Top 10 regizori – creatorii care incanta lumea cu filmele lor

Categories DivertismentPosted on

Martin Scorsese – unul din cei mai buni regizori de la Hollywood

Cine sunt mai marii creatori care se afla in top 10 regizori ce incanta masele in fiecare an cu productiile lor? In cele ce urmeaza veti afla care sunt  cei mai apreciati regizori din lume care au produs si care poate mai produc inca filme de succes la box office. In topul nostru se afla atat mari maestri ai cinematografiei, cat si tinere sperante care le urmeaza deja idolilor lor.

Incepem topul regizorilor de top cu Francis Ford Coppola, care se afla pe locul 10. Americanul are la activ nu mai putin de 17 filme de anvegura. Acesta si-a inceput cariera in anii `50 si este inca activ in lumea cinematografiei, fiind cunoscut cu precadere pentru primele doua ecranizari Nasul (Godfather – 1972, 1974) si pentru Apocalypse now (1979).

Pozitia noua in top 10 regizori este luata de Clint Eastwood. Incepandu-si cariera ca si actor, Eastwood a produs si regizat peste 34 de filme. Acesta este cunoscut in esenta pentru capodoperele sale premiate cu Oscaruri: Million dollar Baby, Letters From Ywo Jima, Mystic River si Unforgiven. Acesta are pregatit o noua productie in care si joaca un rol de exceptie.

Pe locul opt in topul regizorilor se gaseste Joel Coen. Coen si-a inceput cariera in anii `80 si a  produs 15 filme pana in prezent. Printre cele mai importante productii ale carierei sale se afla No Country For Old Men(2007), Fargo (1996) A Serious Man (2009) si Miller’s Crossing (1990).

Pozitia sapte in topul regizorilor este ocupata de Peter Jackson. Faimosul regizor multiplu premiat cu Oscar si-a incantat fanii cu productia celui mai mare fenomen fantastic din cinematografie: ecranizarea cartilor Stapanul Inelelor! Cele trei filme au cunoscut aclamatie la nivel mondial si au setat un standard mult mai ridicat al filmelor fantastice cu efecte speciale de inalta calitate. Pe deasupra, el a mai produs inovatii si cu ajutorul peliculei King Kong (2005), in care a readus la viata povestea gorilei uriase indragostite de o fiinta umana.

Pe locul sase in top 10 regizori se afla Quentin Tarantino. Un „nou venit” in randul regizorilor de top, Tarantino a reusit intr-o scurta perioada sa se dezvolte in lumea filmului, avand la activ cateva capodopere in adevaratul sens al cuvantului. Una dintre acestea este Pulp Fiction (1994), o poveste criminala cu un strop de satira neagra. Muza sa, Uma Thurman, nu a lipsit din nicio capodopera de-a regizorului, ea facandu-si simtita prezenta atat in Pulp Fiction cat si in cele doua volume Kill Bill (2003-2004). Rezervoir dogs si Inglorious Bastards sunt alte doua pelicule extrem de interesante si apreciate atat de criticii de specialitate cat si de cinefili.

Un clasic al cinematografiei, Stanley Kubrick ajunge in top 10 regizori pe pozitia a cincea. Kubrick este considerat unul dintre ce mai buni regizori ai tuturor timpurilor, el experimentand cu mai toate genurile cinematografice ale vremii. Un adevarat perfectionist, Kubrick a regizat Dr Strangelove, 2001: Odiseea Spatiala, The Shining sau Spartacus. Americanul are in palmares 14 ecranizari si perezinta o adevarata piatra de hotar pentru regizorii vremurilor noastre, care au declarat in nenumarate randuri ca acest regizor este o adevarata sursa de inspiratie.

Steven Spielberg – cel mai bun regizor din Cetatea Filmului

Pe locul patru in top 10 regizori se afla Woody Allen. Americanul are in palmares peste 40 de filme, si si-a inceput cariera in anii `60. Printre cele mai importante ecranizari ale lui Allen se afla Manhattan (1979), Annie Hall (1977), Radio Days (1987), Crimes And Misdemeanors (1989) si Match point (2005).

Pe locul trei in top 10 regizori il gasim pe Martin Scorsese. Un clasic in viata al cinematografiei, Scorsese si-a inceput cariera in anii `50 si a realizat pana in prezent nu mai putin de 32 de filme, majoritatea premiate pe la toate festivalurile de film prestigioase din lume. Printre capodoperele sale se afla The Departed (2006), Taxi Driver (1976), Casino, The Aviator, The Last Temptation of Christ, Gangs of New York, Shutter Island sau New York New York.

Pozitia a doua in topul regizorilor este ocupat de Alfred Hitchcock. Un adevarat maestru ale genului de film horror, Hitchcock si-a inceput cariera in anii `20, la inceputurile filmului, si a strans in palmares peste 58 de filme. Printre cele mai cunoscute si apreciate ecranizari ale lui Hitchcock se numara Vertigo (1958), Psycho (1960), Dial M for Murder (1954), The Birds (1963), Under Capricorn (1949) si The Man Who Knew Too Much (1934). Hicthcock a lasat in urma sa o adevarata comoara cinematografica, trasand linii greu de trecut chiar si de regizorii din zilele noastre care au la dispozitie mult mai multe resurse.

Cel mai bun regizor si totodata liderul top 10 regizori este Steven Spielberg. Acesta are la activ 32 de filme si o cariera de peste 60 de ani. Printre filmele sale de top se afla Raiders of the Lost Ark (1981), ET Extraterestrul (1982), Salvandu-l pe soldatul Ryan (1998), Falci (1975), Lista Lui Schindler (1993), Intalniri de gradul 3, Razboiul Lumilor, seriile Jurrasic Park si Indiana Jones si Imperiul Soarelui sau AI: Artificial Intelligence. Spielberg a adus nenumarate invoatii in industria cinematografica si a ridicat stacheta profesionalismului, inspirandu-se de la clasicii din bransa.