ORFEU – primul poet al Daciei Edenice

Categories DezvăluiriPosted on

TweetPersonaj extrem de important al mitologiei grecești, Orfeu – arhetipul artistului desăvârșit, se dovedește a avea origini tracice și, dintr-o serie de considerente, el  poate fi considerat ca primul poet al Daciei Edenice.  Faptul că grecii au preluat tradiții și divinități tracice este un lucru recunoscut chiar de anticii eleni. Faptul că există o îndelungată perioadă de ignorare a mitologiei naționale din partea istoricilor români este un alt lucru evident. Astăzi, însă, prin munca susținută a unor cercetători entuziaști, ADEVĂRUL despre cele două epoci eliminate din manualele noastre de istorie – Străvechimea și Antichitatea – iese la la lumină.Prin urmare, vă invităm să participați la două evenimente care îl au în prim plan pe Orfeu, ca prim poet al Daciei Edenice:

1. Emisiunea Adevăruri tulburătoare pe care o realizez pe Nașul Tv (live.nasul.tv) vineri, 11 ianuarie, de la ora 22:00 (și în reluare, sâmbătă, de la ora 18:00. duminică, de la ora 13:00 și luni, de la ora 09:00) – invitat conf. univ. dr. Gheorghe Iscru (Nașul Tv poate fi urmărit pe internet  (http://live.nasul.tv/) sau pe cablu, în urmatoarele rețele: DETALII AICI)

2. Conferința Orfeu – primul poet al Daciei Edenice, susținută de conf. univ. dr. Gheorghe Iscru și prof. Maria Ionescu, la Muzeul de Istorie al Municipiului București (Palatul Șuțu), joi, 10 ianuarie, de la ora 13:00. Intrarea liberă.

Vă așteptăm!

Daniel Roxin

6 comments

  1. Cred ca istoria dacilor mult ravnita de romani se afla ,,scrisa,, pe piatra si metale pretioase, nu pe hartie cum se crede.
    Mare parte din ea a fost descoperita si dusa pe la muzeurile din toata Europa de catre specialisti consacrati altor domenii care nu prea inteleg nici azi de ce este vorba in ceea ce priveste cultura si credinta acestor fabuloase triburi de daci unite si pe urma cucerite, separate si iarasi unite dea lungul atator veacuri incat acum cea mai ramas din urma lor sun ingropate la pamant, in uitare si in nepricepere.
    Ce pacat ca nu suntem instare sa ne dezgropam trecutul si mai mare este acela de a nu-l putea citi. Eu spun sa nu ne dam batuti si sa insistam pe oamenii ,,priceputi,, la astea, sa continue sa caute si sa deslege chiar daca pentru moment inseamna a merge in urma buldozerelor cand se mai construieste cate o autostrada si mai sare cate o bratara,si cate un ciob de piatra arsa de daci, acum mai bine de 2000 de ani.

  2. Felicitari ! Nu stiu daca realizati ca prin ceea ce faceti aveti sansa ca numele domniilor voastre sa ramana in istorie. Generatii intregi au trait si murit cu convingerea ca se trag dintrun neam de sarantoci, neimportant pe planeta si dintro tara considerata la periferia civilizatiilor marete. Este dureros. Avem datoria morala sa reparam un act criminal facut poporului Roman prin masluirea, ascunderea si chiar furtul istoriei, apartenentei si rolului in evolutia omenirii pe aceasta planeta. Mediatizarea activitatii domniilor voastre si a rezultatelor ei, mi se pare destul de firava. Nu sunt foarte multi cei care urmaresc postul B1Tv, este nevoie de mai multe difuzari si pe mai multe posturi cu mare audienta. Deasemenea, o varianta a publicatiilor in limba engleza ar aduce un mare castig in plan international.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *