Un schelet dacic si vestigii de 8.000 de ani, descoperite la Miercurea Sibiului

Categories ArheologiePosted on

Arheologii de la Muzeul National Brukenthal (MNB) au descoperit un schelet dacic, dar si obiecte care se presupune ca au o vechime de 8.000 de ani, intr-un sit arheologic deschis la Miercurea Sibiului, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, directorul muzeului, Sabin Luca.

Potrivit directorului MNB Sibiu, scheletul a fost gasit intr-un mormant circular, la o adancime de 1,4 metri si ca nu se stie deocamdata daca este vorba despre un barbat sau despre o femeie, scheletul fiind dus la Facultatea de Medicina din Cluj pentru cercetari.

“A fost gasit intr-un mormant de inhumatie dacica si cand a fost descoperit avea picioarele departate si genunchii indoiti. Nu avem inca o explicatie clara despre aceasta pozitie, pentru ca acum 2000 de ani se practicau mai mult incinerarile decat inhumarile”, a declarat Luca.

In mormant au mai fost descoperite si cinci margele de sticla, doua fibule de fier si una de os, precum si unelte si piese de ceramica apartinand culturilor Stacervo, Cris si Vinca, vechi de peste 8.000 de ani.

 

un articol preluat de pe www.ziare.com

A apărut volumul 2 al cărții POVEȘTILE MAGICE ALE DACILOR. Disponibil aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-copii.html

Lasă un răspuns