A treia zi de săpături, alte descoperiri pe șantierul arheologic de la Armășeni, Vaslui

Categories ArheologiePosted on

Iată că fiecare zi de săpătură de la șantierul arheologic Armășeni, aministrat de Muzeul de Istorie din Huși și de arheologul Vicu Merlan și susținut de Asociașia Geto Dacii aduce lucruri interesante la lumină.

Dacă în prim și a doua zi s-au scos din pământ două fragmente de statuete cucuteniene, arme și unelte din silex și piatră, ceramică cucuteniană, și inventarul celei de a treia zile este unul bogat – s-au descoperit alte unelte și arme din silex și un falus din lut ars reprezentat ca un con.

Cercetările vor continua și avem motive să credem că, pe măsură ce se va avansa în adâncime, artefactele descoperite vor fi tot mai numeroase. O să vă infromăm permanet.

Daniel Roxin

P.S. Vezi aici mai multe informații despre acest șantier arheologic: http://www.geto-dacii.ro/santierul-arheologic-de-la-armaseni-vaslui/

 

 

 

4 comments

 1. Mult success in continuare si Dumnezeu sa va ajute!
  Dar totodata nu imi pot stapani un regret cand vad cum drumurile tale s-au despartit de cele ale lui Valentin, fiecare aveti santiere arheologice separate. Sa dea Dumnezeu sa va vedem impreuna din nou!

  In alta ordine de idei, fiind originar din Judetul Prahova, am descoperit un articol interesant care circula pe internet si care se refera la o cetate dacica care se afla in curtea unui satean din localitatea Pisculesti, Comuna Tinosu, Judetul Prahova. Din cate am citit, omul ofera tot sprijinul si doreste sa vina cineva sa sape acolo pentru a reda obiectivul turismului. Pana acum s-a facut doar o expertiza arheologica care a confirmat ca cetatea e dacica.
  Asadar, puneti judetul Prahova pe lista voastra, sa nu uitam ca aici s-a gasit unul din coifurile de aur ( Sat Cotofenesti ).
  Va multumesc inca o data pentru munca pe care o faceti si ( de ce nu, fiind si ziua drapelului ) pentru ca tineti stindardul sus in continuare!
  Doamne ajuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *