STUPEFIANT – În România nu mai există niciun master care să pregătească arheologi specializați pe DACI. Există în schimb mastere de “Studii iudaice”, de arheologie romană și greacă!!!

Categories DezvăluiriPosted on

Dacii dispar nu numai din manualele de școală generală și de liceu… Încet, încet, informațiile despre cultura dacilor s-au diminuat și în programa facultăților de istorie pentru ca astăzi să se ajungă la situația incredibilă în care nicio universitate din țară nu mai pregătește arheologi specializați pe daci.

Vă vine să credeți așa ceva? Cum e posibil ca într-o țară în care cetățile și așezările dacice sunt de ordinul sutelor sau miilor să se petreacă așa ceva? Cum e posibil ca strămoșii noștri REALI să fie tratați ca niște „ciobani împuțiți”, cum s-a exprimat chiar în fața mea un arheolog mai spălat (pe creier!)?! Cine sunt cei care ne FURĂ pe față istoria, identitatea, dreptul de a cunoaște adevărul despre istoria noastră? (în condițiile în care vestigiile dacice sunt cercetate sistematic într-un procent de mai puțin de 5%, niciun „specialist” nu ne poate convinge că nu mai e nevoie să îi studiem , că știm suficient…)

Și pentru că ceea ce afirm se bazează pe realitate, vă invit să aflați despre ce se studiază la masterele de istorie și arheologie de la pricipalele universități din țară:

1. Universitatea Babeș Bolyai din Cluj – cea care are monopol asupra cercetărilor arheologice de la cetățile dacice din Munții Orăștiei – Sarmizegetusa Regia, Costești, Blidaru, Piatra Roșie, Fețele Albe….

Păi, aici, la masterele Facultății de istorie, nu se spune niciun cuvințel despre daci. Avem, printre altele, un master de Studii iudaice, unul de Cercetare și valorificare a patrimoniului cultural (în maghiară) și cel care ne-ar fi interesat cel mai mult: Master de arheologie și studii clasice. Desigur, ne-am aștepta să vedem în programa masterului de arhologie ceva despre daci, măcar un cuvințel. Nimic!

 

În schimb, avem mai multe teme de acest gen: Arheologie provincială romană, Istoria lumii elenistice, Strategie și teritoriu în lumea romană, Arheologie romană târzie… Nimic însă despre daci, ca și cum ar avea râie! Păi, cum? Chiar în centrul universitar care cercetează în regim de monopol cetățile dacice, nu se pregătesc arheologi specilizați pe daci? Ei bine, NU, NU SE PREGĂTESC! Iar dacă s-ar pregăti, ar fi din ăia îndoctrinați să fie fani Roma, bucuroși că au venit romanii civilizatori să-i învețe pe daci să se spele și să-și ducă lingura la gură.

 

Linkuri:
http://hiphi.ubbcluj.ro/studii/masterat.html
http://hiphi.ubbcluj.ro/Public/File/planuri/arheologie_2013.pdf

2. Universitatea din București

La Universitatea din București, unde doamna Zoe Petre are un cuvânt greu de spus, masterul de Istorie antică și arheologia epocilor preistorice și clasice îi va învăța pe studenți multe lucruri despre: Coloniile vest-pontice; Familia romană în epoca clasică; Magia în civilizația egipteană antică, Relaţii economice în Marea Mediterană şi Marea Neagră în epoca romană, Arta şi iconografie în Imperiul Roman; Dobrogea romană, Familia romană în epoca clasică.

Desigur, așa cum era de așteptat, nici Universitatea București nu pregătește specialiști în arheologie dacică. De ce? Probabil că nu ar fi corect politic, poate că ar fi un demers antieuropean… Până la urmă, mama lor de daci! Ce au căutat în istoria acestor meleaguri  să strice jocurile de interese ale alogenilor care trag sforile în România?!!!


Link: http://istorie.unibuc.ro/2014/06/admitere-2014-master-interfete-culturale-in-preistorie-si-antichitate/

3. Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași

Aici, într-un loc în care nu au călcat nici grecii și nici romanii, aici în spațiul DACILOR LIBERI care au luptat împotriva romanilor multă vreme după anul 106, NU SE STUDIAZĂ NIMIC DESPRE DACI la masterul de Arheologie, civilizatie si arta antica!!! Se studiază însă despre romani și greci, chiar și despre MIGRATORI (!!!).  Iată câteva subiecte din programa masterului: Limba inscriptiilor grecesti si latine; Arta, civilizatia si arheologia Greciei antice; Arta, civilizatia si arheologia Romei antice; Arheologia epocii migratiilor.

