Februarie promite sa nu aduca o lista de noi lecturi demne de remarcat si captivante, de la fictiune scrisa de laureat al premiului Nobel pana la noi volume despre stiinta si istoria sociala si un memoriu emotionant in memoria unui erou cazut din zilele noastre.
1 din 14
„Drumul de seara” de Laird Hunt
Povestit din perspectivele a trei personaje cu medii si voci distincte, cel mai recent roman al lui Hunt continua pe linia celui mai bine vandut Kind One and Neverhome , in timp ce exploreaza povesti putin cunoscute despre femei in momente cruciale din istoria Americii. Atrasi in orasul Marvel pentru a asista la un linsaj inspirat de evenimente adevarate care au avut loc in Marion, Indiana, in august 1930, Ottie, Calla si Sally experimenteaza fiecare acelasi spectacol ingrozitor, dar deriva o interpretare unica si convingatoare din acesta.
2 din 14
„O separare” de Katie Kitamura
O tanara calatoreste intr-o statiune indepartata de pe litoral din Grecia pentru a-l gasi pe sotul de care este acum despartita – un fapt pe care doar cuplul il stie – la cererea ei controlanta si incordata, care va fi in curand fosta soara. . Pe un fundal mediteranean idilic, naratorul descopera adevaruri despre fostul ei partener care arata ca puterea vietilor la care am renuntat poate inca perturba adevarurile pe care le consideram cel mai bine. Kitamura tese un roman cu o putere linistita, in mare parte datorita unei voci narative care este atat de subtil comanda – atat de constienta de sine si de perceptiva, plina de umor sec, dar empatic – incat este o provocare sa nu-si urmeze calatoria intr-o singura sedinta.
3 din 14
„Un miracol pentru micul dejun” de Megan Marshall si Elizabeth Bishop
Unul dintre cei mai celebri, dar secretisti poeti ai Americii este adus la viata in noua biografie a lui Marshall, bazata pe un tesut descoperit recent despre corespondenta lui Bishop cu iubitii si cu psihiatrul ei. In proza care se citeste cu intriga unui roman, autoarea dezvaluie fatete necunoscute pana acum ale vietii lui Bishop, de la copilaria ei tulbure pana la o relatie amoroasa clandestina.
4 din 14
„All Our Wrong Todays” de Elan Mastai
Doar premisa romanului de debut orbitor al lui Mastai este suficienta pentru a ne atrage atentia: plasat intr-un 2016 utopic lipsit magic de ororile naturale si create de om ale realitatii noastre actuale, naratiunea il urmareste pe tanarul Tom in timp ce se gaseste din greseala in universul alternativ al lui Mastai. lumea asa cum o stiu cititorii in zilele noastre, ceea ce pentru Tom reprezinta o distopie infioratoare. Pe langa aceasta premisa filozofica stralucitoare a versiunilor paralele ale vietii cuiva si ale oamenilor din ea – a ceea ce ar fi putut fi daca istoria s-ar fi desfasurat diferit – limbajul lui Mastai este, de asemenea, plin de un umor molipsitor pe care nu te vei putea opri din citit.
5 din 14
„Manualul tanarului vaduv” de Tom McAllister
Dupa moartea neasteptata a sotiei sale, Hunter Cady porneste intr-o calatorie prin tara ducandu-si cenusa in remorche. In ciuda acestei premise a tragediei, totusi, reminiscentele romantice vii si umorul uluitor fac ca romanul de debut al lui McAllister sa afirme viata. Trezindu-se brusc lipsit de tovarasul si de viata pe care planuise sa o aiba pentru totdeauna, Hunter porneste intr-o expeditie curajoasa nu numai pentru a-si indura durerea, ci si pentru a merge mai departe in viata lui, in mare parte datorita tipului pestrit si memorabil. itinerantii pe care ii intalneste pe drum.
6 din 14
„Prins in revolutie” de Helen Rappaport
Autorul bestseller-ului The Romanov Sisters continua povestea cu o relatare cu mai multe fatete despre Revolutia Rusa din 1917, cu ocazia implinirii a 100 de ani. Distributia personajelor pe care le atrage recordul captivant si amanuntit al lui Rappaport nu provine de la palate sau esaloanele superioare ale guvernului, ci din toate colturile vietii civile care au fost martorii acestui moment esential din istorie, aducand strazile si spiritul timpurii. -Petrogradul secolului XX la viata pe pagina.
7 din 14
„Draga, ma duc la Charlie” de Maryse Wolinski
Scrisa de vaduva lui Georges Wolinski, regretatul caricaturist ucis in atacul terorist din 2015 asupra birourilor revistei franceze Charlie Hebdo , acest memoriu aminteste de o poveste de dragoste de 47 de ani, in timp ce exploreaza simultan problemele sociopolitice ale securitatii si neintelegerile interculturale care afecteaza Occidentul. lumea de azi. Ea insasi o jurnalista de succes de sine statatoare, scrierea lui Wolinski este in acelasi timp impunatoare si impresionant de sincera, transmitand cititorului la fiecare pas doua urgente ale durerii ei si chemarea ei de a corecta erorile umane grosolane care au dus la un eveniment atat de catastrofal de globalizare. semnificatie.
