Cu sabia preistorică în portbagaj. Traficantul dorea să o vândă cu 20.000 de euro!!!

Categories ArticolePosted on

Un bărbat din Gherla a fost prins în flagrant de polițiștii clujeni în timp ce încerca să vândă o sabie din Epoca Bronzului.

Acțiunea polițiștilor de la investigații criminale, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, s-a desfășurat în cursul zilei de ieri. Bărbatul, în vârstă de 34 de ani, a venit în Piața Muzeului din Cluj pentru a vinde o sabie de circa 0,75 metri lungime, potrivit dejeanul.ro.

Polițiștii spun că au intrat în legătură cu acesta după ce a postat un mesaj pe un site de anunțuri și cerea pe sabie în jur de 20.000 de euro. Din câte se pare, sabia face parte din patrimoniul cultural național și ar fi fost găsită într-unul din siturile arheologice din jurul Clujului, cu ajutorul unui detector de metale.

Pe durata negocierilor, desfăşurate în Piaţa Muzeului, din Cluj-Napoca, bărbatul a fost însoţit de alţi doi amici, sabia fiind lăsată într-un autoturism, la câteva străzi distanţă, potrivit anchetatorilor. Cei trei au fost conduşi la sediul Poliţiei pentru audieri.

Sabia va fi expertizată de specialiști pentru a se stabili clar valoarea sa istorică.

Sursa: https://ro.stiri.yahoo.com/%E2%80%9Egladiatorul%E2%80%9D-din-gherla–cu-sabia-preistoric%C4%83-%C3%AEn-portbagaj-113104211.html

Lasă un răspuns