Uimitoarele statui de DACI din muzeele lumii

Categories DezvăluiriPosted on

Tweet

Pe Nașul Tv, vineri seara, de la ora 22:00 (și în reluare sâmbătă, de la ora 18:00, duminică, de la ora 13:00 și luni de la ora 09:00).

Una dintre cele mai zdrobitoare dovezi ale importanței geto-dacilor în lumea antică o reprezintă impresionanta colecție de statui impunătoare de daci pe care o găsim astăzi în cele mai importante muzee ale lumii. Imaginea strămoșilor noștri se lasă descoperită la Roma, Napoli și Florența, Paris, Londra și Madrid, Berlin, Ierusalim, Copenhaga și în alte multe locații.

Potrivit expertului în istoria artei, istoricul Leonard Velcescu, niciun alt popor învins de Roma nu a beneficiat de o astfel de atenție din partea artiștilor plastici romani. Învinșii au figuri de învingători și decorează cele mai importante monumente romane!!!

Despre acest uriaș mister, ca și despre existența unor împărați romani de origine dacică, veți putea afla mai multe din emisiunea pe care o realizez în această seară împreună cu prof. dr. Mihai Popescu de la Biblioteca Militară Națională. Cu această ocazie veți putea vedea și cele mai reprezentative statui de daci din muzeele lumii.

Nașul Tv poate fi urmărit pe internet  (http://live.nasul.tv/) sau pe cablu, în urmatoarele rețele: DETALII AICI

Daniel Roxin

Lasă un răspuns