Povestea lui Alexandru Macedon. VIDEO

Categories Emisiuni TVPosted on

Ca în multe alte cazuri, istoria oficială nu ne spune tot adevărul… așa că îl cercetăm noi, pentru a-l aduce la lumină. Era Alexandru Macedon un grec 100%? Sursele istorice ne spun că nu. Iar dacă nu, atunci ne putem întreba, în mod firesc: să fie și Alexandru Macedon un alt personaj al antichității confiscat de greci, așa cum s-a întâmplat, de pildă, cu TRACUL Orfeu?

Povestea lui Alexandru Macedon este una pe cât de spectaculoasă, pe atât de controversată. În această emisiune căutăm să o limpezim cât mai mult…

Daniel Roxin

 

 

4 comments

  1. Dați-mi voie sa ma indoiesc de originea greaca a Olimpiei, mama lui Alexandru Macedon, având in vedere ca s-a nascut in Epir unde majoritari sunt si acum aromanii! De asemenea Aristotel un macedon veritabil, nascut si crescut in Halkidiki( Grecia de nord)! Mult succes Daniel, sper sa ai alături cati mai multi oameni de valoare!

  2. Despre Macedonean stim sigur ca cel putin Filip II, taica’su, era trac macedonean, strabun al aromanilor. Grecii stiu bine, posibil si descendenta Olimpiei, doar d-asta tin sub lacat documentele din tomba macedoneana. Cred ca nu doar pe mine m-ar interesa, de unde pana unde Aristotel trac veritabil, suna interesant. Adica in baza caror mentionari.

  3. Anticii scriau ca atenienii radeau de Filip – tatăl lui Alexandru – si de limba si apucaturile lui. Il socoteau taranoi si necultivat. Știm indirect ca Filip nu era chiar grec-grec si ca suferea dupa batjocura celor din sud. cu atât mai puțin mama lui Alexandru nu era grecoaica. De acea l-a adus pe Aristotel sa-l educe pe tânărul print. Alexandru= trac + educație greaca.

  4. “taranoi si necultivat”, dar i-a batut pe greci de le-a sunat apa in cap. Sa fim seriosi, daca Filip II era chiar asa cum il prezentau grecii, nu spun ca nu a avut si defecte, de mult se gasea un pumnal care sa-i scurteze “suferinta”. Grecii au fost tot timpul specialisti in mizerii si “bagat” strambe. Doriti-va sa nu aflati tot ce au patimit aromanii din cauza lor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *