Arheologia românească este… în corzi!!! Anul 2014 este unic în toată cercetarea arheologică de după ’89

Categories ArheologiePosted on

O țară unde descoperirile excepționale ale unor culturi străvechi precum Turdas – Vinca, Cucuteni, Gumelnița, Hamangia și altele au marcat repere majore în preistoria europeană sau mondială, o țară unde avem primordialități sau descoperiri unice în ceea ce privește urmele Omului de Neanderthal sau ale lui Homo Sapiens, o țară unde traco-geto-dacii au scris istorie cu majuscule acum câteva mii de ani, NU ÎȘI POATE PERMITE SĂ ÎNGROAPE CERCETAREA ARHEOLOGICĂ!!! Cu atât mai mult cu cât nu s-a cercetat sistematic decât aproximativ  5% din potențiualul arheologic de excepție de pe aceste meleaguri. Restul de 95% așteaptă încă să fie adus la lumină…

De ce spun că arheologia românească este în corzi? Pentru că acest an 2014 se distinge ca fiind primul an de după 89 când Ministerul Culturii nu finanțează absolut nici un șantier arheologic!!! Totodată, acest an 2014 este primul an de după 89 când nu apare Cronica Cercetărilor Arheologice pe anul care a trecut, o lucrare absolut necesară deoarece este singurul document în care arheologii erau obligați să își publice cercetările arheologice, acestea devenind astfel o informație publică.

Cum este posibil așa ceva și care va fi reacția arheologilor la această situație impardonabilă, rămâne să aflăm în viitorul apropiat. Se pare că pe măsură ce prostul gust și frivolitatea se amplifică în mass-media, în același ritm cultura și educația se duc la fund…

Chiar dacă și prin acțiunile noastre societatea civică se implică tot mai mult în susținerea financiară a șantierelor arheologice, aceasta nu este o soluție pe termen lung pentru că responsabilitatea este a Ministerului Culturii și așa este normal să fie!

Problema noastră este însă aceea că avem la conducerea țării, de 25 de ani, o clasă politică care se definește în special prin incompetență, corupție, trădare și lipsă de  viziune. Cu aceștia, istoria noastră și identitatea acestui popor vor fi tot timpul amenințate!

Daniel Roxin

P.S. Îi rog pe cârcotași, fie ei istorici, arheologi sau simpli pasionați să-și orienteze atenția și criticile exact acolo de unde vine pericolul real – către clasa politică. Noi, cei care ne implicăm din patriotism în această cercetare, chiar dacă mai facem și greșeli, suntem onești în intenția noastră de a aduce la lumină istoria României. Dacă nu vedeți asta atunci sunteți orbi; vă orbește orgoliul de “mari specialiști și deținători unici ai adevărului istoric!”

 

6 comments

 1. Ai dreptate Daniel! Numirea inamicul nr.1 in ministerele Culturii si Cultelor (Kelemen Hunor) si (Atila Corodi) ministru Mediului Si Schimbărilor Climatice (HAARP)este o politica de exterminare a europenilor!

  Vorba lui Dan Tanasa “ce caută UDMR în Parlamentul României și în Guvernul României de vreme ce nu este partid politic?”

  1)Hunor acorda 3 milioane EXTRA culturii Transilvane (maghiare)

  2)Hunor a înmânat premiul UNITER echipei maghiaare de teatru (mai rau decat burlesque!-cu tenta pedofila) http://yorick.ro/wp-content/uploads/2014/03/victor-1.jpg

  3) Hunor Privatizeaza de urgenta Muzeului Brukenthal din Sibiu

  4) Hunor Deznationalizeaza Teatrul National “Mihai Eminescu” din Timisoara (Eminescu aruncat la cosul de gunoi la propriu si la figurat!) acum se numeste Teatrul Naţional Timişoara, conducerea pe maini straine, manager Ada Hausvater si sotul ei director regizor care inca nu vorbeste bine romaneste, Alexander Hausvater care afirma entuziast: “Suntem puternici! Suntem puternici! Vom cuceri Timisoara!” cu scene GAY : https://www.youtube.com/watch?v=369YbCuz7xU

  Pana la o noua revolutie sau concedierea udmr-istilor va trebui sa invatam de la dusmani si sa inregistram minoritatea Dacilor din Romania asa ne rupem de rrrrromi, vom avea mai multe drepturi si vom scpa de toti acolitii!! altfel totul este pierdut inclusiv munca de pana acuma a generatii intregi! Avem nevoie de reprezentanti daci la conducerea tarii.

  Acolitul Basescu a fost primul care a recunoscut republica Moldova!!!!. Acolitul basescu a fost primul care a recunoscut republica Moldova. petre roman (neuland) denigra romanii care treceau peste Podul de Flori spre Basarabia numindu-i “tradatori” —IAntonescu a luptat pentru o Romanie Unita (asasinat de bolsevici pe 23 august 44) NCeausescu a scos tara din ghiarele FMI-ului (asasinat de bolsevici satanisti dec.89)

  Sanatate si Mult succes!

 2. Urmati-va visul cu *Geto-Dacii*, daca sunteti atacati aveti alaturi *Inorogul vlah* si pe fratii nostri din Z4 *Valahia* !

 3. Scriu si raspunsul la Nea Tutea tot aici ca nu stiu daca il vazi pe facebook: Nea Tutea a fost eliberat de NC! -si drept multumire l-a batjocorit si dupa asasinare.. nu ma mira acest comentariu vitriolic – se spune ca si Brancusi ar fi facut o afirmatie josnica despre romani ca i-a lasat saraci si prosti si i-a gasit tot prosti dar si mai saraci, ca Eminescu a fost un sifilic, mai nou antisemt, Stefan curvar, Decebal s-a sinucis, [a fost asasinat ca toti iubitorii de neam si tara]! Ca nemtii faceau sapun din evrei, si cate alte scornely diabolice iudeo-bolsevice demoralizante: arme psihotronice, gemo, biochimice, climatice: inundatii, secete si cutremure, droguri, desfrau in media si tv, batjocoriti in instante, mintiti, saraciti, desproprietariti, risipiti prin lume si deprivati de speranta intr-un viitor mai bun – ce pretentii avem? Entitatile subversive criminale au experienta de 3500 ani. Noi abea deshidem ochii asupra realitatii de aceea nu trebuie sa-i jignim… ci sa le explicam si sa le ridicam moralul. Cineva a sesizat ca noi dacii trebuie sa fim mai multi si uniti ca sa razbim intre dusmanii din jur si din inima tarii noastre! dar noi nu intelegeam pentru ca bolsevicii ne expuneau legile intr-o forma abuziva. Mai jos este diagrama cetatenilor romani din toata lumea. Abea mai vezi carucioare cu pui de daci pe stazi.. Reportajele si emisiunile getodacilor sunt fantastice! Multumim si mult succes in continuare! http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fc/Romania-

 4. Ma bucura faptul ca se abordeaza aceasta tema neglijata cu buna stiinta de f. multa vreme. Daicovici s.a. si-au batut joc de arheologia si adevarurile noastre care cu greu apar la suprafata.De asemenea cred ca strainatatea/vestul in special nu doresc adevarul istoric . Roxin se straduieste cu curaj dar ne are fonduri.Propun sa-l ajutam fiecare cu cat poate si chiar sa alocam fondurile de la Catedrala …la cercetari arheologica si la scrierea adevaratei istorii a a cestei tari.Am gasit si lucrari care afirma pe fata ca “Nu avem voie sa ne cunoastem istoria”,buna ,nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *