Aşezare dacică funcţională, în comuna Năieni

Categories ArheologiePosted on

Fundaţia Sfântul Sava din Buzău a lansat marţi, în localitatea Năieni, un proiect de reconstituire a unei aşezări dacice, formate din zece colibe, proiect care îşi propune refacerea, cu ajutorul unor voluntari, a stilului de viaţă al geto-dacilor.

‘Aşezarea va dispune, pe lângă cele zece colibe realizate din lemn şi din piatră, în colaborare cu Muzeul Ţăranului Român, de o stână, un atelier de olărie, un lac de peşte, cuptoare de pâine, instrumente de prelucrare a strugurilor şi va fi populată cu tineri voluntari care doresc să refacă modul de viaţă al strămoşilor noştri care au trăit pe aceste meleaguri în urmă cu peste 2.000 de ani’, a declarat pentru Agerpres preotul Mihai Milea, preşedintele Fundaţiei Sfântul Sava, iniţiatorul acestui proiect.

Potrivit sursei citate, aşezarea va fi inaugurată la sfâşitul lunii iulie, odată cu festivalul local tradiţional ‘Glasul pietrei’, urmând să fie întregită în cursul anului viitor cu alte 10 colibe de factură geto-dacică.

 

sursa: www.gandul.info

12 comments

 1. Ma bucur ca preotul Mihai Milea a avut inspiratia ca sa finanteze si sa inceaca acest proiect. Sa speram ca si alti oameni incep aceste proiecte in Dacia ca sa ne aminteasca de istoria noastra milenara.

 2. Minunata initiativa care va pune in valoare atat trecutul nostru cat si valorile unei vieti naturale si plina da spiritualitate ,dumnezeu sa ajute acesti oameni minunati

 3. O initiativa frumoasa.

  Avem nevoie de d-voastra sa intindeti cat mai multe punti si sa le dati semne acelora care lupta pentru pastrarea identitati noastre.

 4. vad ca multa lume este multumita privind aceasta actiune a parintelui! ce ar fi sa-l jutam material cu niste BANI?!! ca deb aici incep problemele! parintele de unde sa mai scoata atatia bani?!!! are o groaza de proiecta in dedrulare, asta imi pare EXTRAORDINAR!!!!! NU INTELEG DE CE NU SE FACE PUBLICITATE LOCALA! ar trebui sa fie politica locala!

  1

 5. Minunat! Abia astept sa luna iulie si sa ajung acolo! Sunt buzoian si ma bucura nespus de mult aceasta initiativa!
  Felicitari adevaruldespredaci si fundatiei Sfantul Sava si tuturor celor implicati!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *