Am început filmările la lungmetrajul artistic ZALMOXIS. Faceți cunoștiință cu patru preoți GETO-DACI și o parte din echipa de filmare (galerie foto)

Categories ArticolePosted on

Am început! După o lungă perioadă de pregătire, filmările la lungmetrajul artistic ZALMOXIS au pornit ieri, 29 august 2017, undeva în Munții Buzăului. Vom continua în septembrie și octombrie, însă cea mai mare parte a acestora va fi realizată pe parcursul anului viitor, din primăvară până în iarna 2018/2019, urmând ca filmul să fie lansat cel târziu în toamna lui 2019.

Cu această ocazie, vă anunț și regizorul principal al acestui proiect în persoana lui Leonardo Tonitza, un om care a lucrat atât cu Sergiu Nicolaescu, cât și cu Andrei Blaier la filme importante din cinematografia românească. Cu siguranță că unii dintre dumneavoastră îi cunoașteți filmul documentar istoric NIASCHARIAN – SĂ RENAȘTEM (Îl puteți viziona AICI). Având în vedere faptul că Leonardo Tonitza este nu doar regizor de film, ci și istoric (în această perioadă își face doctoratul în istorie), am motive serioase să cred că alegerea pe care care am făcut-o în ceea ce îl privește este una inspirată. Împreună cu el, dar și cu ceilalți membri ai echipei, sperăm să facem, în cei doi ani de muncă care urmează, o treabă excelentă!

Astăzi vreau să vă prezint primele personaje din film: patru preoți geto-daci cu aspect pitoresc și complet natural – nu am folosit nici peruci, nici bărbi! De la stânga la dreapta, aceștia sunt: Vasile Marin, Doru Gheorghiu, Gheorghe Dragu și Gelu Vlădoiu…

Le mulțumim tuturor celorlalți oameni din echipa de filmare! Îi veți cunoaște în curând. Îi mulțumim și sponsorului acestor prime filmări, Casa de Bijuterii MICRI din București!

Revenim la mijlocul lunii septembrie cu un Teaser care se va realiza pe baza filmărilor începute ieri.

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

Foto: Silviu Crângureanu

Mai multe despre proiect aici: http://zalmoxis.info/

Foto cu o parte din echipa de filmare… Cel de sus, stânga, este regizorul Leonardo Tonitza. Prima și a doua doamnă sunt Dana și Ana care s-au ocupat de costume, iar prima din dreapta este Raluca, fata de la machiaj. Îi mai puteți vedea pe primul rând pe patronul Casei de Bijuterii Micri, dl Ioniță, și pe directorul de imagine, George Oprea.

În prim plan operatorul Lucian Balasescu:

Sponsor al proiectului: Casa de Bijuterii Micri
http://www.micri.ro/

A apărut volumul 2 al cărții POVEȘTILE MAGICE ALE DACILOR. Disponibil aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-copii.html

Lasă un răspuns