Secuii măcelăriți de… unguri, în Evul Mediu. Aliați ai lui Mihai Viteazul, maghiarizați forțat mai târziu, și-au pierdut aproape cu totul identitatea!!! DEZVĂLUIRI

Categories DezvăluiriPosted on

Secuii nu sunt unguri! Ei și-au pierdut identitatea treptat, iar astăzi își imaginează că sunt maghiari. În realitate, istoria lor este una dramatică, fiind victime ale politicii ungurești de maghiarizare forțată. Dacă acum mai bine de 400 de ani au fost aliați ai lui Mihai Viteazul și au luptat chiar și împotriva ungurilor, astăzi sunt aliații Budapestei și reprezintă vârful de lance al politicii de destabilizare a României, regizată de vecinul nostru de la vest, obsedat de minciuna Ungariei Mari…

Ceea ce cu siguranță că nu se predă în școlile maghiare din România sunt episoadele din istoria Evului Mediu în care secuii au fost lipsiți de drepturi și au simțit pe propria piele furia crudă și răzbunătoare a ungurilor acelei epoci. Oare secuii mai știu de așa-numitul Veres Farsang sau Carnavalul Sângeros din iarna anului 1595-1596 când, în urma răscolei lor ÎMPOTRIVA NEMEȘIMII UNGUREȘTI, mulți dintre ei au avut parte de torturi și mutilări inimaginabile și de o moarte cumplită?!? Sate secuiești incendiate, secui trași în țepe  cu capul în jos (țeapa a intrat prin gură și a ieșit prin anus), secui mutilați prin tăierea nasului, a urechilor, a buzelor – bătuți, după mutilare, până la moarte… și toate astea pentru că și-au cerut drepturile firești care i se cuvin oricărui om. Vorbește istoria maghiară despre acest fel de episoade din trecutul ei?

Cum s-a ajuns aici? Haideți să aflăm câte ceva despre contextul în care au avut loc aceste povești de groază, pe scurt…

Pe vremea când Mihai Viteazul (numit de dușmani MALUS DACUS – Dacul cel Rău) ajungea domn al Țării Românești, secuii de rând din Transilvania trăiau sub împilarea crâncenă a nobilimii ungurești, fiind deposedați de atribute militare, intrând într-un proces accentuat de iobagizare, precum populația românescă de aici. În momentul în care Mihai Viteazul se retrage în munți, ca urmare a conflictului militar cu  turcii, acesta îi cere sprijin lui Sigismund Bathory pentru a bloca trecătorile împotriva invaziei lui Sinan Pașa. În disperare de cauză, Bathory îi trimite la înaintare pe secui, dându-le în schimb, pentru a-i motiva, o diplomă prin care aceștia își recăpătau vechile drepturi, după război. Astfel, secuii participă alături de oastea lui Mihai Viteazul la eliberarea Târgoviștei și la bătălia de la Giurgiu, întorcându-se  mai apoi (câți au mai rămas în viață) în Transilvania. Ei bine, imediat după întoarcerea lor, drepturile promise pentru a-i motiva să meargă la la război le sunt refuzate iar ei se răscoală. Răscoala este condusă prost iar secuii sunt învinși, satele lor fiind incendiate (satul Suseni este șters de pe fața pământului!) mulți găsindu-și moartea în chinuri, la ordinul lui Sigismund Bathory.

Ceva mai târziu, Mihai Viteazul le redă drepturile luate de unguri, iar în semn de loialitate și recunoștiință, o unitate militară formată din secui, aflată în ariergarda armatei lui Mihai Viteazul, se sacrifică până la unul pentru acesta, într-un uimitor act de vitejie, luptând din nou împotriva nemeșimii condusă de generalul Basta, la Mirăslău (18 septembrie 1600), și asigurând astfel retragerea domnitorului român…

Din păcate, secuimea nu mai este astăzi conștientă de adevărata ei identitate și face jocurile Budapestei, sub manipularea agenților acesteia din UDMR. Poate ar fi bine să le spună și lor cineva care e treaba cu istoria ocultată din propriile manuale de istorie…

Daniel Roxin

P.S. Mai multe despre crimele hungarismului puteți citi în cartea generalului (rez.) Radu Theodoru: URMAȘII LUI ATTILA

 

A apărut volumul 2 al cărții POVEȘTILE MAGICE ALE DACILOR. Disponibil aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-copii.html

29 comments

 1. E adevarat ca secuii sunt manipulati de extremisti si un grup organizat de destabilizatori care au invatat de la Rusii lui Stalin sau fascistii lui Hitler cum sa manipuleze, sa dezminta si sa destabilizeze tari intregi prin aceste istorii inventate, bazandu-se pe naivitatea lor. Secuii ar trebui sa inteleaga deja ca nu sunt copiii Ungariei, sunt copiii Romaniei si daca vor prosperitate trebuie sa lucreze impreuna cu Romania si fratii lor romani sa schimbe in bine istoria lor si ce are nevoie Romania si regiunea lor.

 2. De câte ori au fost faţă în faţă cu românii, bărbăteşte, fără să-i poarte alţii în cârcă, ungurii au mâncat bătaie de le-a sunat apa în cap. Dar atât de tare le-a sunat apa în cap, că dacă pui urechea de pământ îi mai auzi şi acum cum fug mâncând pământul. Poporul lui Gulaş, nătărăi.

 3. Secuii sunt fratii nostri. Ei n-au nevoie de ,,tinut secuiesc”.

  De ,,tinutul secuilor” au nevoie ungurii.

  Olteanul Iordan. 4 august 1919. Opinca romaneasca de pe Parlamentul maghiar.

 4. Secuii au luptat vitejește si la Vaslui, sub steagurile lui Ștefan cel Mare. Identitatea lor naționala si culturală s-a pierdut cu timpul, ei sunt exemplu viu despre ceea ce s-ar fi întâmplat intr-un final si cu romanii din Ardeal dacă nu ar fi fost primul război mondial. (Încă o dovada sunt romanii rămași in Ungaria de azi, fără reprezentare in parlament, fără o evoluție culturală reala si aproape de asimilare tacita.) Au fost subiectul unui proces reușit de maghiarizare pentru ca nu au avut totuși o masa critica suficientă si nici cultura, educația,Tradițiile lor nu au reușit sa reziste. Aceste cuvinte le scriu cu un soi de părere de rău pentru nația care a luptat alături de Mihai si Ștefan, Rareș si alți domnitori romani.

 5. Lasa-l in delirul lui. Bine hai sa zicem sa-l facem fericit ca secuii sunt urmasii dacilor. Dart stii care e marea problema, de care el stie, daca are un minim de profesionalism in el ca .. românii n-au nicio treaba cu dacii. No aici e buba. In afara de cateva aberatii si halucinari nici o dovada clara nu exista ca romanii s+ar trage din daci si romani.

 6. Cei care s-au lepadat de credinta noastra si s-au unit cu roma au primit ce-au cautat, meritau sa fie asimilati. Neamul n-a pierdut nimic, n-are nevoie de cozi de topor.
  Uluirea mea cea mare e cum de li s-a mai permis sa functioneze, ca biserica, dupa 1989. Dar tot raul spre bine, sunt din ce in ce mai putini si in curand vor disparea.

 7. Romanii au chiar o foarte mare treaba cu Dacii, Dacii sunt stramosii romanilor mongolezule.
  Cred ca ai fumat tu ceva cand te-ai apucat sa scri pe aici. Du-te in mongolia pe unde iti este locul.

 8. Dacă ați auzit de cronicarul Anonymus, el spune in propoziții simple si clare ca “atunci când am sosit aici am găsit din neamul romanilor si slavi”. Mai citiți, încercați sa scoateți propaganda din ecuație. Ce-ar fi sa susținem toți ca Dunarea izvorăște din Marea Neagră? Nu s-ar schimba realitatea. Curaj.

 9. iahur, istvane, ati ajuns cu propaganda subventionata de soros si aici ! Asa deci, nu a existat un front antiotoman, nici scrisorile domnitorilor valahi, ar trebui ca cineva sa va pocneasca cu documentele in care Papa al vostru chema la cruciada antiotomana si platea bani grei pentru asta, bani pe care regii ungari ii cheltuiau cam pe altceva. Formal regii unguri numeau principele Transilvaniei, dar real erau nevoiti sa-i confirme pe cei alesi de dieta transilvana. De cate ori nobilii ungari din Ardeal au impus regi? Aveti amnezii, nenorocitilor, valahii nu aveau constiinta apartenentei la neam, desigur, Iancu de Hudedoara, Matei Corvin n-au existat! Si nici Basarabii de la care ai vostri au mancat papara constant, poate sunt inventii!

  Mai da-ne si alte lepadaturi, ca acest profesoras de nimic, ca sa avem lista completa! Si rugati-va mult la diavol, ca sa ajungem cat mai tarziu la voi!

 10. Graba strica treaba, o sa-i scoatem din sistem incet-incet, o sa vedeti ca se vor mai face reduceri de personal, in reviste o sa ajunga din ce in ce mai greu spre deloc, editurile au planurile editoriale aglumerate, iar cartile greu vandabile nu vor mai fi primite in reteaua de desfacere…e greu. Traim vremuri grele. Sa-l salutam pe prietenul nostru Istvan.

 11. ,,Şi aşa a fâlfâit multă vreme în cerul Budapestei steagul maghiar cu opinca românească deasupra lui…” General Marcel Olteanu, ,,Huzarul negru”, 1926.
  Era august 1919.
  Ideea a aparţinut sergentului Iordan, un oltean a lui Malus Dacus.
  Iar opinca şi-a scos-o de pe picior căprarul Bivolaru din Mehedinţi.

  ,,Dacă din sufletul şi mintea unui simplu ţăran ca acesta s-a desprins o asemenea poznă, atunci nu ma mir că sunteţi aici…” i-a zis generalului Olteanu un distins avocat maghiar pe nume Ferency.

  Citiţi articolul: ,,Cum au pus românii opinca pe Parlamentul de la Budapesta” de Cristian Negrea

 12. “Ceea ce cu siguranță că nu se predă în școlile maghiare din România”

  Minciună curată. Nu e nimic nou în realitățile descrise aici. Secuii au ajutat într-adevăr pe Mihai Viteazu, cum au luptat de multe ori împotriva Habsburgilor sau a turcilor.
  Restul sunt bazaconiii.

 13. Iternetul a creat o posibilitate imensa de a putea sa deti informatia , insa nu putem sa folosim internetul pentru a ne manimfesta frustarile,si mai ales pentru a manifesta comportamente de antipatie fata de cei pe care azi Ii numim Unguri Sasi sau secui,ei convietuiesc alaturi de Romani de mult ani ,im armonie cu valorile umane,sa nu uitam ca ei au trait si au murit cu conteporani lor Romani,si ca au si ei copii ca si noi, care tot Romani sunt inainte de toate.EU INAINTE DE TOATE RESPECT OMENIA SI NU APARTENENTA SA ETNICA ,daca ati avea prieteni de ori ce nationalitate ati intelege,prietenia, este ceva aparte ,atunci simti daca prietenul tau te-ar trada,sunt convins ca prietenul meu nu ar face-o nici o data ,si se numeste Bedo,Arpy, Feri,iar cat despre faptul ca sun manipulati ,multi o stiu,mergeti in sighisora si stati intre ei ,veti gandi alfel.

 14. am citit candva o carte foarte bine documentata,,originea ceangailor” am uitat autorul si cartea nu o mai am. dovezile stiintific dovedite ale asimilarii fortate a acestei populatii de catre unguri sunt si convingatoare

 15. ungurii au fost niste lasi tradatori mincinosi si hoti iar in ziua de azi nu recunosc care este adevarul trecutului si au o asa mare nesimtire incat ei cred ca dracula este ungur. din punctul meu de vedere astia merita batuti pentru ca deformeaza istoria fara pic de rusine. in 1919 cand am intrat peste ei in tara lor trebuia sa-i punem atunci la punct dar in tara asta am avut conducatori de rahat la fel cum au permis europei dupa al doilea razboi mondial sa trimita foarte multi tigani la noi si acum rad toti de noi pina si canadienii si australienii ca americanii ne cred de mult maimute

 16. Ce sint unguri: niste tradatori, specialist in bagarea cutitului pe la spate; iar au pariat pe calul ala schiop; vizita lui Putin la Budapesta reprezinta clar personalitatea lor; au pacalit UE si NATO, dar numai pentru un timp; iar roma a fost intemeiata de supravietuitorii Troiei; unde a fost Troia si ce popor era acolo? nici nu mai e nevoie de alte explicatii!

 17. Transilvania era un stat autonom, de pe vreamea lui MV. Ne-am ajutat reciproc, Magharii, Secuii, Sasi si Romani.
  Pe mine nu ma intereseaza ca cine de unde si cum, de la Adam sau chiar Adam creat de Dumnezeu in poalele Carpatilor si deja vorbea limba Romana sau nu.
  Pe mine ma intereseaza prezentul, si acest prezent este forte infricosator fiind intuneric, ca scara comunista – marginit si intuneric, avind vedere orizontalamai unde panorama este balconul vecinului – nimic mai mult.
  Vai de capul vostru cu vitejia imbracata in frustratia ceausista.

 18. Levente,neica tu nu esti Roman,numai dupa nume,viitorul nu este negru,NOI am fost primii aici si ultimi Aici,vom muri,sa va intre bine-n cap chestia asta,hai acuma pleaca la joaca.

 19. Un secui dac: “In afara de cateva aberatii si halucinari nici o dovada clara nu exista ca romanii s+ar trage din daci si romani.” Era sa cad de pe scaun cand ti-am citit aberatiile :))))))))))) Din Daci ok inteleg, ai lasam un pic deoparte. Mai dar nici din romani ? :)))))) Dar din cine domnule expert ca ma faci curios ?! Uimeste-ma :))))))))))
  Auzi tu: Dar Unguri din cine se trag si serios intreb?

 20. Levente, dumneata iti fâlfâi frustrarea pe internet.
  Daca te intereseaza numai prezentul de ce vii pe un site de popularizare a adevărului istoric si înca îi mai si umilesti pe tinerii dornici să-l cunoască?
  Deci, esti plătit sa intimidezi.
  Deci esti cu adevărat un frustrat care şi-a ales o profesie de frustrat.
  Cine vrea sa cunoască adevărul este un om inteligent.
  Cine dispreţuieste adevarul este un ignorant.
  Iar cine işi bate joc de adevăr si de cei ce vor sa-l afle este o slugă.
  Vai de capul tau cu vorbele tale goale!

 21. Greseala cea mai mare este sa vorbiti despre unguri ca fiind maghiari! Trebuie avuta mare grija ca si romanii, secuii, germanii, slovacii, sarbii sunt unguri! eu pot fi ungur de origine romana!!! Asa eram toti cand erau maghiarii si austriecii la putere. Ungur nu inseamna maghiar! cum nici secui nu inseamna maghiar, doar ca secuii au fost asa cum si romanii maghiarizati si maziliti bine. Va sa zica, istoria secuimii trebuie inteleasa incepand de la steagul lor cu soarele de la RASARIT si admis faptul ca sunt bastinasi si au ajutat pe Stefan cel Mare si pe Mihai Viteazul. Pare ca sunt chiar urmasi ai scitiilor venind de la rasarit din teriitoriile de la nordul Marii Negre! Cand vorbiti de unguri aveti grija la cine va referiti! Eu prefer sa le spun maghiari maghiarilor! Si secuii sa isi ia istoria si traditiile inapoi de la maghiari cum si noi vrem sa ne luam pe cea de daci! Apoi mai vorbim. As recunoaste secuimea imediat daca s-ar cunoaste adevarata istorie si s-ar separa de dusmanii lor de moarte, ungurii (maghiari).

 22. Până în sec XIII, Constantinopolul preciza că după Carpaţi locuiesc slavi şi români.Apoi doar români, slavii fiind asimilaţi.Secuii n-au nici o legătură cu maghiarii din România sau cu ungurii din Ungaria.În sec.XVI vorbeau altă limbă (Verancici, episcopul Transilvaniei din sec.XVI). Istoricii şi cronicarii unguri îi considerau huno-bulgari sau huno-avari, alţii cabari sau descendenţi ai kazarilor.

 23. “Tovarasul Roxin” nu a fumat nimic ! Tu cred ca ai fumai cine stie ce cacaturi, incat ti-a afectat gandirea ! Asta e istoria adevarata, neamule ! Nu fi prost, caci idiot esti destul ! Ca esti nedac, se constata, nu mai era nevoie de alte comentarii !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *