8 seriale socante despre monarhie pe care trebuie sa le vezi

Categories Emisiuni TVPosted on

Seralele despre monarhie sunt intotdeauna interesante, multe dintre ele au avantajul suplimentar de a fi bazate pe evenimente si oameni reali si ne ofera o fereastra catre vietile regilor, reginelor, printilor si printeselor si ale dusmanilor lor, pe care altfel nu le puteam sti.

Ca sa fiu foarte sincer, suntem cu totii putin obsedati de vietile oamenilor care stau sau s-au asezat pe tronul a tot felul de regate. Ceea ce se intampla in spatele usilor inchise in cele mai luxoase palate genereaza mereu curiozitate, mai ales cand vine vorba de povesti complexe, pline de intrigi, mister, tradare, foame de putere si chiar crima, si tot ce trece dincolo de fictiune.

Netflix , de exemplu, are un serial de succes despre monarhia britanica, dar nu este singurul, exista despre rusi, despre vikingi si cateva povesti fictive care isi imagineaza scenarii in care puterea este corupta si genereaza conflicte intre toti cei care doresc. obtineti-le (cum este cazul Game of Thrones).

Poate ca monarhia nu mai este ceea ce a fost, nimeni nu crede ca regii au fost alesi de Dumnezeu si ca merita o putere absoluta, dar este totusi un element bun pentru povestire si sunt cateva serii care merita cunoscute.

Cel Mare 

Cu Elle Fanning si Nichlas Hoult in rolurile principale, acest serial incepe atunci cand Catherine cea Mare tocmai a devenit sotia imparatului Rusiei, care o trateaza ca fiind nesemnificativa. Curand isi da seama ca sotul ei nu este un conducator bun si ca tara ei sufera consecintele, asa ca trebuie sa inceapa sa recruteze cativa aliati in palat, pentru a-si duce la indeplinire planul de a da o lovitura de stat, sa se aseze pe tron ​​si sa rezolve toate problemele. cauzata de sotul ei.

Regina Alba / Printesa Alba 

Prima dintre aceste serii, bazata pe romanele istorice de Philippa Gregory , o are in rol principal pe Rebecca Ferguson , care o interpreteaza pe Elizabeth Woodville, femeia care a devenit regina Angliei dupa casatoria cu regele Edward al IV-lea. Cuplul a ajuns la putere intr-un moment marcat de conflicte si tensiuni politice, unde mai multe familii incercau sa pastreze tronul.

Al doilea il joaca pe Jodie Comer in rolul Elisabetei de York, fiica reginei Elisabeta si a regelui Edward al IV-lea, care trebuie sa se casatoreasca cu noul conducator, regele Henric al VII-lea, pentru a-si salva familia.

The Tudors 

Jonathan Rhys Meyers, Natalie Dormer si Maria Doyle Kennedy sunt cativa dintre protagonistii acestui serial care se concentreaza pe una dintre cele mai puternice dinastii britanice. Tudorul nu este complet realist, dar ceea ce s-a intamplat in timpul domniei lui Henric al VIII-lea si a celor 6 femei care i-au devenit sotii (nu in acelasi timp), inclusiv Anne Boleyn. Serialul arata cum Henric a devenit rege si merge pana in momentul mortii sale.

Coroana 

Unul dintre cele mai scumpe seriale de pe Netflix . Coroana incepe cu venirea Regina Elisabeta pe tron, trecand prin tot felul de conflicte si obstacole pentru a dovedi ca ar putea fi un mare monarh. Dar partea buna incepe in sezonul 4, deoarece este mult mai aproape de prezent si este primul in care o prezinta pe Printesa Diana , aratand si multe dintre conflictele interne ale familiei regale si momentele sale cele mai dramatice.

Regatul 

Aceasta serie din Coreea combina zombi cu istoria complicata a unei familii regale. Totul incepe cu un imparat bolnav si un print „tradator” care descopera ca exista o boala ciudata care transforma oamenii in monstri insetati de sange, asa ca isi porneste misiunea de a-si salva poporul, scapand in acelasi timp de politicienii corupti care vor sa-l omoare. ia tronul.

The Hollow Crown 

Jeremy Irons, Ben Wishaw, Tom Hiddleston, Benedict Cumerbatch si Patrick Stewart sunt cateva dintre vedetele acestei drame. Seria se bazeaza pe piesele lui Shakespeare Richard al II -lea , Henric al IV-lea, Henric al V-lea , Henric al VI-lea si Richard al III -lea , spunand povestile acestor monarhi, razboaiele la care au participat si lupta lor pentru putere, totul din perspectiva celebrului autor. . Serialul are doua sezoane si fiecare capitol spune povestea unuia dintre personajele din lucrari.

Succesiunea 

Fratii Roy nu sunt tocmai regalitate, dar putem spune ca este o forma de monarhie moderna, unde Logan Roy este regele unui imperiu pe care copiii sai vor sa-l mosteneasca. Daca ne gandim bine, este o poveste clasica, in care foamea de putere ii determina pe fii sa caute cele mai bune modalitati de a-si elimina tatal si de a pastra tronul companiei, prin planuri, tradari, minciuni si aliante.

Ultimii Tari 

Acest serial este jumatate documentar si jumatate drama. Ultimii Tari spune povestea ultimului conducator al Rusiei, Nicholas Romanov , si arata seria de evenimente (cum ar fi rolul lui Rasputin la curte) care au dus la ridicarea oamenilor si la uciderea intregii familii regale in timpul revolutiei.