Sub ce semn zodiacal s-au nascut regii lumii

Categories LifestylePosted on

Sunt puternici, celebri, carismatici sau mai putin carismatici, dar sigur mostenitorii unor familii influente care stau sub semnul regalitatii.

Nascuti sub o stea norocoasa, acesti oameni au devenit regi si au marcat evolutia istoriei lumii, fiind ei in sine „o institutie”. Un rol important in ceea ce au reprezentat sau reprezint[ il are si semnul zodiacal care le-a marcat existenta.

Regele Ferdinand I al Romaniei – Fecioara

Nascut pe 24 august, Majestatea Sa Ferdinand I, rege al Romaniei, principe al Romaniei, principe de Hohenzollern-Sigmaringen a ramas in memoria colectiva pentru verticalitatea si puterea de neclintit pe care a avut-o mai ales in momentele critice, incercand mereu sa fie un „bun roman”.

A condus Romania in timpul razboiului mondial si a decis, pentru binele poporului, sa lupte impotriva tarii sale natale, Germania.

Semnul astral sub care s-a nascut i-a conturat tenacitatea, Fecioarele fiind cunoscute pentru dorinta lor de cunoastere si spiritul lor organizatoric.

Firi complexe, nativii din zodia Fecioara judeca totul la rece, sunt extrem de critici chiar si cu ei insisi, au o vointa de fier si o nevoie neinteleasa pentru lucrurile cinstite.

Calculat si chibzuit, cel nascut Fecioara are cateva slabiciuni care se observa doar in rarele momente in care acesta lasa garda jos si atunci ceilalti pot simti o oarecare „pierdere” din pricina unei sensibilitati ascunse, dar uriase.

Richard I Inima de Leu – Fecioara

Tot nascut sub semnul astral Fecioara, regele Angliei Richard I a ramas in istorie pentru forta sa de lider militar, mai ales.

Primul cruciat, a devenit un exemplu pentru cei din jur, dar si unul dintre cei mai de temuti regi chiar si de catre apropiati, fiind nemilos, dur si irascibil, dar ]n acelasi timp foarte generos.

Filip al II-lea al Frantei – Leu

Filip al II-lea a fost cel mai de succes rege medieval al Frantei, sub domnia sa marindu-se granitele regatului si sporind influenta monarhiei asupra tuturor domeniilor.

Un luptator de temut, regele Frantei a fost si un foarte bun diplomat, semnul zodiacal sub care s-a nascut accentuandu-i inclinatia catre celebritate.

Extrovert, dornic de afirmare, Leul este totusi rezervat (cand este cazul) si foarte impartial.

Regele Juan Carlos I al Spaniei – Capricorn

Apartinand celei mai mari case regale din Europa, Dinastia Capetina, actualul rege al Spaniei are mai mult un rol ceremonial in politica, dar inca un simbol al unitatii si al echilibrului.

Regele Juan Carlos I al Spaniei este comandantul sef al fortelor armate spaniole si membru al „World Scout Foundation”, fiind cunoscut pentru operele sale caritabile, dar si pentru viata extravaganta – el este regele care a mers la vanatoare de elefanti in Africa.

Semnul zodiacal sub care s-a nascut il ajuta sa fie foarte flexibil, nescandu-se cu o capacitate nemaiintalnita de adaptare si de revenire din situatii critice.

Capricornii sunt persoane foarte devotate, au rabdare, se pierd greu cu firea si sunt foarte optimisti. De regula nu ajung figure marcante, chiar si regele Spaniei pierzandu-se putin in umbra familiei sale, dar sunt buni conducatori de grupuri mici de oameni carora le transmit o energie pozitiva.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii – Taur

Nascuta pe 21 aprilie, Regina Elisabeta a II-a este regina a saisprezece state suverane si mostenitoarea unei familii extrem de influente, caruia aceasta a reusit sa ii castige celebritatea si demnitatea de-a lungul anilor.

Zodia Taur este un semn astral al datoriei, al responsabilitatii, al familiei, iar Regina Marii Britanii a fost mereu admirata pentru puterea cu care si-a tinut familia unita, dar si pentru diplomatia politica, mentinand relatii internationale anvantajoase.

A trecut cu stapanire de sine peste razboaie si peste conflicte personale sau sociale, fiind din ce in ce mai iubita de poporul sau.

Taurii pun mai presus de toate demnitatea profesionala, exceland mereu in cariera, adora siguranta si independenta.

Femeile Taur transmit energii puternice si aristocrate, dar nu neaparat avide de bani. Vulnerabilitatile lor, greu de descoperit, se invart intre cariera si iubire, dar fara sa faca din ultimul vis o mare preocupare.

De aceea, nativii acestei zodii par adesea reci si de neatins.

Regina MariaBalanta

Majestatea Sa Maria, regina a Romaniei a fost unul dintre cei mai iubiti membrii ai unei familii regale, din toate timpurile, zodia sa oferindu-i caracterul agil, capacitatea organizatorica, simtul analitici.

Iubitori de frumos, cei nascuti sub semnul zodiacal Balanta apreciaza arta, muzica buna, cochetaria cu bun gust, iar Regina Maria a excelat in aceste domenii, fiind apreciata pentru stilul sau de viata.

Demna si gratioasa iesea mereu in evidenta fiind recunoscuta precum regina diplomat, regina soldat, regina artista sau cea care are grija de oamenii neajutorati.

A fost sfetnicul sotului ei Regele Ferdinand I, influentand majoritatea deciziilor lui politice si militare.

Alti conducatori cu o la fel de mare influenta au fost: Alexandru cel Mare (Rac), Henry al VIII – lea (Rac), Elizabeta I a Angliei (Fecioara), Charles I –  regele francilor (Berbec), Charles al V – lea, al Spaniei – (Pesti), Suleiman Magnaficul, sultanul Imperiului Otoman (Scorpion), Ludovic al XIV -lea, al Frantei (Fecioara), Frederic cel Mare, regele Prusiei – (Varsator), Ecaterina cea Mare a Rusiei – (Taur).

Se pare ca cei mai multi lideri ce au purtat Coroana s-au nascut sub semne zodiacale de Pamant, zodia Fecioara fiind pe primul loc in top, urmata de Taur.