Salma Hayek: filmele iconice cu care a marcat cinematograful

Categories Emisiuni TVPosted on

Salma Hayek nu a incetat sa arate lumii ca poate face totul, de la a deveni un pictor legendar mexican, la o eroina Marvel intr-un moment in care credea ca nu i se va oferi niciodata un astfel de rol.

Actrita mexicana a decis ca va cuceri industria inca de la inceputul carierei si tocmai asta a facut cu personaje precum Carolina din Desperado (care a fost filmul care a pus-o pe harta Hollywoodului), sau legendarul Santanico. Pandemonium , care este acum un personaj iconic in cultura pop si cinematografia anilor 90, iar lista proiectelor interesante continua sa creasca.

Sigur, nu toate filmele ei sunt bune si are niste proiecte discutabile (cum ar fi „Son Like Children”), dar asta doar pentru ca face filmele pe care le iubeste cel mai mult, chiar daca nu vor fi demne de premii sau de premii. aclamatii critice.. In plus, a mai aratat ca este un cameleon atunci cand trebuie, iar la 55 de ani continua sa sparga stereotipurile pe care Hollywood le-a impus femeilor latino cu atatia ani in urma.

Acum, Salma este „mama” lui Marvel ’s Eternals , este un personaj cheie intr-unul dintre cele mai mari filme din genul supereroi si este un moment bun sa ne amintim de toate momentele in care a socat lumea.

Frida

S-au spus multe despre Frida Kahlo si sunt multe documentare, filme si carti despre viata ei, dar Salma a adus-o la viata intr-unul dintre cele mai bune proiecte despre asta, care a fost si un proiect foarte personal pentru ea.

Actrita a fost hotarata sa spuna povestea pictorului si a facut-o in asa fel incat, atunci cand lumea a vazut-o, a primit cele mai bune recenzii si chiar a primit o nominalizare la Oscar pentru opera ei si totul pentru ca nu a incercat sa o faca. transforma-o pe Frida in ceva ce nu a fost, dar si-a spus povestea in mod realist si uman.

Disperat

Acesta a fost filmul care a lansat cariera lui Salma Hayek la Hollywood. Filmul a fost regizat de Robert Rodriguez, care a transformat-o pe actrita in personajul Carolinei, o femeie care se indragosteste de un Mariachi care cauta sa se razbune pe un lider criminal. Filmul a fost un fel de continuare a lui El Mariachi, dar a fost prima data cand Salma a aparut si atunci a inceput sa cucereasca lumea.

De la amurg pana in zori

Pentru multi, Santanico Pandemonium este cel mai faimos si iubit personaj al Salmei Hayek. From Dusk Till Dawn a mai fost regizat de Robert Rodriguez (apar si George Clooney, Juliette Lewis si Quentin Tarantino), si spune povestea a doi criminali care, in timp ce calatoresc cu un ostatic, cauta refugiu intr-un oras singuratic, care este locuit de vampiri. .foame. Santanico este dansatorul dintr-un club de vampiri si apare intr-o scena iconica in care danseaza cu un sarpe.

Fools Rush In

Salma a avut momentul ei si in comediile romantice din anii 90. In acest film de Andy Tennant apare alaturi de Matthew Perry (Chandler in Friends), interpretand o femeie care, dupa o intalnire, descopera ca este insarcinata si decide sa accepte propunerea. a casatoriei barbatului pe care abia il cunoaste. Filmul nu este cel mai bun, dar rolul Salmei a fost memorabil.

Dogma

Regizat de Kevin Smith si cu Ben Affleck si Matt Damon in rolurile principale, Dogma este povestea unei lucratoare a unei clinici de avort care trebuie sa salveze lumea, pentru care a fost puternic criticata de conservatori. Salma apare ca o stripteza numita Serendipity , iar filmul a primit recenzii bune, in ciuda faptului ca a fost numit „blasfemiant”.

Beatriz la cina

In acest film, Salma a aratat ca nu trebuie sa fie sexy sau draguta din poveste pentru a fura spectacolul. Aici, ea joaca rolul unui terapeut spiritual care ajunge prins in casa unui client, care a invitat-o ​​sa participe la o cina cu prietenii sai, unde trebuie sa se ocupe de rasismul si sexismul invitatilor. Salma a castigat o nominalizare la Independent Spirit Award pentru rolul ei.

Salbaticii

Aici, Salma devine ticalosul, un lider de cartel care a rapit-o pe iubita unui barbat care a tradat-o si ii datoreaza bani, dand dovada de mare cruzime, dar si umanitate, ca parte a ceea ce este dispusa sa faca pentru a-si mentine puterea. .

Eternii

Nu a iesit, dar simplul fapt de a avea o femeie latina de peste 50 de ani ca eroina Marvel este deja ceva istoric. In Eternals , Salma il joaca pe Ajak , care este mama Eternilor si, cel putin in trailer, personajul care explica unde au fost in toti acesti ani si ce i-a determinat sa se „trezeasca”.

Casa lui Gucci

Era timpul ca Salma sa lucreze alaturi de Ridley Scott intr-un film bazat pe o crima adevarata. Salma joaca rolul unui presupus medium care a ajutat-o ​​pe Patrizia Reggiani sa planifice si sa duca la indeplinire uciderea sotului ei, Maurizio Gucci.