Adevăruri tulburătoare – Dacii în lumina cărților (video)

Categories Dezvăluiri, Emisiuni TVPosted on

Cu toate că manipulatorii sistemului încearcă să acrediteze idea că cercetarea dacologică este un produs “comunistoid” sau “fascistoid”, realitatea îi contrazice flagrant. Preocuparea pentru adevăratele rădacini ale poporului român este foarte veche. Numeroși intelectuali români au căutat adevărul de sute de ani; un adevăr care acum iese la lumină mai mult ca niciodată.

In episodul emisiunii “Adevăruri tulburătoare” în care îl am ca invitat pe dl prof. dr. Mihai Popescu, aveți ocazia să aflați multe lucruri inedite despre daci, “în lumina cărților”. Vizionare cu folos!

Daniel Roxin

 

Inscrie-te la Newsletter(pe Home) și află primul despre cele mai importante articole pe care le postăm! Sprijină munca pe care o facem și distribuie mai departe materialele pe care ți le trimitem! Mulţumim!

A apărut volumul 2 al cărții POVEȘTILE MAGICE ALE DACILOR. Disponibil aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-copii.html

15 comments

 1. Mii de multumiri ca existati d.le Roxin si d.le Roman,felicitari dvs.cat si intregii echipe “Dacii.Adevaruri tulburatoare.Va doresc mult succes pe” drumul intortocheat si prafos”al aflarii adevarului despre stramosii nostri.Va admir si va sustin (cum pot si eu).Sa auzim de bine!!

 2. Astept cu emotie vinerea sa vad emisiunea Dvs.,domnule Roxin. Am citit cate ceva despre daci, m-am convins de lipsa de temeinicie a teoriei latinitatii lb. romane acum vreo 15 ani, dar situri nu prea am vazut. Imaginile pe care le prezentati sunt pretioase pentru mine. Va multumesc.
  M-am ocupat putin de toponimia unui sector subcarpatic. Am observat similitudini toponimice la vest si la est de Dambovita, la baza muntilor, in locuri in care exista treceri spre Transilvania si urme de locuire.
  Ar fi interesant daca s-ar oferi cineva sa ne vorbeasca despre numele de locuri considerate astazi ca provenind din substrat.
  Va doresc succes. Suntem alaturi de Dvs., de intreaga echipa.

 3. Dovezile pe care le prezentati in filmele dumneavoastra, sunt intr-adevar cutremuratoare si de necontestat. Pe cand sa asteptam o actiune, sau mai exact care ar fi pasii urmatori pentru reeditarea cartilor de istorie? Negresit, ma astept ca acest lucru sa fie de durata si cu multe piedici…insa ma intreb daca exista o strategie pentru a face acest lucru posibil.
  Mult succes in continuare si astept cu nerabdare urmatoarele realizari.

 4. Felicitari ! Daca considerati ca putem ajuta cu ceva, cu mare placere ( putem pune la dispozitie gratuit vehicule 8×8 pt acces in zonele dorite a fi cercetate , zone inaccesibile cu alte vehicule – este vorba de vehicule amfibii in genul celui ce a actionat in jud. Buzau in iarna trecuta – vezi site

  Cu respect,

  Niculae Pricope

 5. Vă mulţumesc din suflet! În această ţară bulversată,într-un prezent tulbure,aceste emisiuni reprezintă apa curată şi limpede cu care ne putem potoli setea de adevăr.
  Este extraordinar să-ţi cunoşti adevăratul trecut să simţi că nu eşti nimeni cu se doreşte a se acredita!
  În ce-l priveşte pe d-l Piso,un greco-catolic fervent(are legătură confesiunea religioasă cu părerilelui, ei ţin de Papa şi ca atare susţinători ai curentului latinist),nu era de aşteptat o altă poziţie.Iar cu privire la d-na Zoe Petre de asemenea nu poate exprima o altă părere,ea este “osificată” în convingerile ei şi nu mai poate să şi le schimbe.
  Desigur că este absurd să acuzi nişte tineri cărora le pasă de trecutul nostru ca fiind KB-işti,comunişti etc,etc.
  Apa trece pietrele rămân!
  Vă urez succes şi abia aştept continuarea !

