dureroare si sacrificii inaltatoare. Si dupa ce vei pleca de aici, iti va picura mereu in suflet dorul de aceste locuri minunate, dorul de ”acasa”. Petronela (Bacau)

Ti-am pregatit un program special de vizitare a cetatilor dacice alaturi de dl Vladimir Brilinsky– jurnalist, fost redactor sef al revistei Dacia Magazin. Vladimir Brilinsky este un foarte bun cunoscator al istoriei dacilor si a traditiilor ancestrale care se pastreaza si astazi in Muntii Orastiei. Cunoscut ca “Paznic” al cetatilor dacice de 22 de ani, Nunu’ Brilinsky este o sursa inepuizabila de informatii inedite despre adevarata istorie a acestor meleaguri.

Dansul calusarilor are origini in Vechea Dacie, este un act de creatie fenomenal care a rezistat viu peste 2000 de ani. Prin dans, muzică, costum, texte, gesturi şi comportamente, căluşarii îşi exercită puterile asupra comunităţii. Simbol al identităţii naţionale, ritual şi act artistic, jocului calusarilor i se atribuie următoarele roluri şi funcţii: vindecare, profilactice, transferului de forţă vitală, de sănătate, de protecţie, de invocare a fertilităţi. Ritualul Căluşului a fost proclamat de către UNESCO ”Capodoperă a patrimoniului cultural imaterial al umanităţii” în 2005.

Daca iti doresti sa vezi dansul Calusarilor din Costesti cel mai potrivit ar fi …in inima Daciei. Ei vor veni sa ne vesteasca trecerea in Noul An 2013.

Beneficiaza de o OFERTA SPECIALA pentru rezervari in perioada 15-31 octombrie 2012 pt programul: REVELION IN INIMA DACIEI 2013 ! Locurile sunt limitate!

Afla programul complet aici : www.locuridetaina.ro

Informatii si rezervari:
Telefon : 0732.601.254
Email: [email protected]
Web: www.bonsiromania.ro / www.locuridetaina.ro

BONSI TRAVEL ROMANIA – Calatorind, te regasesti pe tine insuti! Te asteptam!

Lasă un răspuns