Arestarea extremiștilor maghiari anunță unirea Basarabiei cu România? Care sunt jocurile geostrategice?

Categories DezvăluiriPosted on

Cu toții am fost surprinși în ultima lună de acțiunile DIICOT împotriva extremismului maghiar, acțiuni care au dus la arestarea a doi lideri ai grupării “64 de Comitate”, acuzați de terorism. În același timp, tot în această perioadă au fost trimiși în judecată alți doi maghiari – Csibi Barna, ciumpalacul extremist care l-a spânzurat ritualic pe Avram Iancu, și liderul unei formații rock cu mesaje anti-românești…

Spun că am fost surprinși pentru că acțiunile extremiste ale unor maghiari sunt cunoscute de peste 20 de ani și nimeni nu le-a făcut nimic. Ba, mai mult, autoritățile s-au prefăcut că nu există și au pupat UDMR-ul în fund cu orice ocazie. De ce acum e altfel? – Pentru că avem un context internațional diferit, iar României I S-A DAT VOIE să își facă ordine în ogradă! Nu din umanism, ci pentru a fi mai de folos unor interese geostrategice foarte mari care presupun ca țara noastră să fie puternică și stabilă. Tot din această perspectivă ar trebui pivite și acțiunile DNA care decimează clasa politică… Asta înseamnă că, paradoxal, pentru noi există o fereastră de oportunitate pe care, dacă o folosim cum trebuie, ne vom putea dezvolta rapid.

Privind contextul internațional în care ne găsim trebuie să recunoaștem că suntem între ciocan și nicovală. Pe de o parte, Rusia (respectiv Imperiul Țarist și apoi Uniunea Sovietică) s-a dovedit de 200 de ani unul dintre principalii noștri dușmani – ne-a jefuit de resurse, ne-a furat teritorii, ne-a ucis elitele, a făcut tot posibilul să ne distrugă identitatea. Oricât de creștin ortodoxă se pretinte astăzi, până când nu își ia mâinile de pe Basarabia, nu ne returnează întregul tezaur și nu recunoșate public toate măgăriile pe care le-a făcut împotriva românilor, nu putem avea încredere în ea. Pe de altă parte SUA, principalul aliat al României, este preocupată să se folosească de noi ca tampon în fața Rusiei și desigur, vrea să pună mâna pe resursele noastre. Pe multe a și pus… Cu alte cuvinte, oricum ar da-o, românii nu pot să-și folosească la maxim resursele în propriul interes și nu se pot dezvolta cum ar vrea pentru că alții, mai puternici, fac regulile jocului.

Și totuși, în acest moment există o fereastră de oportunitate care ne va permite să ne dezvoltăm până la un punct, să ne facem ordine în țară și să aducem Basarabia acasă… Iar în acest context, decapitarea extremismului maghiar pregătește și anunță unirea Basarabiei cu România! Haideți să vedem de ce…

Poate ați observat că ori de câte ori s-a pus mai serios problema unirii Basarabiei cu România, în așa-zisul ținut secuiesc apăreau acțiuni destabilizatoare ca un avertisment ce ne spunea: dacă faceți unirea, o să pierdeți Transilvania, lucru care arăta înțelegerile care existau și există încă între Rusia și Ungaria. Teama pierderii Transilvaniei a blocat mereu acțiunile ferme realizate în vederea unirii. Mai mult decât atât, nu ne-am putut atinge de extremiștii maghiari, din aceleași motive – riscam destabilizarea țării, în regia Rusiei și Ungariei.

Ce s-a schimbat astăzi? E vorba de noul Război Rece generat de intervenția americanilor în destabilizarea Ucrainei și apoi de intervenția Rusiei și ocuparea Crimeii, iar mai recent, de intrarea Rusiei în Siria și sprijinirea lui Al-Assad împotriva intereselor americane care vor să-l îl dea jos pe președintele sirian…

Asta face ca americanii să aibă nevoie de o Românie puternică și stabilă, pentru a-i sluji mai bine interesele la granița cu Ursul Rusesc. Iar o Românie puternică și stabilă presupune eradicarea corupției (în special a celei care face servicii Rusiei) – așadar undă verde pentru DNA, eliminarea factorilor de destabilizare etnică internă, pentru a pregăti terenul unirii cu Basarabia – așadar undă verde pentru DIICOT împotriva extremismului maghiar, creștere economică reală pentru a susține mai bine efortul militar în parteneriatul cu NATO – așadar mai multe investiții străine dar și o dezvoltare a afacerilor românești. Peste toate, sentimentul meu este că acest context va fi favorabil și pentru demolarea unei părți din falsurilor istorice care ne otrăvesc trecutul.

În ceea ce privește unirea Basarabiei cu România, o confirmare a acestor concluzii este dată de agenția americană Stratfor, condusă de George Friedman, care vorbește în aceste zile cât se poate de direct despre această posibilitate dar și de presa europeană (vezi spre exemplu ziarul german “Frankfurter Allgemeine Zeitung”) care alocă spații tot mai largi dorinței moldovenilor de a se uni cu România și care le explică restului europenilor că Basarabia este pământ românesc.

Să ne înțelegem – dacă vom fi lăsați să ne dezvoltăm și să ne unim cu Basarabia, nu este pentru că americanilor (nu mă refer la poporul american, ci la cei care îi controlează destinul) sau liderilor europeni le pasă de noi în mod special, ci pentru că în acest fel le suntem mai de folos! Indiferent de motivul lor însă, trebuie să profităm de această situație și să ne refacem țara teritorial, economic și spiritual! Astfel de oportunități nu sunt prea dese în istorie…

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

Accesează acest link: Redirectioneaza 2%

11 comments

 1. O completare semnificativă, aș zice:
  O VESTE EXCEPȚIONALĂ TRECUTĂ SUB TĂCERE DE CONDUCEREA ROMÂNIEI!
  Anton Lixandroiu, cetățean american și român, a obținut, după ani de procese, ca Ungaria să-și ceară scuze pentru HOLOCAUSTUL săvîrșit asupra românilor din Transilvania ca urmare a Dictatului de la Viena. Interesant este ca cei de la Bruxelles au spus inițial că „nu pot lua în considerare cele 2100 de probe trimise Tribunalului Internațional, dat fiind că aceste crime s-au petrecut înainte de înființarea acestui tribunal”.
  După acest răspuns imbecil, A.L. s-a adresat ONU, cerînd ca toți criminalii judecați la sfîrșitul celui de al doilea război mondial – inclusiv Hitler, Mussolini, Horthy – să fie reabilitați, deoarece aceștia au făcut crime înainte de înființarea Tribunalului Internațional.
  Răspunsul și rezultatul au fost că UNGARIA ȘI-A CERUT IERTARE ÎN PLENUL ONU, PENTRU HOLOCAUSTUL DIN NORDUL ARDEALULUI!
  O premieră!
  În România, știrea a fost tratată cu indiferență, probabil să nu supere UDMR-ul…
  Aviz d-lui Florian, de la „E. Wiesel”!

  Calde îmbărțișări, domnule Anton Lixandroiu! La mulți ani cu pace!

  (Text preluat dintr-o știre electronică datorată domnului Roman Constantin, căruia îi mulțumesc pe această cale).

 2. Categoric anumite perioade sunt mai favorabile. Intr-adevar si eu m-am mirat de anumite actiuni care au vizat extremismul maghiar in special. Referitor la unire nu prea am observat imbunatatire.. dar se poate sa ma insel… Cand au venit fratii nostri moldoveni in vara presedintele nu i-a primit la Cotroceni.

 3. Dragilor numiți Basarabia această rămășiță din ceea ce are Basarabia.
  Să nu uitam ca această republica creată de imperialiștii de la Kremlin are același nume cu provincia românească dintre Prut și Carpații Orientali.Și asta nu întâmplător ci strategic ca la următorul pas să fure intreaga Moldova.
  Momentul unirii este inoportun chiar dacă acest eveniment se va produce ar trebui să fie cam de aceeași factură cu cel din 1918 când situația internațională era calma …dezamorsată….! Momentul actual este ffffffff încordat și vectorii sunt greu de anticipat!!!

 4. N.B.
  E de peferat ca în toate textele să se folosească noțiunea de RE-Unire !
  Căci Basarabia s-a Re-Unit deja pt. Totdeauna cu România
  prin Actul (Re-) Unirii votat de Sfatul Țării din Chișinău la 27 martie 1918.
  Deci, Re-Unirea noastră cu restul Moldovei istorice și cu toată familia românească, de care am fost despărțiți imperial de Rusia la 16 mai 1812.

 5. Ati cazut cumva in plasa intinsa de o parte a mediei deloc dezinteresata, fie v-ati luat dupa cei labili si precari, domnule Roxin, cu acel NI S-A DAT VOIE. Faptul ca un anumit context international ne este favorabil, cumva, e complet diferit. Inca suntem naivi si nu am ajuns la acel nivel de incredere, in noi, de care avem nevoie pentru a infaptui ceea ce avem de infaptuit! Credeti cumva ca daca Eroii care au marcat Istoria ar fi gandit asa, ar mai fi realizat ceea ce au realizat? Daca Mircea, daca Vlad, daca Iancu de Hunedoara, daca Stefan cel Mare, daca Mihai Viteazul si altii ca ei ar fi ridicat lancea gandindu-se ca inamicii sunt de 5, de 10 ori mai numerosi… ar mai fi castigat vreo victorie? Credeti ca daca maine ar fi in strada 2 000 000 de basarabeni revenirea la Patria-Mama ar mai intarzia ?

  Domnule Daniel, OAMENII TE URMEAZA ATUNCI CAND SIMT LA TINE O TARIE DE NEZDRUNCINAT, CU ACEEA TARIE TREBUIE SA MERGEM NOI INAINTE!

 6. Este complet FALSA afirmatia ca Ungaria si-a cerut scuze pentru HOLOCAUSTUL săvîrșit asupra românilor din Transilvania ca urmare a Dictatului de la Viena.

  Cititi documentul original si o sa constatati singuri ca e vorba de scuze cerute poporului evreu traitor in Transilvania si nicidecum romanilor.

 7. Pestele de la cap s-e inpute .
  UDMR = agetie de turisti unguri in Ro si de asemenea provoaca romanii secui inpotriva acestui neam romanesc
  JOS UDMR e o prostie sa fi guvernat de o formatiune politica straina cauzelor noastre romanesti si unde ? adica de fapt eu platesc taxe pentu unguri turisti care au taiat padurile Transilvaniei au schimbat numele romanesti de strazi si institutii in nume de personaje migratoare straine si vorbesc o limba straina de aceste meleaguri iar la ei acasa nu s-e stie de istoria noastra daca t-e uiti pe wikipedia in limba maghiara despre Dacia o s-a vezi 4 randuri scrise.
  Eu cred ca mai intai trebuie descoperita identitatea nationala originea latina vulgara a stramosilor nostrii dacii ca s-a avem un crez foarte puternic pentru ca romanul este inca umilit in UE el nu stie de ce ?de unde vine ?si care sunt scopurile lui care sunt neamurile care ii vor cat de cat binele si care nu??? asta este o realitate si v-a trebui tinut cont de ea intradevar totii romanii si cand zic romanii zic romanii adevarati doresc unirea cu Basarabia dar trebuie sa fim atenti s-a vina de la ei nu de la noi aceasta dorinta .
  Identitatea nationala joaca un rol important in acest caz ea elimina elementele ostile indreptate inpotriva istoriei si viitorului nostru in acest spatiu.
  unde este Romania mare a lui Vadim ??? ce s-a ales cu ea ca vad ca UDMR exista si este la cele mai inalte performante duse inpotriva noastra a romanilor sunt sutinute proiecte internationale de separatism in inima Romaniei acolo unde n u s-e mai vorbeste o boaba romaneste si m-a intreb de ce nu exista proiecte s-a s-e faca o statuie cu dragonul -lup s-a se scrie in latina DACCICA TERRA AETERNA etc etc proiecte in care in cele 3 judete putin mai mare ca terotoriul DOBROGEI nu s-e vorbeste limba noastra milenara .. eu zic ca este o tragedie pe care cu greu o v-om indrepta ,,cu sacrifici si varsare de sange dar sper sa nu s-e ajunga la asta dar AICI E NEAMUL MEU SI IMI VREAU TOATE DREPTURILE INAPOI.
  HONOR ET PATRIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *