Uimitoarele statui de daci din muzeele lumii (video)

Categories ArticolePosted on

Una dintre cele mai zdrobitoare dovezi ale importanței geto-dacilor în lumea antică o reprezintă impresionanta colecție de statui impunătoare de daci pe care o găsim astăzi în cele mai importante muzee ale lumii.

Imaginea strămoșilor noștri se lasă descoperită la Roma, Napoli și Florența, Paris, Londra și Madrid, Berlin, Ierusalim, Copenhaga și în alte multe locații.

Potrivit expertului în istoria artei, istoricul Leonard Velcescu, niciun alt popor învins de Roma nu a beneficiat de o astfel de atenție din partea artiștilor plastici romani. Învinșii au figuri de învingători și decorează cele mai importante monumente romane!!!

Daniel Roxin

 

8 comments

 1. Ca sugestie, cred ca ar fi interesant daca ati forma o galerie foto cu toate aceste statui aici pe site. La fiecare ar fi utila o mica explicatie, de tipul: din ce oras / muzeu e statuia, ce reprezinta, ce descriere are acolo, cind si de cine a fost facuta, numarulanual de vizitatori ai muzeului, etc.
  Imaginile, de multe ori, pot spune mult mai mult decit cuvintele, asta e dovedit si in lumea actuala a afacerilor.
  Daca ulterior le veti putea face replici la muzeul in aer liber pe care-l planuiti, va fi cu atit mai bine.

  Mult succes si felicitari pentru toate lucrurile minunate pe care ni le expuneti in acest spatiu virtual de calitate!

 2. Pentru ceeace am fost suntem prigoniti astazi, au mare frica de noi si de adevar. Adevar ce va zgudui lumea din temelii. Dar pentru ca aceasta opera sa fie desavarsita va trebui sa ne indreptam coloana vertebrala.

  Cu stima si respect.

 3. E inexplicabil lucrul asta, cum dacii, invinsii Romei,apar peste tot cu figuri de invingatori!Nu stiam ca in muzeele lumii sunt si statui ale dacilor.Asta inseamna ca altii cunosc importanta dacilor in lumea antica; noi insa nu.Am invatat lucrurile standard:Burebista a facut primul stat dac, iar Decebal s-a batut de doua ori cu romanii.
  As vrea sa citesc mai multe insa nu speculatii ci istorie.Nu prea am incredere in cartile care circula pe piata.Daca m-ati putea ajuta….

 4. Cheetah, iti recoamnd sa vizitezi siteul statuidedaci.ro unde sunt prezentate majoritatea acestor statui, cu explicatii…

 5. sa nu uitam ca Dacii Liberi au invins roma, dupa 106, de mai multe ori, nu toate statuile sunt reproduse dupa cele din vremea lui traian

 6. Pentru curiosi si celor ce le pasa

  Vedeti linkul de pe facebook de mai jos de la o imensa arhiva cu poze/dovezi despre statuile dacilor, haine, arme, obiecte.
  Faceti un scrolling mai intai sa vedeti sumar toate pozele, dupa care ar fi bine sa cititi toata documentatia la fiecare poza.
  Pozele sunt cuprinse in 2 parti

  Autorului respect, cu atat mai mult ca nu locuieste in Romania, ca a reusit sa adune foarte multe info si poze despre daci/traci si amprenta lor asupra omenirii

  Iata linkul:

  https://www.facebook.com/dinucostel.linta/media_set?set=a.268406916629498.1073741831.100003805751173&type=1

 7. Atata nedreptate nu suporta nimeni! Sa nu-ti recunosti tu neamul, sa-i otravesti pe ai tai si sa le spui ca ei n-ar fi ei, dupa ce ai la indemana atatea dovezi! Cine ne refuza dreptul de a fi urmasi ai Dacilor? Aceleasi omizi rele, puturoase, fatarnice dintotdeauna. Cei care se tem sa ne recunoastem pana-n sange, fiindca ei n-ar mai insemna nimic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *