ORFEU – primul poet al Daciei Edenice

Categories DezvăluiriPosted on

TweetPersonaj extrem de important al mitologiei grecești, Orfeu – arhetipul artistului desăvârșit, se dovedește a avea origini tracice și, dintr-o serie de considerente, el  poate fi considerat ca primul poet al Daciei Edenice.  Faptul că grecii au preluat tradiții și divinități tracice este un lucru recunoscut chiar de anticii eleni. Faptul că există o îndelungată perioadă de ignorare a mitologiei naționale din partea istoricilor români este un alt lucru evident. Astăzi, însă, prin munca susținută a unor cercetători entuziaști, ADEVĂRUL despre cele două epoci eliminate din manualele noastre de istorie – Străvechimea și Antichitatea – iese la la lumină.Prin urmare, vă invităm să participați la două evenimente care îl au în prim plan pe Orfeu, ca prim poet al Daciei Edenice:

1. Emisiunea Adevăruri tulburătoare pe care o realizez pe Nașul Tv (live.nasul.tv) vineri, 11 ianuarie, de la ora 22:00 (și în reluare, sâmbătă, de la ora 18:00. duminică, de la ora 13:00 și luni, de la ora 09:00) – invitat conf. univ. dr. Gheorghe Iscru (Nașul Tv poate fi urmărit pe internet  (http://live.nasul.tv/) sau pe cablu, în urmatoarele rețele: DETALII AICI)

2. Conferința Orfeu – primul poet al Daciei Edenice, susținută de conf. univ. dr. Gheorghe Iscru și prof. Maria Ionescu, la Muzeul de Istorie al Municipiului București (Palatul Șuțu), joi, 10 ianuarie, de la ora 13:00. Intrarea liberă.

Vă așteptăm!

Daniel Roxin

Lasă un răspuns