Uimitoarele statui de DACI din muzeele lumii

Categories DezvăluiriPosted on

Tweet

Pe Nașul Tv, vineri seara, de la ora 22:00 (și în reluare sâmbătă, de la ora 18:00, duminică, de la ora 13:00 și luni de la ora 09:00).

Una dintre cele mai zdrobitoare dovezi ale importanței geto-dacilor în lumea antică o reprezintă impresionanta colecție de statui impunătoare de daci pe care o găsim astăzi în cele mai importante muzee ale lumii. Imaginea strămoșilor noștri se lasă descoperită la Roma, Napoli și Florența, Paris, Londra și Madrid, Berlin, Ierusalim, Copenhaga și în alte multe locații.

Potrivit expertului în istoria artei, istoricul Leonard Velcescu, niciun alt popor învins de Roma nu a beneficiat de o astfel de atenție din partea artiștilor plastici romani. Învinșii au figuri de învingători și decorează cele mai importante monumente romane!!!

Despre acest uriaș mister, ca și despre existența unor împărați romani de origine dacică, veți putea afla mai multe din emisiunea pe care o realizez în această seară împreună cu prof. dr. Mihai Popescu de la Biblioteca Militară Națională. Cu această ocazie veți putea vedea și cele mai reprezentative statui de daci din muzeele lumii.

Nașul Tv poate fi urmărit pe internet  (http://live.nasul.tv/) sau pe cablu, în urmatoarele rețele: DETALII AICI

Daniel Roxin

9 comments

 1. va multumim tuturor pentru munca de care dati dovada,adevarul trebuie sa iese la iveala si sa se spuna istoria asa cum marii istorici au stiut-o,e foarte clar,dovezi scrise,studiile de paleogenetica efectuate la institutu

 2. Locuiesc la Roma si pot confirma totul si mai mult de atat, dar sa nu credeti ca stiu toti ce inseamna acele statui sau desene, italianul de rand e mult mai slab pregatit de un roman de rand. Chiar si museografi lor nu habar de toate aceste simboluri dacice , multi cred ca sunt grecesti, in ceeace priveste istoria teorica sunt zero, ei zic noi suntem romani iar daca le raspunzi zicand “si ce daca?” ei raspund asa; Aaaa, noi am civilizat lumea antica, am adus bunastarea si stiinta in lume. La asa raspuns nu-ti raman decat doua alternative; ori il lasi in pace ori ii dai doua palme. Va salut.

 3. Neamul Daco-Rumanesc nu are pret si este mai presus decat orice, neamul il mostenim si toata viata si dupa il pastram in gand si suflet(Boiko Stankovic)

 4. Este clar ca sunt si bine imprastiate prin toate tarile Europei
  si acum este momentul sa fim mai practici ca in trecut.
  Sunt legi si destul de bine facute care cu putina truda din partea nostra ar face ca aceste volori incalculabile sa revina in tara.
  Hai sa facem,hai sa scriem, hai sa punem mana pe cartile de drept si sa le aducem. Hai sa nu ne mai plangem si macar sa cerem inapoi ce ne-au luat.Daca le cerem acum si nu ni le dau le mai cerem odata si alta data pana cand le umplem archivele de cereri si intrun final vor vedea ei ca toti romanii le vrem inapoi si sunt ale noatre de drept si nu au incotro.
  Eu cred ca se poate si cei in drept nu pot sa se dea batuti de a-si recupera comorile si istoria.
  Sa le amintim mai des ca le vrem cu adevarat in presa internationala ar ajuta zic eu.

 5. Ce sa cerem, Petre? Nu e munca si arta lor?
  Insa niste copii ar trebui sa avem la Muzeul National, doar e vorba de strabuni. Sund destui artisti practici care sunt vai de capul lor, desi nu sunt lipsiti de talent – si le-ar putea da de lucru.
  Mai bine vand cateau din fata Muzeului la kilogram, fiinca o asa hidosenie nu cumpara nimeni, ca sa poata demara proiectul. Ba daca stau si ma gandesc, cu ce s-ar strage de pe Biscuite, Cartof si alte cateva alegatii ar ajunge banii.
  Oricum in memoria Decembristilor ar trebui sa ridice un monument real, mai ales ca nu au iesit pentru paine, iar v-au mintit.

 6. stati linistit, domnule Constantin, suntem destui si peste tot cei care am ramas in dec. 1989 acolo unde ne era locul, fara sa cerem nimic

 7. Cititi:”Rapoartele comisiilor parlamentare de cercetare a evenimentelor din decembrie 1989″ (circula pe net din 08 01 2013 publicate de Col.(r.)Prof.univ.dr.ing.Marian Rizea. Romania Ploiesti tel.0722217156)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *