Astăzi, vineri, de la ora 22:00, pe Nașul Tv, în cadrul emisiunii Adevăruri Tulburătoare: Marele Rege Burebista

Categories Articole, DezvăluiriPosted on

Știm puține lucruri despre istoria geto-dacilor și nici nu se dorește să aflăm mai multe…

Astăzi când autoritățile culturale locale din Hunedoara, cu avizul Ministerului Culturii, au mână liberă pentru a reconstrui arena destinată luptelor de gladiatori din capitala romană a Daciei, cu 5  milioane de euro (!!!), în timp ce majoritatea cetăților dacice sunt abandonate, într-o stare precară, este cu atât mai necesar să popularizăm istoria adevăraților noștri strămoși, geto-dacii.

În episodul de astăzi, dedicat Marelui Rege Burebista, veți afla lucruri deosebit de interesante despre epoca și personalitate celui care a fost cel mai mare rege Traco-geto-dac. Invitatul acestei seri: prof.dr. Mihai Popescu.

Emisiunea va fi dată în reluare duminică, de la ora 11:00

http://www.nasul.tv/
Daniel Roxin

1 comment

  1. Am vazut abia acum, in reluare, partea despre Burebista. Acolo unde imi desfasor activitatea cea remunerata, avem un cod deontologic si un regulament, care cuprind, amandoua, niste norme care tin mai de graba de bunul-simt, oricum le-am fi respectat, dar sunt si scrise. Ma intreb, cum in aceeasi tara, istoricii, in care statul, adica noi, toti, am investit bani multi pentru formarea lor, isi permit sa vina cu articole, cum este cel al doamnei Petre, in care aceasta pune sub semnul intrebarii radacinile, existenta lui Burebista? Istoricii nu au sau nu trebuie sa respecte niste norme? Ori astfel de norme nu exista, ori sunt gandite ca si cele care duc la virarea banilor pentru cercetare arheologica cu prioritate in zonele in care aceasta ajuta dezvoltarea comunitatii. Cu alte cuvinte, daca ati gasi mormantul lui Burebista in mijlocul campiei sau intr-un varf de munte, departe de un sat, e sub semnul intrebarii daca s-ar debloca fonduri. Sunt multe ciudatenii in normele dupa care functioneaza Ministerul Culturii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *