Incredibil: Un istoric bulgar susține că Miorița este a lor, că bulgarii au locuit în Carpați și că peste ei au năvălit românii, luându-le țara!!!

Categories ArticolePosted on

Nicolai Ivanov Todorov se împiedică în istoria României, debitând aberații privind etnogeneza civilizației de la Dunărea de Jos. E convins că „statul de la nord de Dunăre nu e (…) nimic altceva decât o creație artificială” și de aceea încearcă „demontarea falsei istorii mitologizante a românilor, care trâmbițează patetic despre întâietatea lor pe aceste meleaguri, despre veșnica legătură dintre pământ și stăpânitorii lui de astăzi, românii/dacii”, cum se exprima, în 2010 (Egreka-Bălgarskoto ovcearsko, Ceast I).

Pentru N.I. Todorov, românii n-ar avea o continuitate istorică a populației geto-dace pe teritoriul care îl ocupă astăzi, ci ar exista la nord de Dunăre abia din secolele XIII-XIV e.n., după o perioadă barbară, când Bulgaria (în 1018) ar fi intrat sub stăpânire bizantină, iar împărații de la Constantinopol ar fi populat teritoriul din nordul Dunării cu trupe militare și coloniști vlahi din Tesalia și italieni din Calabria (Grecia Mare) de religie ortodoxă, ”limba devenind italiano-vlahofonă”. Într-o astfel de „cunoaștere” a istoriei, bulgarii ar fi fost „stăpânii permanenți” ai civilizației de la Dunărea de Jos, păstorii lor și-au dus turmele din Balcani până în Carpați, în vremea „statului medieval bulgar”, prin „întinsa țară a bulgarilor”.

Țara Românească și Moldova ar fi fost provincii târzii ale românilor. În Transilvania, românii ar fi „o minoritate neînsemnată”, „Miorița”, balada identitară pentru români, ar fi o creație bulgară, iar câinele ciobănesc „așa–zis românesc” ar fi și el o …. creație bulgărească. Cu astfel de „istorie”, Todorov „a făcut-o de…oaie”. Gospodin din Silistra vrea să rămână, desigur, un istoric celebru cu ale lui „cărți științifice”,−intitulate „Sentimentul de teamă la bulgarul din Evul Mediu ”(2005), „Reprezentarea lumii de dincolo în mentalitatea bulgarului din Evul Mediu ”(2008) și „Egresca…”(2010).

„Istoricul” și „antropologul” Nicolai Ivanov Todorov din Silistra este pasionat, cum îi este firesc, se știe, de arme, de câini, de iaurt și de balade. Cine îl plătește pentru „istoria bulgară” de pe pământul civilizației de la Dunărea de Jos? Este de presupus! Prietenii bulgari?…

Prof. Ion Mocioi

Sursa: Gorjeanul.ro

A apărut volumul 2 al cărții POVEȘTILE MAGICE ALE DACILOR. Disponibil aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-copii.html

12 comments

 1. Astia, daca au vazut ca romanii inghit orice si tac din gura, s-au pus cu minciunile si mizeriile pe noi. Sculati-va din somn, romani, si iesiti la atac ca au ajuns toti neica-nimeni din lumea asta sa ne calce pe grumaz. Nu suntem oi, ci suntem lupi!

 2. nu avem prieteni in jurul tarii noastre. trebuie sa fim atenti pentru ca la prima ocazie se vor repezi ca vulturii. Le stam ca un ghimpe in coasta pentru ca existenta nostra le aminteste tot timpul ca ei sunt venetici. pai le dai documente scris negru pe alb ca ASANESTII erau vlahi si ei nu si nu….ca daca traiau in ceea ce au numit bizantinii Bulgaria de pe timpul cand bulgarii originali le trebuiau si pe care ii foloseau impotriva vlahilor cand interesele cereau asta, asta ete sunt bulgari…

 3. Pastorii bulgari???stim…cunoastem…mai un pic apar si pastorii sarbi?,unguri,ucrainieni…se stie bine cine a pastorit Carpatii,Balcanii si campia Panonica.Cineva care e pasionat daca face o comparatie intre soiurile de oi,cai(de munte)si caini intre cele ale romanilor si cele ale armanilor,saracacianilor si chiar va gasi o mare asemanare.
  Triburile slave,ungurii nu le-au avut cu pastoritul,slavii au fost crescatori de animale si agricultori(asta dupa ce s-au mai umanizat si s-au asezat locului).
  De pastorii romanilor vorbesc cronicarii vremii,ii prezinta ca pastori ramasi in fata migratorilor,nici decum slavi sau unguri.

  Inca pentru mine expresia”pastori ai romanilor”nu reprezinta natia ci doar apartenenta la statul roman,ei fiind bastinasii pamantului.

 4. A se vedea în Proverbele Românilor de Iuliu Zane, la capitolul cu proverbe despre bulgari:
  Bulgarii sunt cunoscuţi îndeobşte de români ca fiind o naţie proastă.

 5. Aceste porcarii si atacuri se datoreaza, in mare parte, faptului ca teoria romanizarii nu a fost retrasa la timp. Altfel ne-am fi putut apara uniti si de pe pozitiile adevarului istoric.

 6. Amintiti-va de marele lor footbolist Stoichkov(?)! Atunci cand a venit in Romania,se schimonosea prin fata aparatelor de filmat bolborosind ceva de genul:mamalichki.Astia sunt bulgarii,daca ar mai fi trait bunicasu iar fi tras vreo doua dupa ceafa si iar fi spus ca se trage din acelasi neam cu aia care stiu ce este mamaliga.

 7. Problema ca bulgaru asta face propaganda ruseasca. Dar adevarul ca civilizatia traco-geta cea mai dezvoltata a fost in Balcani in regatul O-DRUSILOR sau CODRUSILOR in romaneste CODRENILOR. asta acum 4 mii ani in urma.
  Jumate din bulgari sunt romani slavizati.

 8. Todorov a mai uitat sa anunte ca Soarele rasare din mare in dreptul Bulgariei, deci Tara Soarelui Rasare este Bulgaria, nu Japonia si este stiut faptul ca Bushi-do inseamna “Calea Castravetelui”.

 9. Fara caciula pe “a”, are dreptate bulgarul.
  Bulgaria de azi e sudul Daciei de mai demult. Mare parte din bulgari tot daci sunt. Din Carpati si din tara Motilor sub dunareana, deci “Motzia”, mai demult scrisa “Moetzia” (la mobil nu am t cu virgula sub el, de-aia “tz”), pronuntata sasait de greci ca “Moesia” asa fiind si mentionata de ei in manuscrise, si tot asa preluata ulterior de istoricii amatori de 2 bani, ai lumii, care tot asa au preluat si GLIA ca “Gaia”?, Isys (dacic se pronunta Isus) ca “Isis” etc..

  Dar in fine, in Dacia au venit romanii (evreo-grecii deci, rasa imperiului roman) si i-au alungat pe daci de acolo. Asta e mentionat si in manuscrisele vechi din Vatican.
  Are deci dreptate bulgarul, dar sa nu confunde romanii (imperiul roman) cu romanii din Romania de azi, caci sunt 2 lucruri total diferite.
  Cine stie ce manuscris vechi a vazut bulgarul, si acum confunda capra cu varza, si marfa cu ambalajul.

 10. PS: E deja cunoscut ca Miorita e balada pelasga, cunoscuta si in Sparta, si in Albania si pe coasta marii adriatice, si in nordul Italiei (unde si acum au cuvibte dacice, de la fasui si sarmale, pana la…pita, carnat..etc.), si in Asia.
  Apartine de rasa primordiala a lumii, pe care o puteti numii cum vreti, e una si aceeasi. (Pelasgi, etrusci, faraoni, ariani, geti, goti, zeio soarelui, olimpieni etc)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *