Începem filmările la documentarul “PE URMELE TRACILOR”. Află detalii!

Categories ArticolePosted on

Tweet

Începând cu luna mai a acestui an vom începe filmările pentru filmul documentar “PE URMELE TRACILOR’, unul dintre cele mai ambiţioase şi importante proiecte dintre cele pe care noi, prin Asociaţia Geto-Dacii, ni le-am propus.

Prima etapă a acestui proiect se va derula în cursul lunii viitoare, atunci când vom filma în câteva locaţii din Bulgaria, printre care Valea Regilor Traci şi Kazanlâk.

Având în vedere că ne dorim ca acest nou documentar să fie realizat la cele mai înalte standarde tehnice şi pentru că bugetul necesar este unul semnificativ, avem nevoie și de ajutorul vostru… Dacă doar 5.000 dintre voi, cei care ne apreciați activitatea și aveți încredere în bunele noastre intenții, ați face o donație de doar 20 de lei (adică mai puțin de 5 euro), s-ar aduna 22.000 de Euro, bani care ne-ar permite să realizăm două filme documentare și să finanțăm Festivalul dacic de 7 zile din toamnă. Dacă simțiți să ne fiți alături, accesați această pagină pentru a afla mai multe despre cum puteți face o donație: http://www.geto-dacii.ro/?page_id=223

Vă mulțumim anticipat tuturor celor care veți alege să ne fiți alături în realizarea acestui proiect!

Despre proiect

Tracii… cel mai numeros popor antic al Europei și cel mai vechi neam al acestui continent, după cum atestă mai toate sursele antice. Cu secole înainte ca romanii să apară în istorie, cu secole înainte ca grecii să așeze prima piatră de temelie a vreunui oraș din Ellada, tracii ocupau spatii întinse în Peninsula Italica, Grecia, Bulgaria și România de astăzi, prin neamurile înrudite care constituiau acest popor. Regii și poeții traci au rămas în amintirea legendelor vechilor greci drept constructori de orașe, soldați neînfricați și făuritori de artă. Legendele despre ei au ajuns până în zilele noastre. Însă, dincolo de legende, a venit vremea să pășim pe urmele lor, ale vechilor traci.

Vom încerca să recreem universul demult apus al unei culturi și civilizații ce a beneficiat de prea puțină atenție din partea cercetătorilor la nivel european. Vom încerca, printre altele, să reînviem povestea lui Orfeu, amintirea tracilor edoni din Grecia, a frigienilor anatolieni, pe firul istoric al poporul trac. În toamna acestui an vă vom invita să urmăriți o producție video care are ca scop reașezarea tracilor pe locul meritat în istoria Europeană.

Bugetul estimat pentru realizarea acestui documentar: 7.000-8.000 euro(buget ce include costurile deplasărilor în locaţiile de filmare, taxe locale pentru filmat în muzee, taxe de vizita si filmat în situri arheologice, taxe aferente aprobărilor sau/şi derogărilor, acolo unde este cazul, protocol, costurile pre şi post procesare şi montaj audio/video, traducere şi dublare în limba engleză, alte costuri ce pot apărea pe peroada derulării proiectului).

La finalizarea proiectului, documentele fiscale cu privire la modul în care au fost utilizate fondurile puse la dispoziţia Asociaţiei de membri ei şi/sau donatori, vor fi publicate pe site-ul acesteia.

Scenariul: Valentin Roman

Regia: Daniel Roxin

Află mai multe despre proiectele Asociației Geto-Dacii accesând acest link: http://www.geto-dacii.ro/

26 comments

 1. Buna seara,
  Am facut o mica donatie de 20 euro(£17,75) si sper ca acesti bani sa contribuie la realizarea acestui vis de a afla adevarul despre stramosii nostri.

  Cu respect,
  Mihaela Barnett

 2. Oamenii buni sunt unul dintre cei care au facut deja o donatie si doresc sa va rog si eu pe aceasta cale sa sustineti fiecare cu cit puteti acest proiect si sa nu va rusinati ca veti dona putin ( daca nu aveti mult) ca este mai bine si putinul ala decit nimic tot se va stringe o suma oarecare si asta ajuta acestui scop nobil!!!!

 3. Am facut acelasi lucru. Am urmarit ce faceti din umbra; mereu am apreciat ceea ce faceti, prima data cand fac ceva sa ajut o cauza in care cred. Pana acum am fost doar spectator.

 4. Va urez succes si as vrea sa va indrum sa icercati sa bateti pe la portile Comunitatii Europene . Mi-ar palce sa vad ca si restul isi dau seama de importanta muncii voaste si intr-un mod mai oficial pentru ca aceste lucruri vor schimba istoria Europei.
  Mi-ar place sa cred ca va vor sprijinii in proiectele voastre.

 5. euuu… mi-s fara ocupatie si nu am ce dona, atat de stramtorat sunt incat ma uit si la cei 20 lei dar doresc sa vin macar cu incurajari care nu-s niciodata desarte si vreau sa mai apreciez lipsa comentariilor contra, rautacioase, contradictorii si defaimatoare la adresa acestei initiative…
  Romani! haide-m sa ne re-unim.

 6. Nu puteti sa faceti cumva sa putem face doantii prin paypal.
  Nu pot ajunge in timpul programului niciunei banci.
  Prin paypal ar fi instant.
  Multumesc!

 7. Apreciez initiativa de documentar, va urez succes si va fac si unele recomandari:

  1) faceti o varianta a documentarului sa fie si in engleza pentru a fi nemijlocit valabil si pe plan international; sau faceti-l in principal in engleza si cu subtitrare in romana.

  2) de asemenea cautati competitii/festivaluri internationale de documentare la care sa participati ulterior post-factum cu acest documentar; astfel este un potential de a lua si prestigiu pentru initiativa

  3) vorbiti cu Gigi Becalli dacapoate da si el o donatie, ca in general la initiative din acestea este deschis

 8. Bani nu pot sa va dau, dar daca vreți va pot ajuta cu post-producția. Eu sunt editor imagine si lucrez intr-un studio care face si sunet… Bafta

 9. Va sugerea sa aplicati pe un proiect la AFCN, http://www.afcn.ro. Suna interesant si s-ar incadra si in suma.Ei acorda finantare pana la 70.000 lei. Sesiunea pt proecte culturale-arte vizuale si media, s-a inchis acum dar mai urmeaza una in iunie-iulie.

 10. eeei, fratilor, greu a fost inceputul. Macar acum stim pentru ce!
  Daca noi credem cu adevarat in ceea ce facem, foarte multi oameni vor veni catre noi.

  Daniel Roxin si Valentin Roman – prima sarja si primele victorii. Tinem aproape.

 11. Vroiam sa va spun ca apreciez enorm efortul dumneavoastra de a ne aduce informatii noi despre istoria noastra adevarata.

  Iubesc mitologia si istorisirile vechi si ma incanta dorinta oamenilor de a-si afla mostenirea dreapta.

  Desi nu am facut donatie s-ar putea sa donez in viitor la alte proiecte. Va multumesc pentru devotament!

  Andrei

 12. a fost super vizita de ieri la Argedava, de asemenea am apreciat calitatile unor persoane care au venit si ei sa viziteze.

  Mult succes la initiativele la care munciti!

 13. Il apreciez foarte mult pe Daniel roxim si pe aceasta cale ii multumesc ca exista…avem nevoie de oameni asemeni lui…apreciez ceea ce face si, in special, acest proiect…voi dona alaturi de ceilalti de atatea ori cat voi putea…Felicitari din suflet!…

 14. ar fi perfect daca s-ar putea face donatii si de pe telefonul mobil pt cei care avem abonamente… mult mai usor, cel putin pentru mine!!

 15. Salutare. Am vazut niste comentarii pe aici. As zice ca nu este bine sa implicati strainii in proiect, nici chiar UE, pentru ca nu este recomandabil sa atrageti prea mult atentia in afara. Nimeni nu ne vrea noua binele printre straini. S-ar putea sa ne trezim ca ne “pleaca” istoria (care acum este ingropata in pamant) din tara prin alte muzee sau pe piata neagra. Eu cred sincer ca, pentru moment, informatiile nu trebuie sa atraga prea mult interesul strainilor, care deja cred ca au ciulit urechile. S-ar putea sa fie un fel de trezire a cui nu trebuie !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *