„O frauda majora asupra natiunii noastre”: Donald Trump pune la indoiala procesul electoral

Categories StiriPosted on

„O frauda majora asupra natiunii noastre”: Presedintele SUA, Donald Trump, a descris procesul electoral din 2020 drept o „frauda majora asupra natiunii noastre” si a revendicat o victorie prematura.

Niciun castigator nu a fost declarat oficial in cursa prezidentiala.

Presedintele a aparut in fata sustinatorilor la Casa Alba miercuri dimineata devreme si a plans urat pentru rezultatele alegerilor.

Donald Trump a promis, de asemenea, sa ceara Curtii Supreme sa analizeze alegerile neconcludente. Nu exista rapoarte justificate de abateri electorale.

„Aceasta este o frauda a publicului american, aceasta este o jena pentru tara noastra”, a spus Donald Trump. pune la indoiala procesul electoral.

„Ne pregateam sa castigam aceste alegeri – sincer am castigat aceste alegeri. Asadar, obiectivul nostru acum este sa asiguram integritatea pentru binele acestei natiuni.”

„Vrem ca legea sa fie utilizata intr-un mod adecvat. Deci, vom merge la Curtea Suprema a SUA, vrem ca votul sa inceteze”.

Comentariile au atras un raspuns puternic din partea politicienilor democrati pe retelele sociale.

„Fiecare american care a votat, fie in persoana, fie prin posta, prin dropbox sau prin drive-thru, va avea votul numarat”, a scris pe tweet Raul Grijalva, reprezentant pentru al treilea district congresional din Arizona.

„Vor decide urmatorul presedinte, nu Donald Trump”.

Intre timp, Don Beyer, reprezentant pentru districtul 8 al Congresului din Virginia, l-a numit pe Donald Trump „mincinos”

„Spera sa fure alegerile inseland, dar nu va reusi. ​​Fiecare vot trebuie numarat”.

Anterior, presedintele a scris pe Twitter acuzand democratii ca „incearca sa fure alegerile”. Twitter a ascuns ulterior tweet-ul, spunand ca continutul este contestat si potential inselator.

Nu este prima data cand Trump se plange de procesul alegerilor din SUA, cum ar fi aici in 2012.

Dar comentariile lui Trump de miercuri au venit dupa ce rivalul democrat Joe Biden le-a spus si sustinatorilor la un miting din Delaware ca „vom castiga”.

Facebook a etichetat postari de la ambii candidati care sustin victorie.

„Odata ce presedintele Trump a inceput sa pretinda prematur victoria, am inceput sa trimitem notificari pe Facebook si Instagram ca voturile sunt inca numarate si ca nu este proiectat un castigator”, a spus compania.

„De asemenea, aplicam automat etichete la postarile ambilor candidati cu aceste informatii”.

Noaptea s-a incheiat cu sute de mii de voturi inca de numarat, iar rezultatul inca neclar in statele cheie.

Predictiile sondajelor s-au dovedit inca o data inexacte

Noaptea electorala a sfidat inca o data asteptarile ridicate de sondajele de opinie, care prezisera in mare masura o victorie clara pentru democratul Joe Biden.

Intr-o noapte in care democratii sperau sa rastoarne statele republicane in favoarea lor, realitatea este o cursa mult mai stransa care ar putea ajunge la rezultatele din Michigan, Wisconsin si Pennsylvania, unde numararea va dura mai mult timp.

Presedintele SUA, Donald Trump, a descris procesul electoral din 2020 drept o „frauda majora asupra natiunii noastre” si a revendicat o victorie prematura.

Cu toate acestea, niciun castigator nu a fost declarat oficial, iar voturile sunt inca numarate in statele cheie ale campului de lupta.

Biden a fost destul de clar in ceea ce priveste punctul sau de vedere asupra climei, angajandu-se in idei de politici specifice, cum ar fi aderarea la Acordul de la Paris.

Trump a fost mult mai putin clar, desi actiunile sale – inclusiv deschiderea unor zone intinse din Arctic Alaska pentru forarea petrolului – pot vorbi mai tare decat cuvintele sale.

Lasă un răspuns