 

Link: http://www.hipo.ro/index.php/masterat/348/Arheologie,-civilizatie-si-arta-antica?PHPSESSID=166d1307c1a30494bb579f7d21f0a5b1

Cum e posibil așa ceva? Repet: în spațiul dacilor liberi nu se studiață despre daci, ci despre migratori, greci și romani. Ba, mai mult, la Facultatea de istorie există și un master special cu numele: Istoria evreilor și ebraistică. De ce nu și unul de Istoria Dacilor și dacologie? Doar trăim în România, nu în Israel!

 

 

Link: http://www.uaic.ro/studii/studii-universitare-de-masterat/

Mă opresc aici pentru că nu are sens să vă prezint și programa de master a celorlalte universități. Situația este aceeași – niciunde nu se pregătesc arheologi specializați pe cultura dacică!

Acest  lucru este extreme de grav! Este o crimă! Iar o crimă trebuie cercetată, trebuie identificat făptașul și tras la răspundere. În acest ritm, peste puțină vreme nu vom mai avea specialiști, iar istoria geto-dacilor va fi îngropată definitiv. De altfel, intenția este, se pare, să se îngroape întreaga cercetare, dacă ne gândim la faptul că acest an este primul de după 90 în care Ministerul Culturii nu alocă niciun leu cercetării arheologice!

Ce putem face? E evident că trebuie să luptăm pentru identitatea noastră până la capăt! Vom învinge dacă vom fi uniți! Vom învinge dacă tu, cititorule, nu vei mai fi un simplu spectator. Putem fi mulți și puternici dacă și tu te mobilizezi și îți faci un obiectiv personal din asta.

Chiar dacă pe aici au trecut și romanii și migratorii, chiar dacă toți aceștia au amprentat genetic și cultural acest spațiu, este cert și dincolo de orice îndoială că componenta de bază – genetică și culturală – a poporului român este cea geto-dacică și avem datoria să o aducem la lumină, să o apărăm!

Daniel Roxin

13 comments

 1. Aveti dreptate.Prca toata lumea este impotriva romanilor iar guvernul si institutiile abiliotate ale statului stau sacunse ..
  si nu zic nimic.Dece se tem de trecutul nostru?

 2. Să fim serioşi, ne revoltă dar nu ne miră, ne rămâne să fim chiar mai uniţi decât până acum. Impasibili şi să ne vedem de treabă.

  Prietenii noştri care trec, cel puţin o parte, deloc naivi şi foarte numeroşi, au fost sfătuiţi să se limiteze. Există un mecanism uriaş care ţine legătura cu saiturile şi blogurile d-voastră.

 3. Lipsa de dragoste fata de Romania , lipsa de respect şi admiratie fata de marii ıntelepti şi regi daco-geti ridicati ın slavi de Pitagora , Socrate şi alti renumiti filosofi ai lumii antice arata ın ce probleme de ignoranta şi primitivism sufletesc traiesc aceste personaje din universitati .

  Din moment ce la Universitatea Bucureşti se da master ın magie egipteana cred ca este clar pentru toata lumea ce nivel de ıntelegere al vietii şi al cunoaşterii exista la cei care au hotarıt aşa ceva.

  Desigur ca cei carora le pasa de adevarul istoric vor continua neabatuti pe linia lor care ıi onoreaza. Cercetarea ştiintifica.In cele din urma adevarul ieşi la iveala .

 4. De ce esti asa de revoltat? Noi de fapt nu traim in DACIA ci intr-un tinut colonizat de romani..Iar religia importata, ca si halloween-ul, ziua indragostitilor, trebuiesc IMPLEMENTATE la romani, pentru a-si uita identitatea….Nimic nou…Tre sa uitam de Dragobete, de Sanziene….De multe alte obiceiuri stravechi..Asta e pretul aderarii la UE….Te mai mira ceva??????

 5. Si daca ar fi fost neam de “ciobani imputiti” din ei ne tragem si ii iubim fara interes.Motivul pentru care nu se cerceteaza istoria dacilor ii necunoasterea preistoriei acestor meleaguri fascinante si ura unora ce nu se simt romani adica urmasii dacilor fata de radacinile noastre ce isi trag seva din preistoria europeana.Noi n-am venit de nicaieri de aia nu avem balade sau legende cu asezarea noastra aici.Noi nu uram pe nimeni,vrem doar sa cunoastem mai multe despre stramosii nostri harnici si darzi,dacii nostri pe care lumea antica ii laudau pentru ca erau oameni drepti si viteji si intelepti.

 6. Dragi romani, imi pare rau ca trebuie sa va scot din “frustroeuforia” cu privire la mareatza origine a poporului nostru, adevarul e altul: n-a mai ramas multa “branza buna” dupa daci ! De ce ?

  1) Uitati-va in jurul vostru, vedeti voi samanta de dac in “tiganiada” actuala ? Daca eram mai mult daci decat “altele” atunci n-am fi umilitzi azi de catre ceilaltzi europeni; dar ce vb ey de azi ? cam din totdeauna; in 99% din documentele pastrate care se mentioneaza ceva despre “romani”, indiferent de epoca, sunt mentionate numai lucruri negative (gen hoti, lenesi etc.). Statistica vorbeste ! Poti sa negi una doua, hai trei, dar daca toata lumea iti spune acelasi lucru …
  E posibil ca romanii sa fi adus aici toata pleava din imperiu, din pacate. De ce oare 1000 de ani nimic nu a iesit la iveala pe acest pamant dupa daci ? Pentru ca dacii in marea lor majoritate au plecat prin europa, am luptat ca mercenari pe ici pe colo fara sa se intoarca, am infiintzat si colonii, prin spania de nord, prin danemarca, prin sudul uk (in hartile vechi sunt multe locuri care se numesc Dacia), sunt urmele lor si azi, si sunt mult mai clare decat ce avem noi in tzara chiar si la Sarmisegetuza, da da … S-au carat, din restul putin care a ramas, plus navalirile migratoare de secole, plus “pleava” adusa de romani, iata rezultatul: un amestec pestritz de “neica nimeni”, un popor care nici acum nu s-a trezit, vezi si imnul nostru spune multe. Ambasadorul fr la buc, noul, a spus clar zilele astea, fara sa dea lectii, ca am avut o istorie complexa, adica controvestata, si ca trebuie timp sa devenim un popor civilizat. Pana una alta noi stam cu mana intinsa la UE, ne furam caciula, ne injuram, ne umflam in pene cu ce nu e al nostru, si cautam in gunoaie si sub pamant, poate poate o MINUNE ne va scoate in randul lumii, ceva de genul: O PLACA MARE CU SCRIS DACIC CARE SPUNE CA SUNTEM AUTENTICI SI NEMURITORI ! Vai, dim pacate e ceva nemuritor la noi, romanii, lenea furtul si vaicareala

  2) Studiile alea paleogenetice au aratat clar ca populatia actuala a romaniei nu are mai multa samantza “tracica” decat alte popoare in jurul nostru, albanezii sau italienii de nord sunt mai bogati in gene “tracice” decat noi si bulgarii. In niciun caz nu demonstreaza ca suntem urmasii dacilor. Sa fim realisti, suntem un amestec de tot ce a trecut pe aici, avem si ceva dacic, dar putin; si inca o data, daca am fi fost macar 30% daci, eram departe azi, oricum in randul lumii europene din punct de vedere social, economic, politic; asta ar fi fost dovada cea mai pertinenta

  Cred totusi ca initiativa dlui Roxin e buna, miscarea asta poate aduce roade, dar nu de genul sa ne regasim trecutul dacic. E important pentru ca aceasta initiativa poate polariza resursele care sa revigoreze turismul in Romania; avem ce arata celorlalti, dar sa o facem cu inteligenta, pragmatism si smerenie.

  Eu as propune sa se faca mastere cu studii despre dacii care s-au raspandit in toata europa, o istorie completa a lor trebuie sa cuprinda si perioada post-traiana; asa o sa intelegem poate mai bine din ce ne tragem

 7. ZICE-TI FRATILOR CE TREBE SA FACEM PANA LA URMA? SA PUNA CINEVA PUNCTUL PE I. SAU TREBE SA LUAM PARU’ IN MANA ? IL IAU SI ALA DACA TREBE!!!

 8. “58.672 de persoane apreciază Adevarul Despre DACI.” (cel putin asa scrie in dreapta-sus pe aceasta pagina).

  58.672 X 5 Euro prin SMS odata pe an = 293.360 Euro (oricum mai mult decat aloca statul roman).

  Simpla indignare virtuala nu ajuta prea mult.

 9. Calculul real este mai putin spectaculos. 58.000 de fani dintre care aproximativ 200 x cate 3 sms-uri pe an = 3.000 Euro E de folos si atat!

 10. Sunt interesata de ofertele de master cu tematica:
  1. Culturi stravechi pe teritoriul tarii noastre (Ariusd-Cucuteni-Tripolie; Gumelnita; Hamangia);
  2. Istorie si civilizatie traco-geto-daca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *