Arheologii din Turcia susţin că au descoperit temniţa în care a fost ţinut prizonier domnitorul Vlad Ţepeş

Categories ArheologiePosted on

În timpul lucrărilor de restaurare ale castelului Tokat din Turcia, arheologii au descoperit un tunel secret şi două temniţe, în care ar fi fost ţinut prizonier domnitorul valah Vlad Ţepeş.

Arheologii au găsit un tunel secret care leagă un adăpost militar de Băile romane Pervane din castel, dar şi două temniţe, anunţă arheologul Ibrahim Cetin.

El spune că acest castel era înconjurat de foarte multe tuneluri secrete, detaliu care îi conferă o notă de mister.

Cetin este singur că Dracula, poreclă prin care este cunoscut domnitorul Vlad Ţepeş, a fost închis în una din aceste temniţe, deşi nu poate afla exact în care anume.

Vlad al III-lea s-a născut în 1431, tatăl său fiind domnitorul Vlad al II-lea Dracul. Numele Dracul înseamnă de fapt dragon, porecla lui făcând aluzie la un ordin militar creştin, Ordinul Dragonului, din care acesta făcea parte.

În anul 1442, în timpul unei întâlniri diplomatice între Vlad al II-lea şi sultanul Murad al II-lea, cei doi fii ai săi, prinţii Vlad şi Radu, au fost luaţi ostatici.

Cei doi fraţi au fost eliberaţi în 1447, după moartea tatălui lor şi al fratelui mai mare, Mircea.

În anul 1462, domnitorul Vlad al III-lea al Valahiei a tras în ţeapă peste 20.000 de turci în apropiere de Târgovişte, iar această metodă crudă de pedeapsă i-a atras ulterior porecla de Ţepeş.

În urma acestor acte sângeroase au apărut numeroase legende, care au fost sursă de inspiraţie pentru scriitorul Bram Stoker, cel  care a scris în 1897 romanul Dracula.

Sursa: http://www.descopera.ro/dnews/13358885-arheologii-din-turcia-sustin-ca-au-descoperit-temnita-in-care-a-fost-tinut-prizonier-domnitorul-vlad-tepes

4 comments

  1. da buna intrebare, probabil ca acest voievod romin are o istorie deosebita avind in vedere ca facea parte din ordinul dragonului , un ordin foarte vechi si aparator al binelui. vor sa fie ei siguri ca ajung primii la creierul inrobitilor din tarile lor pentru a nu se desptepta populatiile la lumina. in alta ordine de idei noi asteptam documentarul domnului Daniel Roxin , si Dumnezeu bunul sa binecuvinteze populatia noastra si tarisoara noastra!

  2. Eu stiam ca acei cuconi domnesti aveau un statut aparte la Constantinopol, “ostatecii” din provincii au avut chiar un corp de cladire unde erau gazduiti, li se alocau un nr de slujitori etc. Dar io-te ca mai invatam istorie! Maine o sa aflam poate ca aveau, ca meniu, un rac si un gandac, drk

  3. Aproape toti capitanii lui Skanderberg aveau nume vlahe, se spune ca insusi Kastriotul ar fi avut asemenea sange, neconfirmat insa, din lipsa documentelor. Destul de ciudata este si scrisoarea trimisa de papa in care il lauda ca i-a invins pe turci, este o mare asemanare cu cea primita de Stefan. Ca si domnul moldovean, a primit un ajutor minor. Punand cap la cap foarte multe lucruri se poate spune ca spaima bisericii romane fata de valahi era chiar mai mare decat cea fata de turci, oare de ce?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *