Teoria ticăloasă a moldovenismului, promovată de sovietici, primește o lovitură mortală: Document din 1840, de la Curtea Imperială din Sankt Petersburg

Categories DezvăluiriPosted on

Sovieticii au muncit din greu, după raptul teritorial prin care ne-au luat Moldova de peste Prut (dar și alte ținuturi), să îi rupă pe românii moldoveni și din punct de vedere cultural de țara mamă. După ce în prima fază au eliminat elitele, în faza a doua au îndoctrinat copiii cu teorii criminale și mincinoase. Asfel, au prezentat România ca pe o țară imperialistă care vrea să le ia moldovenilor libertatea, limba și cultura. În același timp le-au spus că ei, moldovenii, NU sunt din același neam cu românii, că ei sunt pur și simplu moldoveni, că au o limbă moldovenească diferită de română. Iar pentru ca și din punct de vedere istoric lucrurile să fie convingătoare, falsificatorii istoriei i-au îndoctrinat și cu faptul că moldovenii sunt urmași ai dacilor liberi, pe când românii sunt o populație romanizată care nu mai are legătură cu dacii.

În paralel, pe teritoriul României, aceeiași bolșevici odioși interziceau orice discuții despre Basarabia, pentru a o scoate românilor din memorie!!!

Cu toate acestea, documentele mai vechi, de pe vremea imperiului Țarist, lămuresc situația. Iată ce se spunea la Curtea Imperială din Sankt Petersburg în anul 1840:  „Moldova şi Valahia sunt ţări locuite de un popor care are o singură origine, o singură limbă, o singură Credinţă, în pofida separaţiei lor pe plan civil, ele au avut necontenit o singură soartă comună: au suferit împreună de-a lungul secolelor, purtând aceeaşi cruce grea, iar acum sorb o nouă viaţă din acelaşi izvor dătător de viaţă. Ele au acelaşi trecut, acelaşi prezent şi, bineînţeles – acelaşi viitor!” („Despre situaţia învăţământului în Principatele Moldovei şi Valahiei” în Revista Ministerului Instrucţiunii Publice, fasculul 29, secţiunea IV,  Petersburg, 1840, pagina 7). Sursă document și traducere: Vlad Cubreacov.

Când oare, Rusia de astăzi o să recunoască adevărul, o să își ceară scuze pentru crimele comise și o să permită unirea Republicii Moldova cu România?

Daniel Roxin

Documentul:

A apărut volumul 2 al cărții POVEȘTILE MAGICE ALE DACILOR. Disponibil aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-copii.html

8 comments

 1. Nu trebuie asteptat nimic de la iei,trebuie sa sustinem ceea ce suntem singuri,chiar si impotriva tuturor!
  Atunci te respecta si mai mult cand vad ca nu pot sa-si duca planurile la capat…..

 2. Daniel,ai vreo adresa de e-mail sa discutam ,,intre patru ochi”?Eu sunt din R.Moldova si vreau sa-ti marturisesc niste lucruri incredibile!

 3. Cand ??
  Cand ROMANIA va fi condusa de ROMANI,nu de TRADATORI sau PROSTI cum a fost condusa (cu complicitatea noastra ca alegatori ) din 1989 pana in prezent.
  Cand conducatorii vor simti ROMANESTE ,cand alesii se vor gandi la binele tarii nu cum sa JEFUIASCA TARA!!!

 4. Gresala cea mai mare este netraducerea acestor documente în limbile de circulație internațională. Se scrie despre asta doar în româna. dar ar trebui retipărite și în rusă pentru cei din Comrat și Tiraspol. În engleză , franzeză, germană etc pentru .. partenerii de dezvoltare.. Ar trebui să existe și un program de stat pentru aceste traduceri.. Se crează impresia că acum totul este mimat și grosolan , subtil FALSIFICAT.. Probabil că cineva pregătește o altă cultură și istorie FALSĂ a Neamului, contând pe lenea și infererența intelectualilor de a spune poporului Adevărul științific, despre care au vorbit Eminescu, Mateevici, Vieru Gr etc Probabil că coloana V are adânci rădăcini la București și Chișinău de nu vor să permită Reunirea/Reunificarea/Reîntregirea Neamului dacoromânesc, sperând că viitoarele generații inculte și manipulate/mancurtizate vor accepta orice povești .. Doar avem deja exemplul tineretului debusolat și dezinformat de la Comrat și Tiraspol, care e mult mai șovin/rătăcit decît cel din anii 90 …

 5. Oho! Johannis – atasat de romani? Dupa ce va luati, dupa rezultatele pe care le are in materie de diplomatie? de legi care protejeaza romanii? Nici macar la nivelul fostului pe nume Basescu nu se ridica – ala era presedinte jucator, dar mai negocia cate ceva. Werner joaca si el, dar ii lasa pe toti sa ii vada cartile. Premierul bulgar l-a trimis la plimbare cu ocazia discutiei flotei Marii Negre, motiv pentru care aliatii nostri strategici sa-l trimita la plimbare din cauza ca e indiscret (diplomatic vorbind) iar frau Merkel, cea care l-a propulsat in functie pe sub nasul (dar cu acordul) americanilor, cu ocazia recentei vizite pe la aliatii din zona, a “uitat” sa il solicite si pe Johannis Fritz, motiv pentru care d-l Johanis sa efectueze o vizita diplomatica in Majorca, vizita camuflata (in)abil in vizita semi-secreta in Deutschland.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *