10 persoane toxice la care trebuie sa renunti

Categories LifestylePosted on

Ne apropiem cu pasi repezi de intrarea in noul an si, ca de fiecare data, e momentul cand tragem linie si ne stabilim obiective mai mici sau mai mari pentru anul ce ne bate la usa. 

Totodata, trebuie sa tii cont de faptul ca ceea ce vei realiza in viitor depinde foarte mult de oamenii cu care te inconjori sau, cu alte cuvinte, de persoanele toxice pe care alegi constient sa le pastrezi sau nu in viata ta.

Astfel, elimina tot ceea ce este toxic si negativ in viata ta, inclusiv oamenii – te vei simti eliberat, gata de un nou inceput:

1. Oamenii care iti fac viata mai stresanta – Stresul nu este neaparat un lucru rau, mai ales daca reprezinta un factor motivant care te ajuta sa evoluezi.

Pe de alta parte insa, ”alege” sa fii stresat de situatii si nu de oameni care te streseaza, la randul lor. Poti incepe prin a-i elimina din viata ta!

2. Persoanele care te folosesc – Ca sa fim sinceri de la bun inceput – cu totii ne folosim de alte persoane, iar acest lucru este de inteles, de obicei: interactionam cu alte persoane pentru ca, la un moment dat, sa beneficiem de pe urma legaturii cu acestea. Altfel, nu ar mai exista motive de interactiune. 

Totusi, avem de-a face de-alungul vietii cu persoane care se folosesc de noi pana in momentul in care ajung sa ne raneasca. Genul acesta de persoane nu ar trebui sa aiba loc in viata ta!

3. Persoanele care nu te respecta – Stim cu totii, in teorie, cum functioneaza partea cu respectul – respecta si vei fi respectat! Asadar, daca simti ca anumite persoane din viata ta nu-ti acorda respectul cuvenit, ei bine, stii ce ai de facut!

4. Oamenii care reusesc intotdeauna sa te raneasca – Persoanele care fac parte din viata noastra sunt oamenii la care tinem cel mai mult si pe care ii apreciem, de cele mai multe ori. Insa, atunci cand una dintre aceste persoane ajunge sa te raneasca in repetate randuri, e timpul sa-ti faci o favoare si sa te rupi de persoana in cauza. 

Durerea provocata este o lectie in sine: vei invata cum sa elimini din prima astfel de oameni!

5. Oamenii care te mint – Cu totii mintim sau ajungem sa ne folosim de minciuni nevinovate. Insa, atunci cand oamenii in care ai cea mai mare incredere sunt cei care te mint cel mai mult, inseamna ca ai niste masuri de luat.

6. Persoanele care te barfesc – Fereste-te de lasitatea acestor persoane care se pretind a-ti fi prieteni, dar care in lipsa ta au o cu totul alta parere la adresa ta. Genul acesta de individ iti poate afecta cu usurinta reputatia si stim cu totii cat de importanta este imaginea personala in zilele noastre. 

7. Oamenii care pretind ca le pasa de tine – Ii poti identifica foarte usor: acei pseudo-prietenii care iti sunt alaturi in cele mai importante momente, dar care dispar in mod miraculos atunci cand ai nevoie de ei. 

8. Persoanele care te trag in trecut – Viata devine interesanta si captivanta in momentul in care progresam constant: atunci cand devenim noi insine mai buni, precum si tot ce exista in jurul nostru. Doar asa ne putem gasi fericirea si multumirea de sine. 

Exista, insa, anumite persoane in viata noastra care nu renunta la vechile obiceiuri si care se hranesc cu nostalgiile unei vieti demult apuse. Sunt acei oameni care refuza sa iasa din zona de confort si care ”te imbie” si pe tine sa intri in pestera intunecoasa din care tocmai ai iesit. 

9. Oamenii care te tin pe loc – Pe masura ce timpul trece, oamenii din jurul nostru se schimba invariabil: sperantele, visele si obiectivele personale se schimba. Exista, de asemenea, persoanele apropiate care nu sunt de acord cu schimbarile din viata ta si pentru care orice progres nu este binevenit.

De fapt, este confirmat faptul ca oamenii esueaza in crearea unei vieti implinite pentru simplul fapt ca se inconjoara de persoane nepotrivite, care au cu totul si totul alte obiective. Asadar, daca scopurile tale si ale lor nu sunt aliniate, cel mai bine este sa va despartiti!

10. Oamenii care iti ocupa spatiul – Totul este limitat: resursele, timpul si spatiul sunt limitate, precum si ceea ce putem realiza intr-o viata. Pentru ca, nu-i asa, nu putem avea totul, insa ne putem alege oamenii pe care ii vrem sau nu in vietile noastre si carora suntem disputi sau nu sa le dedicam energie, timp si emotii.