 6. Puteti, va rog, pune pe site o bibliografie care sa cuprinda cele mai importante surse ale informatiilor? Va multumesc.

 7. Multumim tuturor pentru sustinere! Conteaza sa va stim aproape… Vom posta in curand lista cu bibliografia din care ne-am inspirat la ultimul film documentar. Toate cele bune!

 8. Toate aspectele atinse sunt logice. Ce mai trebuie precizat, este ce s-a intamplat dupa retragerea aureliana, cand de fapt are loc definitivarea natiunii, lucru realizat indubitabil prin aportul populatiilor migratoare, incepand din sec.IV pana in sec.XII. Nu putem sustine ca suntem doar daci, fara a recunoaste ca avem destul de multe gene preluate de la aceste popoare, care in ultima parte a perioadei susmentionate a influentat formarea paturii conducatoare.

 9. revin si vreau sa precizez D-le Roxin ca eu sunt de prin partea Baraganului, unde cat vezi cu ochii, campia nesfarsita este plina de movile/tumuli/gorgani, etc., si in multi din ei se afla morminte ale luptatorilor populatiilor migratoare: pecenegi, uzi, cumani, etc. De asemeni, jumatate din mormintele necropolelor inventariate arheologic denota ca persoanele decedate erau jumatate crestini, jumatate pagani. Sa fie crestinii daci iar migratorii pagani? Greu de spus, avand in vedere atatea obiceiuri si traditii seculare, transmise din timpuri imemoriabile.
  In final as vrea sa precizez ca am citit multe despre dacologie, dar nimeni nu este parca prea interesat de aceste aspecte. Apreciez munca depusa, sunt de acord cu dacologia, insa nu sunt de acord ca ne-am pastrat identitatea dacica in 2000 de ani. Asa cum a reiesit din analizele ADN efectuate, mi s-a confirmat convingerea ca poate in sangele meu curge mai mult sange cuman sa spunem decat dac. Astept cu nerabdare analizele ADN ale primilor domnitori ai tarilor romane. Pana atunci, atingeti va rog si aceste aspecte, sa nu ne surpinda la momentul adevarului.

 10. am prieteni care doresc schimbarea numelui tarii noastre in Dacia de cand au vazut primul film; sunt mandru ca m-am nascut roman cu radacini dacice.
  poate in viitorul apropiat se inlocuiesc manualele de istorie cu ce ar trebui noi sa cunoastem despre adevarata identitate natonala.

 11. Felicitari românilor de origine dacã,
  de origine getã,
  din echipa “adevaruldespredaci”
  pentru munca si pentru eficacitaea lor,
  în re-educarea, în re-formarea opiniei românilor din interiorul României si al Basarabiei,
  cu privire la Istoria Pelasgiei, a Traciei, a Daciei, a României, a Basarabiei si zonelor limitrofe Dunarii, a Carpatilor, a Tisei, a Nistrului, a Mârii Negre !

  Continuati cu tenacitate, modestie, simplitate, precizie, devotament, adaptare si punere la zi continuã,
  spre ReUnire, spre comunicare creatoare si întelegere între românii de azi.
  Pentru cã ei au fost mintiti sistematic de catre “profesorii” comunisti si post-comunisti, între 1940-1944-2012.

 12. Ceea ce mi-au arata documentarele astea, m-a facut sa fiu mai mandra ca treiesc pe aceste meleaguri.Demult banuiam ca noi romanii suntem mai mult decat aratam in vremurile astea tulburi. Poate ca renasterea lumii nu va veni de aici, poate ca nu suntem atat de speciali, dar cu siguranta aici in locurile astea au trait stramosii nostrii, iar mostenirea pe care ne-au lasat-o un neam de oameni vrednici, mandrii si drepti ne arata ce am putea sa fim, pentru ce meritam sa traim si care sunt radacinile noastre.Sunt mandra ca in singele meu curge si sange de dac.
  Adriana Nistor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *