Românul care a descoperit șapte comori

Categories ArheologiePosted on

Marius Irimia este cel care a scos din pământul județului Neamț o istorie de peste 2000 de ani. Pe 12 ianuarie a găsit a 7-a comoară de când are această pasiune, după ce luna trecută a descoperit în comuna Ruginoasa un tezaur din secolele I-III de 200 de monede de acum 2000 de ani.

În comuna Hârtop, pe un deal, nemțeanul a avut o senzație ciudată. „Parcă cineva îmi spunea în cap că acolo trebuie sa fie un tezaur…când am ajuns pe dealul respectiv, m-a cuprins o liniște interioara greu de explicat în cuvinte și îmi răsuna în minte gândul că acolo este un tezaur îngropat”

După ce s-a apucat de săpat, la o adâncime de aproximativ 70 cm, a găsti o comoară. O broșă medievală din bronz sub formă de stea și 167 de denari imperiali romani din argint.

Toate piesele au fost predate Direcției Județene pentru Cultură Neamț, care vor sta alături de celelalte colecții ale Complexului Muzeal Județean Neamț.

Sursa articol și foto: http://stiri-neamt.ro/un-nemtean-a-avut-o-senzatie-ciudata-l-a-ajutat-sa-gaseasca-o-adevarata-comoara/

Accesează acest link: Redirectioneaza 2%

Lasă un răspuns