10 dintre principalele beneficii ale zambetului

Categories LifestylePosted on

Potrivit diferitelor studii, zambetul nu este doar o chestiune de marketing si estetica, ci are intr-adevar efecte pozitive asupra sanatatii oamenilor.  Literatura stiintifica ne spune ca oamenii care zambesc mai mult au o sanatate fizica si psihica mai buna, ceea ce se poate datora atat efectelor biochimice cauzate de zambet, cat si faptului de a avea o atitudine fata de viata care afecteaza direct calitatea vietii.la fel.

10 beneficii ale zambetului

1. Reduceti nivelul de durere si stres

Cand zambesti, creierul interpreteaza ca esti fericit si elibereaza substante precum endorfinele, serotonina si alte analgezice naturale, care ajuta la o stare de bine si la reducerea nivelului de durere si stres. In acest sens, poate ajuta la reducerea tensiunii in muschii fetei, reducand astfel posibilitatea de a suferi de anumite tipuri de dureri de cap.

Daca zambim mai regulat, vom oferi corpului nostru un stimul caracteristic care ne va imbunatati starea fizica.

2. Imbunatatiti-va sanatatea cardiovasculara

Zambetul si a avea o buna dispozitie sunt asociate cu scaderea tensiunii arteriale si cu o protectie mai mare impotriva unor boli cardiovasculare.

3. Imbunatatiti-va apararea

Zambetul poate ajuta la intarirea sistemului imunitar, la prevenirea diferitelor patologii si la o recuperare mai buna daca suferi de ele.

4. Traieste mai mult

Potrivit diferitelor studii, oamenii care zambesc traiesc cu 4 si 7 ani mai mult decat cei care sunt mereu seriosi.

5. Invinge frica mai bine

Rasul relaxeaza si reduce frica, poate fi chiar foarte util pentru acele persoane care au o fobie fata de stomatolog.

6. Reduceti simptomele de anxietate si depresie

Zambetul poate fi un instrument excelent pentru a reduce simptomele de anxietate si depresie. Dupa cum am mentionat mai sus, zambetul elibereaza endorfine, care pot imbunatati starea de spirit si pot oferi un sentiment mai mare de fericire.

7. Creste-ti stima de sine

Zambetul poate fi, de asemenea, o modalitate eficienta de a-ti creste stima de sine, imbunatatind sanatatea mentala generala.

8. Imbunatatiti-va bunastarea personala

Zambetul poate avea un impact pozitiv asupra bunastarii personale. Prin cresterea stimei de sine si a increderii in sine, poate ajuta o persoana sa se simta mai atractiva si mai accesibila. Acest lucru poate duce la mai multe oportunitati sociale si la o viata sociala mai satisfacatoare.

9. Favorizati relatiile personale

Cand vine vorba de relatiile cu ceilalti, un zambet poate face toata diferenta. Zambetul este un semn universal de pozitivitate si accesibilitate, care, fara indoiala, ii linisteste pe ceilalti. Zambind in mod natural cuiva, ii anuntati ca este vazut si apreciat, ceea ce poate imbunatati comunicarea si intari legaturile.

10. Extindeti-va posibilitatile de munca

Zambetul poate oferi un numar mare de avantaje in ceea ce priveste productivitatea si motivatia. Studiile au descoperit ca cei care zambesc sunt considerati mai increzatori in sine si mai amabili, ceea ce poate duce la realizari mai mari la locul de munca. Acest lucru poate fi benefic in special pentru cei cu roluri de conducere sau cei care au de-a face frecvent cu clientii. In plus, deoarece zambetul poate reduce stresul si anxietatea, ar putea imbunatati performanta la munca si satisfactia generala. Beneficiile zambetului nu se limiteaza asadar la conexiunile personale, ci pot avea si un impact considerabil asupra performantei profesionale.

A avea un zambet sanatos si estetic te ajuta sa zambesti

Odata cunoscute beneficiile zambetului, merita sa ne amintim ca destul de des persoanele care au dintii in stare proasta sau prost ingrijiti tind sa fie inconfortabile atunci cand rad si in unele cazuri chiar au tendinta de a retine sau de a-si acoperi gura continuu.

Pe de alta parte, a avea un zambet sanatos si estetic te ajuta sa zambesti, pentru care este esential sa mentii o igiena orala zilnica buna si sa mergi la dentist daca ai vreun disconfort sau observi orice problema estetica, deoarece cel mai probabil este poate fi rezolvata mai usor daca este adresata prompt.