Europa şi pericolul dac. Războiul împotriva istoriei noastre…

Categories DezvăluiriPosted on

Un articol de Marin Neacșu

Puţin îmi pasă că voi fi catalogat dus cu pluta. Puţin îmi pasă că unii vor spune că fabulez. Puţin îmi pasă că se vor găsi mai ştiu câţi “progresişti” care sa susţină că ideile mele sunt “ceauşiste”. Puţin îmi pasă că vor spune mulţi că îmbrăţişez teorii ale conspiraţiei “aberante”. Puţin îmi pasă că voi deranja anumite cercuri ale puterii printre care şi ale serviciilor care ar trebui să se ocupe de exact ceea ce voi spune eu aici şi nu de lenjeria intimă a elevilor de liceu.

Mie îmi pasă de ceea ce se întâmplă ţara mea aşa cum am învăţat despre ea de-a lungul timpului, cu bune cu rele, cu fapte de care sunt mândru şi fapte care aş fi vrut să nu se întâmple, cu istoria ei, mai eroică şi mai ruşinoasă, cu eroii, domnitorii, scriitorii, savanţii artiştii ei, unii mai talentaţi, mai învăţaţi, alţii mai puţin, unii mai virtuoşi alţii mai păcătoşi.

Toţi aceşti oameni, toate aceste evenimente formează la un loc moştenirea poporului căruia îi spunem român, chiar dacă mulţi nu sunt de acord, din varii motive, toate aceste evenimente care s-au petrecut în această zonă geografică căreia îi spunem România şi pe lângă actualele graniţe, toate pietrele praful, aerul, solul şi subsolul cu dovezile arheologice, cu aurul, petrolul, gazele, cetăţile acoperite de pământ, scrierile, muzica, operele compuse pe acest pământ, au format şi formează ceea ce astăzi încă numim România.

Toate acestea însă vin din vechime, o vechime pe care unii nu vor să o recunoască, unii nu vor să o accepte, unii nu vor să o scoată la suprafaţă, unii nu vor să o lasă să se exprime, alţii vor să o îngroape sau să o distrugă pentru că reprezintă un pericol. Un pericol la adresa unei Europe care sub masca civilizaţiei şi “progresului”, a unei “democraţii” impuse de o “elită” financiară străină de chiar interesele ţărilor care o compun, un pericol la adresa unor interese meschine de dominaţie subjugare şi acaparare, desfiinţare a identităţilor naţionale, nu face altceva decât să dezbine ca să poată stăpâni.

Suntem învăţaţi, îndreptaţi, convinşi, dirijaţi, împinşi, aruncaţi, îngrădiţi, forţaţi către o Europă “comună, a tuturor” unii îi spun “Statele Unite ale Europei” adică un fel de federaţie formată din state care îşi pierd identitatea, îşi pierd tradiţiile, îşi pierd obiceiurile, îşi pierd conştiinţa de neam, îşi pierd istoria, îşi pierd resursele pe care le pun la dispoziţia unor conducători ascunşi sub masca democraţiei, care practic urmăresc nu progresul ci distrugerea identităţii Europei.

Nu pare nimănui ciudat că la nivel de stat suntem sfătuiţi să ne “regionalizăm” să ne “autonomizăm” să ne fărâmiţăm ca să putem “supravieţui”, ca unică şansă de dezvoltare şi conducere, pentru “descentralizarea” conducerii “greoaie actuale” dar la nivel European suntem strânşi ca oile în ţarc, îndemnaţi să facem toţi cum comandă “baciul” de la Bruxelles sau mai ştiu eu de unde, ni se impun legi de uniformizare care se aplică însă diferit deşi sunt aceleaşi, căci acolo unde e nevoie, ele pot fi “interpretate” în culoarea locală doar ca să mulţumească interesele celor care le impun?

Nu vede nimeni că se umblă cu două măsuri, una de fărâmiţare la nivel statal, alta de “anclusare “la nivel European? Care din politici e bună, cea segregaţionistă, sau cea unionistă? De ce nu se aplică una din ele? Inamicul numărul unu al celor ce fac această politică ciudată, a celor care o aplică şi a celor ce o susţin este istoria.

Acea istorie despre care vorbeam mai sus, acea istorie care ne arată cine suntem, de unde venim, care ne sunt rădăcinile, care ne sunt valorile, care ne sunt drepturile şi bogăţiile, drumul şi direcţia. Ei, “Europenizaţii” vor să construiască o altă istorie care să înceapă cu ei. Tot ce a fost până acuma trebuie uitat, istoria, lumea, civilizaţia, umanitatea, universal începe cu ei, ei fac legile, ce a fost până acuma nu a existat, trebuie şters din memoria omenirii.

Preşedintele ţării ne spune că trebuie să ne cedăm suveranitatea, că trebuie să ne gândim la interesele Europei. Premierul României, ne spune că istoria României a început la 1918, ştergând din câteva cuvinte istoria neamului românesc, indiferent când şi-a căpătat acest nume. Dar oare, istoria Românilor a celor care ne numim aşa indiferent în ce ţară trăim, a început doar în 1918?

Unii spuneau până acum 24 de ani că istoria României ar fi început la 23 August 1944, dar şi ei acceptau totuşi că” trăim aici de 2000 de ani”, nici ei nu au vrut să ne rupă de rădăcinile istorice, doar au cosmetizat ultima parte a istoriei, ca să le dea lor bine la imagine.

Astăzi însă, trăim vremuri mult mai vitrege. Astăzi toată “lumea bună” vrea să uităm cine am fost, cine suntem şi ce reprezentăm ca popor astăzi suntem împinşi spre o globalizare nu numai economică şi financiară ci şi istorică, spirituală, de identitate.

