Așa arată coperta noului album al formației GOD, numit „Sufletul Neamului”

Categories ArticolePosted on


Trupa GOD-The Barbarian Horde are placerea de a va prezenta oficial coperta viitorului album, intitulat sugestiv, ‘Sufletul Neamului’.

„Tema principala a albumului este legatura speciala dintre om si natura, cu tot ceea ce reprezinta ea: padurea si fauna. Spiritualitatea martiala a razboinicilor geto-daci este vizibila in cultura lor, facand trimitere la animale de prada precum ursul, lupul, vulturul si devoaleaza credinta acestora ca pot absorbi ferocitatea, agerimea sau iuteala acestora, astfel putandu-se identifica cu animalul. Aceasta simbioza culturala a intrat atat de profund in mentalitatea lor, incat tot neamul si-a luat numele de daci, care in limba lor insemna lupi.

O alta dimensiune spirituala a poporului lupilor este relatia speciala cu muntii si padurile lor nesfarsite. Dacii traiau nedezlipiti de muntii lor, aparati de padurile a caror intunecimi speriasera legiunile Romei. De aici coborau iarna, invesmantati in blanuri, cu stindardul lor cu cap de lup si trup de sarpe, haulind strigate de lupta. “Codrul frate cu romanul“ (zicala veche a poporului nostru) reprezinta una dintre acele legaturi puternice care au existat de-a lungul istoriei noastre zbuciumate, acesta fiindu-i refugiu si casa, in fata celor care au atentat la fiinta si libertatea sa!

Multumiri speciale lui Catalin Draghici, pentru realizarea picturii si lui Tiron Costin, pentru prelucrarea imaginii.”

Sursa: http://www.metalhead.ro/god/god-dezvaluie-coperta-noului-album-sufletul-neamului-aid-135570-l-1

Lasă un răspuns