8 din 14
„We Were The Lucky Ones” de Georgia Hunter
Inspirata de povestea adevarata a supravietuirii la Holocaust a propriului bunic, Hunter isi concentreaza romanul de debut asupra unei familii de evrei care traia in Radom, Polonia, in primele zile ale Marelui Razboi, cand sunt sfasiati in mod devastator – fiecare membru al familiei fortat in exil, conditii de munca inumane. in fabricile ghetourilor evreiesti sau ascunzandu-se in timp ce sunt deghizati in neamuri. Este o poveste despre rezistenta si angajament unul fata de celalalt in mijlocul celor mai groaznice obstacole, autorul ei la fel de curajos ca si personajele pe care le scrie niciodata nu ne va lasa sa uitam.
9 din 14
„Zilele scolare ale lui Isus” de JM Coetzee
Autorul sud-african, laureat al Premiului Nobel, revine cu continuarea romanului sau din 2013, Copilaria lui Isus , urmarind copilaria tanarului protagonist David si primii pasi ezitant in lumea dansului. Prin interpretarile sale intime si proaspete despre noutatile si pericolele lumii adultilor in care apare, David exploreaza intrebari la scara larga ale naturii umane, fortele in razboi ale inimii si mintii si formand identitatea cuiva in lume.
10 din 14
„Flaneuse” de Lauren Elkin
Folosind strazile orasului din intreaga lume – de la New York si Londra la Paris si Tokyo – ca fundal, Elkin reinvie figura flaneuse din secolul al XX-lea : versiunea feminina a flaneurului , spectatorul observator si lenes masculin prin excelenta care isi canalizeaza perceptiile. a aspectelor adesea minuscule ale mediului sau in material pentru arta sa. Urmand femei celebre din intreaga istorie, inclusiv Virginia Woolf, Martha Gellhorn, George Sand si Patti Smith, istoria sociala a lui Elkin este atat informativa, cat si irezistibil de incantator.
11 din 14
„Presedintele te va vedea acum” de Peggy Grande
Fostul asistent executiv al presedintelui Ronald Reagan , dupa presedintia sa, ofera o reflectie oportuna si revelatoare asupra idealurilor conservatoare ale fostului presedinte, pe masura ce acum deschidem o noua era a conducerii republicane in America. Grande isi dezvaluie drumul ei captivant care a inceput in biroul lui Reagan din California, cand era doar studenta si a continuat pana la inceputul anilor 2000. Autorul divulga anecdote nedezvaluite pana acum despre relatiile personale si profesionale ale lui Reagan, realizarile sale politice revolutionare, afinitatile private pentru mancarea confortabila si ferma sa din Santa Barbara, precum si despre boala si eventuala moarte din 2004.
12 din 14
„The Drifter” de Christine Lennon
O veterana a unei reviste isi face debutul in fictiune cu aceasta plimbare intunecata si palpitanta prin viata sorority din sudul anilor 1980 si in lumea incarcata de droguri a orasului New York din anii ’90 si ’00, urmand-o pe protagonista Elizabeth si pe cei doi prieteni ai sai de facultate in timp ce isi croiesc drumul. la varsta adulta in timp ce adapostesc un secret traumatizant si rusinos din trecutul lor.
13 din 14
„The Inkblots” de Damien Searls
In 1917, psihiatrul elvetian Hermann Rorschach si-a propus sa proiecteze un experiment care sa valorifice teoria sa de lucru conform careia ceea ce vad fiintele umane este un indicator puternic al psihologiei noastre – chiar si al cine suntem. Searls parcurge jurnalele, scrisorile si interviurile nepublicate ale lui Rorschach pentru a dezvalui in detaliu stralucitor si captivant dezvoltarea istorica a acelor zece desene „pete de cerneala” care dainuie ca o componenta familiara a discursului nostru cultural un secol mai tarziu.
14 din 14
„Leii treziti” de Ayelet Gundar-Goshen
Romanul cutremurator al scenaristului israelian Gundar-Goshen incepe cu un accident fatal, iar protagonistul Eitan isi petrece toata durata naratiunii luptand cu o vinovatie de nespus si o dilema morala cu privire la cum sa se mantuiasca de greseala sa ireversibila. Aceasta poveste, plasata in intregime in contextul consecintelor tragediei, este una dintre dorinta umana de a proteja familia pe care a construit-o cu orice pret si una dintre circumstantele neprevazute care pot schimba vieti in orice moment.