Astăzi în România a devenit periculos să rosteşti cuvântul Dac, Dacia, (doar ca maşină mai este admis pe ici pe colo, dar va dispărea şi asta, vom vorbi de Renault, Sandero, Duster, Logan, toate nume româneşti pur sânge, toate” legate” de istoria Daciei) astăzi în România la şcoală nu se mai învaţă despre daci decât că au fost conduşi de unul cu apucături suicidale iar apoi am fost “preluaţi şi prelucraţi” de un popor luminat, aşa cum suntem preluaţi acum, şi am făcut parte dintr-un imperiu mare cum vom face şi acum.

Nu li se spune însă copiilor că conducătorii acestor imperii şi atunci şi acum au urmărit nu să ne “civilizeze” şi să ne facă viaţa mai bună, ci să ne exploateze minele şi bogăţiile-culmea culmilor – aceleaşi mine de aur şi atunci şi acum.

Spre norocul nostru atunci, marele imperiu a cucerit doar cam 20% din teritoriul vechii Dacii, celălalt fiind păstrat de Dacii liberi care au avut grijă să îi facă plecaţi până la urmă pe “marii civilizatori”. Spre ghinionul nostru acum nu mai există Dacia Liberă, actualii conducători în faţa pericolului celor ce ne doresc pământul, nu au scos sabia, au plecat doar capul, pe principiul” românesc” dar nu strămoşesc, “capul plecat sabia nu-l taie”.

Astăzi cuvântul “dac” nu mai este rostit oficial, în toată istoria celor 24 de ani de “eliberare” nu am auzit nici un preşedinte, nici un premier, nici un senator rostind acest cuvânt într-o cuvântare oficială sau neoficială. Dacia nu mai există pentru noua conducere supusă noului imperiu. Istoria nu mai există şi nimeni nu vrea să înveţe din ea.

Nimeni nu vrea să vadă că nici un imperiu nu a rămas în picioare, toate au căzut, din toate s-a ales praful, au rămas în picioare de fiecare dată ţările, statele, popoarele care le formau. A căzut imperiul roman de răsărit sau apus, a căzut imperiul lui Napoleon, a căzut imperiul comunist şi vor cădea toate unul după altul, dar pe ei nu îi interesează, ei “trăiesc momentul”, ei “clădesc viitorul” un viitor de hârtie ca şi banii cu care îl tencuiesc.

Astăzi tot ce este legat de Dacia şi de cuvântul dac, trebuie să dispară din istoria, conştiinţa şi evidenţele celor care trăiesc pe pământul care se pare că a fost leagănul civilizaţiei europene. Omorârea părinţilor este un obicei European, să nu ne amăgim crezând că avem exclusivitate.

Cetăţile dacice care au fost descoperite până în prezent au fost lăsate în paragină, s-a aşezat praful peste el, unele au fost prădate, hărţile cu aşezarea lor au fost predate jefuitorilor ca să scoată din ele brăţări de valoare inestimabilă, locurile care amintesc de Regatul dac au fost predate la cheie străinilor spre” cercetare”, Sarmisegetuza ruşilor şi englezilor, Bucegii şi Buzăul Israelului, Roşia Montana canadienilor şi americanilor.

Se spune şi nu văd de ce nu aş crede, văzând ce se întâmplă cu istoria, că ţara va fi împărţită în aşa fel încât Moldova să revină evreilor, Transilvania Ungurilor, Oltenia ţiganilor din toată Europa nu numai din România, iar România se va mai numi vechiul “regat” adică Bucureştiul câteva judeţe limitrofe cred că ieşirea la Marea Neagră nu va mai face nici ea parte din Noua Românie, dar asta încă nu o ştiu cei care au bătut palma, va fi o surpriză pentru ei. Unde se vor mai duce ei în weekend, dacă “Valea Prahovei” nu va mai cuprinde staţiunile montane iar Marea Neagră va fi într-o “regiune autonomă” independentă economic, financiar, si, si.. politic?

Astăzi se continuă îngroparea istoriei dacilor, îngropare începută imediat după prăbuşirea imperiului roman, când toate cărţile scrise despre Dacia au cam dispărut. Iată o scurtă enumerare:
Din scrierile lui Flavius Arrianus care a scris materiale istorice, militare şi filozofice, s-au pierdut exact cele care descriau războaiele dacice;
Din „Istoria romană” a lui Appianus, scrisă în limba greacă, în 24 de cărți, ultimele 2 tratând, războaiele lui Traian în Dacia și Arabia, s-au pierdut;
Demetrios din Callatis (Mangalia) a scris o „Geografie” în 20 de cărți, la sfârșitul secolului al III î.e. n fiind apreciată la vremea ei ca – foarte serioasă, aceasta însă dispărut;
Un autor târziu Orosius a tratat în Istoriile sale și luptele lui Fuscus (generalul lui Domițian) cu Duras Diurpaneus și dezastrele romanilor în Dacia, însă acea parte a fost pierdută;
Din „Istoria romană” (80 de cărți în limba greacă) a lui Cassius Dio s-au pierdut numai cele care tratează războaiele lui Domițian și Traian;
Nici chiar scrierile lui Traian despre daci nu s-au păstrat. Astfel „Getica” sa și „Getica” medicului său Criton au dispărut;
Profesorul Augustin Deac constata că peste 220 de opere antice de mari dimensiuni, care consemnau fapte, evenimente și referiri la limba poporului geto-dac s-au pierdut ori au fost socotite pierdute.

În ziua de azi, distrugerile continuă:
Arhivele sunt date pe mâna străinilor;
Pământurile Transilvaniei sunt redate celor ce le-au obţinut prin furt, de la locuitorii vechii Dacii, care prezintă documente de proprietate făcute sau falsificate de guverne străine;
Sarmisegetuza este scanată de BBC la milimetru, rezultatele însă nu sunt prezentate autorităţilor române;
Bucegii sunt răvăşiţi de americani şi evrei, cad elicoptere care cercetează misterele Bucegilor în căutarea spiritualităţii dace şi dezlegării enigmelor omenirii, dar statul român este orb şi surd, nu cere, nu dă explicaţii;
Munţii Buzăului, altă zonă încărcată de istorie şi spiritualitate ancestrală, sunt „redaţi” unui „moştenitor” al lui Preda Buzescu, moştenitor care de fapt şi-a vândut dreptul de moştenire unor străini. De ce nu moştenitorilor lui Bastus? PENTRU CĂ AU DISPĂRUT TOATE CĂRŢILE ŞI ÎNSCRISURILE DESPRE DACI?

Nu cumva acesta este scopul „pierderii atâtor documente şi dovezi ale civilizaţiei dace şi anume de a ascunde şi a nega drepturile locuitorilor acestui pământ? Nu cumva această „uitare” a istoriei dacilor continuă acest proces de trădare şi distrugere a istoriei şi continuă în mod intenţionat pentru a da acest pământ altora?

Şi atunci constatând toate aceste „coincidenţe” nu este aşa că eşti paranoic dacă tragi concluzia că s-a urmărit şi se urmăreşte în continuare îngroparea Daciei şi a dacilor? De ce nu mai vorbeşte nimeni astăzi despre daci? Conferinţele şi prezentările despre dacologie sunt păstrate în beznă, tratate cu superficialitate, cei care se ocupă de aşa ceva sunt marginalizaţi, ridiculizaţi.

Istoricii, cercetătorii, arheologii sunt îndreptaţi către alte perioade, cei care mai caută prin istorie urmele dacilor sunt persiflaţi, pasionaţii şi iubitorii de neam sunt taxaţi drept nebuni sau exaltaţi, teoriile lor sunt fantasmagorice, nu ai voie să spui, să constaţi sau să susţii că Poporul Dac a existat sau că limba română este de fapt limba dacilor şi nu a romanilor, că eşti imediat taxat drept „naţionalist comunist”.

DACII AU DEVENIT SAU CONTINUĂ SĂ FIE UN PERICOL PENTRU EUROPA ŞI ADEPŢII EUROPENIZĂRII, NU NUMAI PENTRU CĂ ARATĂ EUROPEI CUI DATOREAZĂ ÎNCEPUTURILE SALE CI ŞI PENTRU CĂ ARATĂ ÎNAINTE DE TOATE CĂ UN POPOR POATE SUPRAVIEŢUI ÎN GRANIŢELE SALE, MII DE ANI FĂRĂ SĂ AIBĂ NEVOIE DE LEGILE ALTORA, FĂRĂ SĂ FIE „SPRIJINITĂ” PRIN SPOLIERE ŞI EXPLOATARE. DIN CAUZA ASTA NI SE ÎNGROAPĂ ŞI VINDE ISTORIA.ISTORIA DACILOR A FOST ŞI ESTE CĂLCATĂ ÎN PICIOARE ŞI DISTRUSĂ INTENŢIONAT IAR ROMÂNII CARE PARTICIPĂ LA ACEST PROCES SUNT TRĂDĂTORI DE NEAM.

Cred că cea mai mare lovitură pe care românii ar putea-o da acestei europenizări forţate ar fi să schimbe numele României în Dacia. Atunci nu va mai putea spune nimeni că istoria românilor a început în 1918.

sursa: http://www.ziuaveche.ro

A apărut volumul 2 al cărții POVEȘTILE MAGICE ALE DACILOR. Disponibil aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-copii.html

50 comments

 1. intr adevar fantastic!ce am citit aici este peste cuvintele mele de muritor. dar exista ceva, poate cei care au avut grija de elicopterul evreiesc vor fi taria tarii si nemului de descendenti, poate ei vor avea grija de noi nepoteii celor pe care ei i au iubit si protejat atit de bine cu mii de ani in urma. singuri nu vom cistiga aceasta mizerie de batalie, Dumnezeu sa ajute neamul nostru!

 2. Nu domnule nu sunteti nebun cum nu sunt nici eu care cred si sustin aceleasi lucruri, asa cum spuneam azi in articolul cu evreii “vremea secerisului a venit”. Nu se poate sa nu va dati seama ca vremea vorbelor a trecut, nu se poate sa nu va dati seama ca fara lupta adevarata nu se mai poate obtine inapoi nimic din tot ceeace ne-au furat. V-am rugat sa ne punem in contact, sa vorbim si sa ne intalnim ca sa facem ceeace e de facut, ca raspuns am auzit ca trebuie sa ne retragem, sa asteptam vremuri mai bune. Vremuri mai bune nu o sa mai vina curand, lumea va trebui sa se purifice prin foc pentru a renaste. O sa ziceti ca vorbesc despre razboi, da vorbesc despre razboiul care a inceput in anii ’50 odata cu infiintarea primelor organisme internazionale pentru apararea pacii ( s-o creada mutu, eu nu ) , voi credeti ca Ceausescu de prost a vrut sa scape de datoriile esterne. Nu domnilor, razboiul ne bate la usa de mult timp, sa nu lasam copii nostri sa lupte in locul nostru. Haideti sa lasam copiilor nostri o lume dreapta si cinstita, un viitor, sa ne sacrificam pentru viitorul lor e lucrul cel mai frumos si spiritual ce ni se poate intampla. Putinii sunt oamenii care au norocul sa schimbe lumea, acei oameni suntem noi. Cu stima si respect, Constantin – [email protected]

 3. Eu as fi foarte mandra sa spun si sa arat, ca sunt cetatean si rezident al Daciei!…ca de prea multe ori ni s-a spus pe nedrept ca suntem rommi!
  Sincer nu am nimic cu rommi dar pana si ei se ascund in spatele identitatii de roman folosindu-se de confuzie…oare de ce?

 4. Cel mai grozav lucru ar trebui sa fie schimbat numele in DACIA.Ar trebui facute sondaje pe internet deschis subiectul poate la antena 3.Si bineinteles intrebat poporul iar mijloace de comunicatie nu putem spune ca acum nu sint.

 5. Da, sunt de acord ca a venit vremea sa luptam pentru ceea ce ne-au lasat stramosii. Domnule Constantin, intr-o singura privinta gresiti. Razboiul impotriva noastra nu a inceput in anii ’50. Razboiul impotriva noastra este milenar. Sfantul parinte Arsenie Boca asa spunea si am ajuns sa-l cred. Toata istoria nostra a fost marcata de sacrificii continue pentru supravietuire. Pana si monarhia era tot masonica. Am ajuns sa am mari indoieli si cu privire la aceasta monarhie. E clar ca trebuie sa n etrezim si sa facem ce trebuie – chiar cu pretul vietii – pentru ca altfel vom disparea. Am sentimentul ca ce se intampla acuma este finalul. Tot ce a fost pana acum, nu a fost decat un experiment macabru si o pregatire a terenului pentru ceea ce se intampla acum. Daca nu ne trezim nu vom mai putea face nimic.
  Cu stima
  Bogdan Popescu

 6. D-le Valentin Roman,nu pot exprima în cuvinte cât sunt de bucuroasă pentru aplecarea Dvs, oameni tineri,asupra trectului nostru,ocultat şi falsificat!
  Urmărindu-vă şi văzând deschiderea pe care o aveţi doresc să vă fac o sugestie şi anume:să luaţi în discuţie şi”Scrierea secretă”-lucrare ce aparţine d-lui prof.Tudosr Diaconu şi care susţine că pe baza unui algoritm matematic a ajuns la concluzia că toate limbile îşi au originea din locul unde trăim noi acum.Sigur ce v-am scris este o simplificare a ceea ce acest savant(numit şi el de unii nebun) a descoperit.Aşa cum se pretinde că Champolion ar fi descifrat hieroglifele,poate că şi d-lTudor Diaconu a făcut o descoperire epocală.Eu sunt de formaţie umanistă astfel încât îmi e greu să înţeleg,Dvs.însă sunteţi tineri şi cu siguranţă veţi înţelege mul mai mult. Vă doresc succes în minunata întreprindere a Dvs.

 7. De fapt tara noastra original se cheama Getia. Sau cel putin asa reiese din cartea lui Constantin Olariu Arimin, “Adevaruri Ascunse”. Pana si notiunea de “daci” a fost impusa de romani, ei numeu orice popor cucerit: daci

  Deci hai sa schimbam numele in Getia, si TRaiasca Getii Liberi!
  Se vede ca lucrurile se schimba catre bine in aceasta tara. Lumea se desteapta, nu mai face jocul Zionist, si asta nu poate fi decat un lucru bun.

 8. In sfarsit cineva spune,clar si apasat,ceea ce cu toti gandim.Felicitari d-lui Marin Neacsu autorul articolului ca a reusit sa ne ofere o imagine de ansamblu,o panorama,a ceea ce se intampla. De mii de ani le stam tuturor ca un cui in talpa,toti care au trecut pe aici au incercat sa ne cucereasca,asupreasca,jefuiasca,cumpere,dezbine dar nu au reusit niciodata cu adevarat sa ne infranga.NU OR SA REUSASCA NICI DE DATA ASTA.Intre timp dusmanii s-au inmultit iar metodele de lupta sau perfectionat si modernizat,nu mai merge cu arma in mana,trebuie sa fim inteligenti,hotarati si neiduratori cand e vorba de interesul natiunii.Si aceasta lupta ,da,cere sacrificii.De asemenea,in marea asta de dusmani,trebuie sa vedem care ne sunt prietenii…si sa nu-l uitam pe Dumnezeu.

 9. Nu ne apucam sa modificam nimic, Olariu spune destule lucruri care nu pot fi probate. Poate sa fie SI cum spune el, dar nu neaparat. SI grecii au folosit denumirea “daci”. Ramane geto-dacii.
  Imi place sa cred ca aici nu este un loc unde fiecare isi desearta tampeniile, haideti sa haidem!?

 10. Dragi mei daci!….sunt un Dac ce traieste in Spania de 10 ani..Imi iubesc tara mea DACIA ….Imi iubesc zona mea TRANSILVANIA…Imi iubesc orasul meu SIBIU ………………Imnnul acestei tari trebuie schimbat ,pt ca eu un am singe de Roman …eu un sunt urmas de-a lui Traian ….EU SUNT URMAS A LUI BUREBISTA ,A LUI DECEBAL,A LUI DROMIQUETE..E.T.C……EU NU SUNT URMAS A UNOR CRIMINALI, CE A INTRAT IN TARA MEA (DACIA) SI AU FURAT TOT CE AU PUTUT,SI CIT AU PUTUT (Sunt mindri italieni cu columna lui Traían nu?)

 11. Foarte interesant materialul! Eu ma consider dac, adica pasnic, muncitor, neinfricat etc. Ar trebui creat Partidul Dacia Felix, pentru ca toti locuitorii cu suflet pur ai tarii noastre sa-si afle trecutul luminos si vatra stramoseasca, aceea care ne face cinste! Asa sa ne ajute Bunul Dumnezeu!

 12. Eu niciodata nu am fost de acord cu aderarea Romaniei la EU, rezultatul dupa 7 ani fiind dezastruos. Sunt de acord in totalitate cu articolul, numai ca eu vad lucrurile la modul: este necesara o reorganizare administrativ-teritoriala a tarii, dar inafara EU. Trebuie sa gasim o modalitate rapida (referendum) pt. a iesi din EU,deoarece Tanti Merkel se intelege f. bine cu fostii securisti si cu toate ametitele care nu au dat pe la scoala din Romania, cu scopul de a ma fura (bineinteles). Haideti sa-i propunem lu’Tanti Merkel sa-si ia toti dobitocii din Romania, eventual sa-i angajeze in Austria, Germania.

 13. Reorganizarea actuala, in judete, este in masura de 80% – 85% cea consacrata de istorie, viabila, care corespunde unor necesitati. Orice modificare a organizarii administrativ-teritoriale actuale nu poate fi decat o mare prostie a unora care habar nu au de particularitatile zonale, de specific, de istorie. O reorganizare in forma regiunilor este cea mai mare prostie care se poate imagina, date fiind inclusiv tendintele centrifuge ale responsabililor din secuime, dar si actiunile unor servicii adverse.

 14. http://www.mediasinfo.ro/noul-logo-bitdefender-steagul-dacilor/2011/09/13/.
  Aceasta companie, foloseste steagul Dacilor ( nu stiu cu ce drepturi) sub o denumire (logo) englezeasca “AWAKE”. Dv-tra luptati pentru cunoasterea adevarului despre simbolurile si traditia inaintasilor nostrii si aceasta companie nu face altceva decat sa “occidentalizeze” sfantul steag Dacic.Ma intreb daca pot fi obligati cumva , sa ataseze un pliant explicativ cu o scurta istorie a ceea ce inseamna cu adevarat acel steag in lb Enleza si sa fie atasat acelui produs. M agandesc ca asa am impaca si capra si varza>

 15. TRAGISMUL RELATARILOR ARE DARUL SA TE INFIOARE.DIN PACATE PUTIN SINT CEI CARE CITESC ASEMENEA ARTICOLE CUTREMURATOARE.ROMANISMUL ESTE PE CALE DE DISPARITIE SUFOCAT DE SUVOAIELE BARBARISMELOR LINGVISTICE SPIRITUALE SI SOCIO-ECONOMICE.NIMIC DIN CE NE APARTINE NU MAI ESTE BUN SAU DE ACTUALITATE.SCOALA ROMANEASCA DESERVITA DE DASCALI MAI SLABI DECAT ELEVII LOR,POLITICIENII OCUPATI DE INAVUTIRE PERSONALA,APATIA NOASTRA PROVERBIALA,TOATE LA UN LOC,DUC SIGUR LA PIERDEREA MAI DE VREME SAU MAI TARZIU A IDENTITATII NATIONALE A ROMANILOR.DA DOAMNE MINTEA ROMANULUI DUPA URMA !!!!!

 16. Limba latina este limba romanesca, nu limba romana limba latina
  Un mare punct pus pe I cu acest articol.
  Daci ne-am nascut si daci vom muri.

 17. Pot spune doar un singur lucru, de care m-am mandrit de mic copil, iar acum am 49 de ani si port aceeasi mandrie. Sunt fiu de DAC si sunt mandru de inaintasii mei DACII.
  TRAIASCA DACIA si NEAMUL DAC>

 18. Singura solutie este ca acest popor sa nu dispara,educarea copiilor nostrii si lasat cu limba de foc ca fiecare familie de roman sa nasca cel putin trei copii si sa invadam Europa.Sa nu ne pierdem traditiile,limba,credinta STRAMOSEASCA IN ISUS HRISTOS adica ORTODOXIA pentru care multi din mosii si stramosii nostriii au murit ,cum a facutO si BRANCOVEANU cu COPIII lui .Organizarea unor sfaturi ai inteleptiilor ai acestui neam care sa dea directia de urmat,sunt atatea de facut pentru a salva acest neam,dar cine sa le faca,noi suntem saraci,majoritatea nu stim pe ce lume traim,inteleptii ne pleaca sau se dau cu dusmanii asa ca cine sa ne salveze,DOAR IN DUMNEZEU MAI AM SPERANTA.Eu tot ce pot sa fac este sa-mi educ copiii.DOAMNE ADUTI AMINTE SI DE ROMANII SI DA SA VINA SI TIMPUL LOR SA SE MAI INTOARCA SOARTA CA PREA CRUDA A FOST CU NOI.

 19. Sincer, asa cum am mai amintiti si cu alte dati, eu vad problema tarii noastre rezolvata prin ajutorul romaniilor din afara> Am inceput sa ma interesez aici in SUA sa vad ce putem face noi romanii plecati ca sa ajutam tara mama si impreuna cu ca sa cladim o alianta.Poate va intrebati de ce ajutor de la romanii din afara. Considerati urmatoarele:
  1) Orice plan care nu are suport financiar, intelectual si fizic este doar un vis. Dintre romanii cu bani multi din Romania nu stiu pe nimeni care sa fie interesat sa puna Romania innapoi pe harta (ca sa zic asa), pentru ca banii pe care i-au cistigat au fost prin jaf si tradare a tarii noastre.
  2) Cei mai multi romani care n-au mai indurat regimul de conducere si “privatizarea” din Romania au plecat din tara (printre care si subsemnatul)Ce se intimpla este ca in societatea de consum din occident daca sti sa te feresti de jocurile murdare si capcanele intinse de capitalisti poti sa o duci bine. Pericolul este ca anii trec tu o duci bine copii tai au crescut in acea tara straina, si uite asa din generatie in generatie se pierde limba, cultura si tot ce tine de avutia noastra etnica. Doar evreii isi tin traditiile de mii de ani si ii feresc pe copii lor de influente negative.
  Dar sa revenim la ajutor.
  3) Numai cu eforturi financiare alaturi desigur de cele spirituale vom putea scapa din situatia asta critica. Sa speram ca planul functioneaza. Sunt aproximativ 10 milioane de romani plecati din tara din care probabil 5 milioane ar fi de acord sa participe intr-un fel sau altul.
  Desteapte-te romane ca tara te cheama!!!!!!!!!!!!
  Sa ne ajute bunul Dumnezeu.

 20. UN pas este ca acest popor sa nu dispara,educarea copiilor nostrii si lasat cu limba de foc ..Sa nu ne pierdem traditiile,limba,credinta STRAMOSEASCA IN ISUS HRISTOS adica ORTODOXIA pentru care multi din mosii si stramosii nostriii au murit ,cum a facutO si BRANCOVEANU cu COPIII lui .
  NU OR SA REUSASCA NICI DE DATA ASTA.Intre timp dusmanii s-au inmultit iar metodele de lupta sau perfectionat si modernizat,nu mai merge cu arma in mana,trebuie sa fim inteligenti,hotarati si neiduratori cand e vorba de interesul natiunii.Si aceasta lupta ,da,cere sacrificii.De asemenea,in marea asta de dusmani,trebuie sa vedem care ne sunt prietenii…si sa nu-l uitam pe Dumnezeu.
  Da, sunt de acord ca a venit vremea sa luptam pentru ceea ce ne-au lasat stramosii. Domnule Constantin, intr-o singura privinta gresiti. Razboiul impotriva noastra nu a inceput in anii ’50. Razboiul impotriva noastra este milenar. Sfantul parinte Arsenie Boca asa spunea si am ajuns sa-l cred. Toata istoria nostra a fost marcata de sacrificii continue pentru supravietuire. Pana si monarhia era tot masonica. Am ajuns sa am mari indoieli si cu privire la aceasta monarhie. E clar ca trebuie sa n etrezim si sa facem ce trebuie – chiar cu pretul vietii – pentru ca altfel vom disparea. Am sentimentul ca ce se intampla acuma este finalul. Tot ce a fost pana acum, nu a fost decat un experiment macabru si o pregatire a terenului pentru ceea ce se intampla acum
  Ma bucur sa vad ca inca mai avem OAMENI pe acest pamant sfant al vechii DACII. Felicitari autorului articolului si multumiri oamenilor frumosi care au postat cate un raspuns la acesta.
  Lupta a inceput ,este una a spiritului.Trebuie sa gandim binele si restul vine de la sine.Sa dam drumul in fiecare secunda un bulgare de bine in jurul nostru si Tara renaste clipa cu clipa.Ne intalnim permanent cei cu spirit curat in cerul acestui pamant .Vremea Oamenilor Drepti a sosit , cine are ochi o vede in clar.Gandurile noastre de bine se intalnesc si ne poarta pe cararea spre victorie.Amin.

 21. Doamnelor si domnilor,
  de vorbit, s-a vorbit destul.. cunoastem in parte istoria noastra, iar pentru a o afla si pentru a sti cine suntem trebuie sa distrugem mafia actuala.
  Trebuie sa actionam. Este singura noastra sansa. Ultima.
  Trebuie sa ii lovim cat mai curand.. cat mai curand.. altfel va fi prea tarziu..
  Cu respect, Dacul.

 22. In perioade de restriste, cand este la pamant, mintea umana regreseaza. Nu are idee cum sa traverseze prezentul spre viitor si se refugiaza in trecut. Este demonstrata stiintific aceasta reactie. Citind articolul se intelege ca moralul nostu este la pamant in prezent.

 23. nici nu stiu cum sa va multumesc pentru ceea ce scrieti, imi doresc ca numele acestei tari sa fie modificat in DACIA, pentru ca de fiecare data suntem confundati cu cetatenii minoritatii binecunoscute, carora politicienii nostrii le-au dat dreptul sa se numeasca asa cum se numesc azi, nu asa cum li se spune in toata lumea.
  Motivul pentru care meritam numele de DACIA este acela ca istoria noastra demonstreaza ca dacii s-au contopit cu romanii, ci romanii provin din daci plecati de pe meleagurilenoastre si reintorsi sub numele de romani.

 24. D-ACI SANTEM SI VOM RAMANE !!!E LOCUL NOSTRU SFANT PE LUME,,PRIN DREPT DIVIN NI SE CUVINE…”FIARA “DE MII DE ANI VREA SA NE PIARDA…ACUM MAI MULT CA NICIODATA…DAR SFINTII NOSTRI NU NE LASA !!!STAU SUFLETELE LOR DE PAZA..SI FOCUL DUHILUI CEL SFANT…VA APARA ACEST PAMANT ! UNITI IN CUGET SI SIMTIRE…PT.TARA CU IUBIRE …VOM BIRUI SI VOM RAMANE !!!GONIV-OM HOARDELE PAGANE..CA NU SANT FII DE DUMNEZEU , CEI CE COTROPESC POPORUL MEU…PIRATI MODERNI SI CU RENUME..VIN BOGATIILE SA-I FURE !!!DESTEAPT-TE POPORUL MEU , DEZLEAGA-TE DIN JUGUL GREU !!!IN CARE MII SI MII DE ANI …TTE-AU INROBIT AI TAI DUSMANI !!!

 25. Reply to Mr.CONSTANTIN/July 29, 2013
  Dl. Constantin, am citit raspunsul D-vtra la acest extraordinar articol si sint cu D-vtra `from here to eternity`.Intradevar este`a big shock` pt. cineva care nu cunoaste istoria tarii si in special pt. tineretul de azi. Dupa cum ati spus, a trecut timpul lamentarii si acum totii Rominii sa se uneasca si sa actioneze. Nu exista alternativa. Acum avem `freedom and democracy`, adica “YOU HAVE THE RIGHT TO COMPLAINT AND WE HAVE THE RIGHT TO IGNORE YOU`. ISN’T THIS GREAT? ISN’T THIS DEMOCRACY?
  Am trait sub regimul lui Ceausescu, si pot sa spun ca a fost un mare patriot, si au omorit un om nevinovat pt. interesele celor cu inerest financiar. Vreau sa precizez ca nu am lucrat in securitate sau alta organizatie de guvern. Sanatate si noroc.
  Nicolae Calinescu. e-mail: [email protected]

 26. Ma bucur sa vad ca inca traim multi.
  Trebuie sa concepem un plan pentru salvarea pamantuirlor si a sufletelor noastre.
  Dupa 89 cred ca a inceput cel mai mare plan de nimicire a unui popor.
  Si cate reusisem in vremea puterii populare.
  [email protected],,,mail
  Trebuie sa construyim legaturi si sa facem ceva.
  Eu sunt daci.a si sunt taran!

 27. Eminescu avea un cult pentru daci.
  Poezia ,,Ai noştri tineri” (1876) are o variantă in care poetul opune DACUL snobilor ,,cu chipul lor isteţ de oaie creaţă” ce vorbeau o limbă înţesată cu barbarisme:

  DAR CE SĂ ZIC ŞI EU ACUM SĂRACUL –
  CE N-AM ŞTIUT VREODATĂ …PĂSĂREŞTE:
  FITI VOI ROMUNCULI; SIMT ÎN MINE DACUL…

  Poezia ,,Mai am un singur dor” se intitula într-o variantă ,,DORINŢA UNUI DAC”.

 28. Am gasit eu niste carti foarte vechi in latina si franceza care relateaza istoria antica a Gotilor despre care se spune clar in multe carti antice ca erau tot una cu Getii sau Dacii. Si am citit in ele si despre esecul lui Domitian in urma caruia Marele Imperiu Roman a platit tribut din 88 pana in anul 100 dacilor, iar fratele lui Decebal a fost incoronat de Domitian ca invingator. Decebal neavand incredere sa se intalnesca personal cu Domitian. In traducerea in franceza dupa Iordanes la fel sunt foarte laudati dacii (gotii,getii) ca fiind foarte avansati in toate domeniile stiintei si cei mai aprigi luptatori. In alata carte depre istoria gotilor de la aparatia lor si pana la disparitia marelui imperiu gotic- cum Alaric regele Vizigotilor, o ramura desprinsa din acceasi Goti ravaseste Italia si pradeaza Roma, dupa care trece in Africa. Cum succesorul sau Ataulphe inceteaza macelul din Italia si pleaca in Galia de unde ii alunga ve VANDALI care se refugiaza si ocupa Spania. Ataulphe merge dupa ei in Spania………etc E multa istorie si foarte fascinanta. Ma cam chinui sa o citesc ca e in franceza de pe la 1600

 29. Dar l-au scurtat astia asa cum le-au scurtat pe toate. Pana au ajuns scurti si-n oglinda, ca apar fara cap.

 30. Felicitari!Un articol frumos scris cu multa durere si iubire de neam si tara,trebuiesc informati tinerii sa.si cunoasca istoria neamului si-a tarii si trebuie cultivata iubirea si patriotismul de tara si neam,ceia ce in prezent acest sentiment nu se prea vede,ganditi pozitiv si cu iubire invatatii pe cei mici sa-si iubeasca tara,neamul si mandrii sa fie ca sunt DACI,suna frumosDACIA tara sufletelor celor dintai oameni liberi.Asa sa ne ajute D-zeu!

 31. Bravo, Marin Neacsu!
  Un articol bine argumentat.
  Un articol de suflet.

  Cand aud cuvintele ,,dac” si ,,Dacia”, savantilor pe puncte incepe sa le tremure barba. Au atata frica de ele! Se vede ca nu le curge-n vine un sange geto-dac.

  Romania este DACIA.
  Romanii sunt DACI.

  Asa cum grecii isi zic eleni.
  Portugalii luzitani.
  Asa ar trebui sa ne zicem si noi daci.

  Pe la meciurile de fotbal auzi mereu ,,luzitanii”, ,,elenii”, ,,galii” etc.
  Dar niciodata n-am auzit ,,scorul este una la zero in favoarea dacilor”.

  Trebuie sa-i deprindem pe straini sa ne cunoasca numele adevarat.

 32. ESTE TIMPUL CA TOTI SA NE UNIM SI SA SPUNEM CU TARIE – SUNTEM DACI, NOI NE NUMIM DACI, TARA NOASTRA SE NUMESTA DACIA, NOI SUNTEM CREATORII CIVILATIEI EUROPENE, TOT NOI AM APARAT EUROPA CA EA SA SE DEZVOLTE.
  DECI HAIDETI SA NE UNIM SI SA STRIGAM TARE DE TOT, DAR ATAT DE TARE INCAT SA MOARA TOTI DUSMANI NOSTRII- SA STRIGAM:
  NOI SUNTEM DACI, NOI SUNTEM STAPANI PE ACEST PAMANT!

 33. Get – Getae- Geea, fiu al pământului.
  Dac- Dacia- Aqua- Daqua-DAVA, in latina aqua se pronunța acva iar in unele harti apare DACVORUM.
  Nu avem a ne lupta mai mult decât trebuie pentru ca suntem predispuși la nemurire dar avem un destin măreț si acela este de a învăța pana si pe dușmănii noștri adevăratele valori ale Acestui Neam. Ii vom ajuta sa se îmbunătățească din toate punctele de vedere.
  Paradoxal e faptul ca vorbesc graiul nostru, au format familii cu ai (ale) noștri(e),
  iubesc acest pământ mai mult decât pe al lor si stiu mai bine decât noi adevărata noastră istorie si civilizație.
  EI NU POT AVEA CE AVETI VOI . FOCUL VIU. Acest simțământ pe noi cei care il avem ne înaltă , pe ei ii coboară ( a lua bomboana unuia nu te face sa te simți mai împlinit). Nu seamănă cu o poveste veche cu DOI frați in care unul se chema ABEL.Lupta noastră e la rang de arta si înțelepciune.
  Exista o vorba a unora, Romania e tara foarte frumoasa , păcat ca e locuita.
  Păcat, vina, pedeapsa , penalitate.
  Noi ne simțim foarte bine aici la fel ca si Abel in pământul lui. Nuravnim la nimic al altuia. Daca ( este cel mai uzitat cuvânt) BUNUL DUMNEZEU ne-a lăsat sa stam aici înseamnă ca știe ce face pentru ca EL NU GRESESTE NICIODATA. Păcat este sa iei ce-i al altuia. Păcat este sa faci contra lui si a voinței sale.
  Nu va speriați pentru ca acest pământ va produce Mereu Traco-Daco-Geti.
  Pace vouă!

 34. Numele corect al tarii noastre pare a fi: DAGEYA (cei ai pamantului unde geo sau gios de la “a merge pe gios” inseamna pamant -planeta) sau varianta
  DASCIA (adica cei cei ce stiu) sau DASCGEYA (adica cei cei ce stiu despre pamant) de unde se trage si SCYTIA sau daca mergeti PE LA SCYGETI se transforma prin telefpnul fara fir in PELASGII.
  GOG si MAGOG, GET sau GIT sau GOT toate pleaca din acelasi cuvant!!!!!

