SVASTICA și YIN YANG pe teritoriul României – o istorie de peste 7.500 de ani. Patru minute VIDEO care te vor pune serios pe gânduri!

Categories Dezvăluiri, documentare și cărțiPosted on

Reprezentări străvechi, atât simbolul Yin Yang, cât și Svastica, au fost descoperite pe artefacte cu o vechime de peste 7.000 de ani, pe teritoriul României, punând sub semnul întrebării presupusa lor origine orientală. Pentru că dacă le găsim aici, cu atîția ani în urmă, avem dreptul să ne întrebăm: nu cumva locul lor de pornire către celelalte părți ale lumii se află într-o zonă mai largă ce include și teritoriul de astăzi al României?!

În ceea ce privește spațiul carpato-danubiano-pontic, în special simbolului Svasticii îi poate fi urmărită evoluția pornind din cultura Turdas Vinca, trecând prin Cucuteni și cea traco-geto-dacă, până în Evul Mediu și perioada contemporană.

Dovezile care subilniază acest lucru sunt incontestabile iar prezența Svasticii aici, înaintea apariției ei în celelalte culturi europene, pare să ne indice încă o dată locul adevărat al Vetrei Vechii Europe.

Într-o țară cu o putere politică responsabilă și cu lideri ai mediului știițific dedicați cu adevărat interesului național, bogăția arheologică pe care o avem ar fi trebuit să fie de mult valorificată, în așa fel încât toți românii să fie conștienți de moștenirea pe care o au.

Ce constatăm? Cultura Turdaș Vinca, căreia îi aparțin și Tăblițele de la Tărtăria, este o Cenușăreasă de care știu doar cei preocupați de istorie, cultura Cucuteni este scoasă aproape total din manualele copiilor, deși a reprezentat vârful cultural din Europa acum 5.000-7.000 de ani…, siturile geto-dacice sunt în imensa lor majoritate părăsite, fără vreun indicator care să le marcheze existența, iar marii noștri voievozi medievali sunt împroșcați cu noroi de niște amărâți inconștienți sau de cozi de topor lipsite de conștiință, care vor să ne facă să credem că nu avem nici istorie, nici eroi, nici identitate națională. Cine sunt cei care tratează în acest fel istoria națională? Pe cine servesc ei cu adevărat? Câți dintre aceștia sunt alogeni mascați sub nume românești?!…

Tocmai de aceea, o parte din responsabilitatea redescoperirii și promovării istoriei noastre îi revine societății civile, din care faci parte și tu. Iar dacă tu, care ne urmărești activitatea, trimiți mai departe informația pe care noi o prezentăm, vom avea cu toții foarte mult de câștigat!

În filmulețul de 4 minute de mai jos, vei găsi dovezile materiale care confirmă ce am spus mai sus – faptul că simbolurile Svasticii și Yin Yang au apărut pe teritoriul României, în culturile străvechi, încă de acum peste 7.500 de ani.

Fă cunoscut acest material! Trimite-l mai departe!

Daniel Roxin

Vizionează aici și filmul integral din care face parte fragmentul de mai sus: FABULOASA ISTORIE STRĂVECHE DIN CARPAȚI

A apărut volumul 2 al cărții POVEȘTILE MAGICE ALE DACILOR. Disponibil aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-copii.html

11 comments

 1. Foarte fain documentarul, dar muzica din fundal este deranjanta. In unele momente parca se aude mai tare decat cel intervievat. Daca n-ar fi vorbit in romana as fi taiat sonorul.

 2. E chiar mai rau de atata, din cauza ca Hitler a stiut despre puterea esoterica a svasticii si a folosit-o ca stindard in regimul Nazist ca sa vorbesti de svasitca ca un simbol national e ca si cum ai zice ca il sustii pe Hitler si pe rasisti. E ridicol ca nu se stie despre istoria mult mai veche a svasticii inainte sa fie preluata de regimul nazist.

 3. Daca va uitati mai atent sunt 2 simboluri diferite, Zvastica si Antahkarana.

  Zvastica este semnul cel mai vechi si mai raspindit din lume, care a servit ca simbol religios la multe popoare orientale si ca emblema politica a nazistilor si a partidelor de tip fascist.

  ANTAHKARANA este un simbol străvechi extrem de puternic ! Folosit în vindecare şi meditaţie atât în Tibet cât şi în China este considerat având o importantă influenţă în anatomia spirituală a omului şi reprezintă conexiunea cu subconştientul.

 4. daca te uiti atent hitler a folosit zvastica inversa, intocmai pt a inversa simbolismul original. zvastica hitlerista este opusul celei vechi.

 5. Bravo, Daniel Roxin. Si muzica imi place. In perioada, cand oamenii credeau in aceste simboluri, nu existau maceluri mondiale. Domnea o armonie intre Yin si Yang, intre om si natura. Pentru omul asa-zis primitiv totul era sacru: si animalele, si plantele, si confectionarea ceramicii, si munca agricola. Dar mai ales Pamantul, pe care el il numa Mama.
  Faptul ca aceste simboluri sunt prezente pe iile noastre demonstreaza dainuirea neintrerupta a geto-dacilor din zorii omenirii pana azi in spatiul carpato-danubiano-pontic..

 6. buna ziua,

  Svastica este simbol alchimic trebuie cautat in vremea alchimistilor medievali,ea reprezinta crucea in miscare ,crucea deasemenea este simbol alchimic si istoria ei este cu mult mai in jos de catolicism sau crestinism.Simbolul Ying Yang este simbolul lumii noatre ,reprezinta dualitatea :lumina /intuneric;zi/noapte;rece/cald;urat/frumos …etc
  Cat despre Antakarana,Vlad ai grija ca faci o mare confuzie,Antakarana este cordonul energetic sau se mai numeste si cordon de argint care leaga corpul nostru fizic de cel astral,de fiecare data cand adormim sau ne dedublam la vointa. Corpul nostru fizic ramane conectat cu noi,caci noi NU SUNTEM CORPUL FIZIC ci ceea ce anima acest corp.Acest cordon este elastic si se intinde la infinit oriunde ne vom depasa cat suntem in afara corpului fizic ,el va fi taiat doar atunci cand ne dezancarnam .Poate te referi la altceva …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *