Curentul dacologic de-a lungul secolelor

Categories Dezvăluiri, Emisiuni TVPosted on

Preocuparea pentru istoria dacilor și pentru recuperarea rădăcinilor adevărate nu este una de factură recentă. Cu toate acestea, diversioniștii și ignoranții se grăbesc cu orice ocazie să arunce în derizoriu curentul dacologic pretinzând în mod prostesc că este rezultatul unei abureli comuniste fără nicio legătură cu realitatea.

În mod concret, mințile luminate ale neamului nostru au analizat și au discutat de secole despre geto-daci, ca strămoși ai noștri. De asemenea, în multe locuri din țară, țăranii bătrâni se revendică ca fiind daci…

Personalități istorice marcante precum Mihai Viteazul (numit de dușmani Malus Dacus), Horea (numit ironic de austrieci Rex Daciae) sau Iancu de Hunedoara (numit de cronicarii vremii Ioan Getul) și-au legat numele de cel al strămoșilor. De asemenea, curentul dacologic a fost în atenția unui Eminescu, a unui Kogălniceanu, a unui Hașdeu…

În acest context, atacurile penibile ale latinopaților (sau latinomanilor) care ar vrea, pur și simplu, să îi pună pe daci la groapa de gunoi a istoriei, sunt cu atât mai ridicole!

Și pentru că sunt multe argumente și dovezi care arată că acest curent dacologic are sute de ani de existență, vă invit să urmăriți această emisiune în care, împreună cu domnul prof. dr. Mihai Popescu, de la Biblioteca Militară Națională a României, vom căuta să urmărim firul istoriei de la primele consemnări în care cărturarii români vorbesc despre daci și până astăzi.

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin

VIDEO:

Accesează acest link: Redirectioneaza 2%

Lasă un răspuns