  Din amestecul arieshenilor din APULLUM (adica Ares zis si Apolo) cu cei din regatul cushit au rezultat si tiganii/gitanii/gagii/gogii adica GO GIOS (adica gagiul transformat in “guegiu” de unde isi trag numele si huronii din america de nord vezi carti scrise pe tema asta inca de pe la 1800 toamna) dar si si hindusii cu al lor viteaz si frumos INDRA care a devenit INDRA-GETUL sau INDRA-GITUL sai INDIRGITUL sau INDARJITUL in lupta dar mai avem si INDRA GO SCYTUL adica indragostitul de femei dar si de stiinta!!!!! Tot de aici avem si DRAGOSTE si dragobete (betia iubirii de primavara, betia renasterii la viata dupa iarna).

  Mai avem si Gogule, GET BE GET, GAGESTI, GOGA care a devenit POPA POPA ION de la GOGAION !!!!!!!!!!!!

 35. […] Scump popor roman,sunt mandru ca am facut parte dintr-o natie cu dubla ascendenta romana si daca,a carei istorie a fost luminata de stralucitoarea figura a lui Traian si de jerfa marelui Decebal ! Aceste cuvinte fac parte din Testamentul eroului neamului romanesc, Maresalul Ion Antonescu , executat la 1 iunie 1946,cu o zi inainte de a implini 64 de ani.

 36. Probabil, singura cale de a lupta pentru restabilirea numelui,a valorilor si a mostenirii lasate de stramosii nostri daci este de a lupta cu armele lor, a celor care au acaparat puterea si au vandut tara asta si anume de a crea un partid politic Partidul Dacilor de ex care sa adune toti oamenii de buna credinta si onoare din tara asta.Doar asa vom putea deveni o forta care va avea ceva de spus in privinta viitorului acestui tari ce va renaste din propria cenusa: DACIA!

 37. Fie ca Zamolxis, DOMN(ul)E ZEU, sa ne ilumineze, sa ne innalte si sa ne dirijeze in revenirea la identitatea stramosilor nostri!
  Doamne-ajuta-ne!

 38. Interesant articol! Si eu sunt de parere ca Romania trebuie de urgenta sa se numeasca in mod oficial Dacia. Noi nu datoram nimic romanilor, ci Dacilor. Roma n-a cucerit decit 20% din Dacia, deci nu o puteau coloniza. Si chiar daca vorbim de o scurta colonizare, obiceiurile si limba unui popor atit de vechi nu dispar asa brusc in neant, cum sustin istoricii si politicienii care agreeaza romanizarea. Romania este peste tot in strainatate confundata cu Roma (tiganii). Asta este cea mai injositorare injurie adusa poporului dac. Dar pentru a schimba cu adevarat ceva in tara asta trebuie sa nu mai lasam tiganii din Bucuresti sa ne conduca tara si unguri sau nemtii sa ne dirijeze cu amenintari ieftine.

  Pentru cei interesati, am incercat acum citeva luni sa ajung la Sarmisegetusa Regia pentru a realiza un documentar cu intentia de a-l publica in strainatate. Drumul era atit de stricat si posibilitatea de a inchiria un jeep sau masina de teren atit de reduse incit nu am resit sa vizitez tempul dac (toate celelalte drumuri spre ruinile romane, castelele medievale unguresti, sasesti etc, din Transilvania erau bune, numai cel spre cetatile Dacice era cumplit, drum de tara neasfaltat sau pietruit macar, plin de gropi si acoperit pe alocuri cu stive de copaci, taiati probabil ilegal). In plus, dupa ce m-am aventurat totusi vreo 2-3 km pe acest drum, am fost luata la intrebari de patronii unui castel construit in padure pe marginea drumului (care nu au vrut sa se identifice) ca ce caut pe acolo ca este proprietatea lor. Desi acest drum este proprietate publica. Indivizii (doi la numar) m-au amenintat ca daca nu plec urgent ma iau la bataie. De ce? I-am intrebat ce drept au ei sa puna opreliste celor care vor sa viziteze cetalile Dacice de la Sarmisegetuza si nu au raspuns, s-au baricadat intr-un truck mare si super modern si au stat pe loc pina m-am intors din drum si am plecat inapoi. Fiind fosta ziarista, am fotografiat masina si castelul cu pricina, plus drumul spre Sarmisegetusa. Oare guvernul Romaniei nu stie, sau nu vrea sa stie?

 39. SC. ROMANIA SA este o companie dragi frati , la care noi locuitori acestui tinut am fost furati de la nastere cand ni sa dat CNP-ul si am fost inscrisi ca si companii ale acestui stat si ne am pierdut multe drepturi urmand ca acest stat sa faca ce vrea cu noi si am ajuns sclavi , Fondul Monetar ne da bani cu imprumut girat cu CNP-urile noastre urmand ca noi companiile mai mici sa restituim dobanziile . Aceasta tara se numeste Dacia si suntem dacii , fiinte nascute vii dovedite cu certificatul de nascut viu care ne este furat de primariile unde ne am nascut , orice certificat de nastere , buletin care sunt falsuri si reprezinta o persoana fictiva nu o fiinta vie sau eliberat in vbaza certificatului constatator de nascut viu . Odata ce detinem acest certificat atestam ca suntem finte vii si nu mai avem nici o datorie catre nici un stat sau Uniune si suntem liberi sa ne luam Dacia inapoi ?

 40. Stimate Stefan Lupu, Getia a fost denumirea data de catre Herodot (care in viatza sa nu a fost la Focsani) zonei de la nord de Dunare si intre Tisa si Nistru. Asa cum si unii exploratori europeni exaltatzi din secolul XV i-au numit pe americani “INDIENI”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *