Care este adevarata origine a lui Joker?

Categories Emisiuni TVPosted on

Joker a fost intotdeauna unul dintre raufacatorii preferati. Este intunecat, sucit, are un simt al modei destul de ciudat si are un umor foarte negru care ii face crimele si mai tulburatoare. Este un produs al orasului (care a fost marcat de crima) in care s-a nascut si echilibrul perfect pentru eroul torturat care este Batman. Cu siguranta l-am putea vedea semanand haos in lumea reala, insa ceea ce nu am reusit sa lamurim niciodata este care este originea lui Joker, de unde vine si ce l-a motivat sa devina raufacator (sau o face pentru ca vrea?).

Conform versiunii lui Todd Phillips (care a scris si regizat versiunea Joaquin Phoenix care are referiri la Taxi Driver si The King of Comedy) Joker se numeste Arthur Fleck, un barbat in pragul nebuniei, suferind de psihoza si marcat (psihic si fizic). , dupa cum demonstreaza spatele sau stramb) din trecutul sau care devine incet unul dintre cei mai emblematici raufacatori din istorie. In aceasta versiune, Joker este un comedian esuat care innebuneste si devine un criminal.

Intotdeauna a existat o legatura, o dualitate, intre Batman si Joker, sunt doua fete ale aceleiasi monede si una reprezinta ce s-ar putea intampla cu cealalta daca circumstantele lor ar fi fost diferite, dar fara Batman, Joker are propria lui poveste, a lui. propria poveste.proprie origine si propriile sale motivatii (reale sau imaginare) de a fi tipul rau si, desi noul film Joker ne-ar putea ajuta sa-l intelegem mai bine, nu ne arata neaparat originea lui reala.

Potrivit lui Todd Phillips, toate teoriile despre filmul sau (despre care s-a vorbit foarte mult pe internet de cand a devenit cunoscuta existenta lui) sunt gresite (da, si teoriile tale) si asta pentru ca Joker nu are o poveste. origine clara.

Deci, de unde vine personajul Joker?

Cineva a scris-o cu o poveste si cu siguranta s-a gandit la toate evenimentele care l-au facut sa-si piarda mintile, dar asta nu a fost niciodata stabilit nicaieri. Joker a fost scris ca un personaj secundar care a fost mereu sortit sa moara, dar acum este unul dintre cei mai populari si exista cateva povesti care incearca sa-i explice originea.

Trailerul filmului face un mic efort pentru a dezvalui asta, dar asta este doar taietura regizorului (este acea lipsa a unei povesti de origine care le permite regizorilor si scriitorilor sa fie la fel de creativi si la fel de intunecati, asa cum isi doresc cu personajul). ).

In Batman: The Killing Choice , creat de Allan Moore si Brian Bolland in 1988, Joker spune ca „daca voi avea un trecut, as prefera sa am alegeri multiple” si se pare ca dorinta i-a fost indeplinita.

La 40 de ani de la prima aparitie a lui Batman in anii 1940, Joker a avut prima sa poveste de origine, in aceasta versiune, Joker este de fapt Red Hood, un alt inamic al lui Batman care, in timp ce incerca sa evadeze de la locul crimei, a cazut intr-un lac? de acid care l-a lasat total deformat, ceea ce l-a determinat sa se transforme intr-un nou raufacator si sa poarte tot acel machiaj.

Gluma uciderii

In 1988, Moore si Bolland au scris o poveste in care Joker era un comedian esuat (cum este in filmul Joaquin Phoenix) care devine criminal pentru a-si intretine sotia insarcinata.

Gangsterul

In 1996, Paul Dini si Alex Ross l-au transformat pe Joker intr-un mafiot care, plictisit de toata puterea lui, decide sa devina un super raufacator si sa foloseasca o deghizare pentru a-si comite crimele, iar el se preface ca este nebun pentru a evita pedeapsa cu moartea.

Batman Confidential 

In 2006, o noua banda desenata l-a prezentat pe Joker drept un criminal pe nume Jack care devine obsedat de Batman si incepe sa comita jaf de banci pentru a-i atrage atentia, intorsatura intunecata a acestei versiuni spune ca Batman este cel care ajunge sa-l desfigureze, ceea ce ii da bantuirea lui. zambet.

Atomul

In benzile desenate din 2010, scriitorii au inclus un flashback in care un tanar Joker este vazut arzandu-si de vii proprii parinti dupa ce l-au prins ucigand un animal (sugerand ca era un psihopat in copilarie).

Batman 

In filmul lui Tim Burton, Joker se numeste Jack Napier, un gangster din Gotham care ajunge sa-i ucida pe parintii lui Bruce Wayne. Napier cade intr-un recipient plin cu acid dupa o lupta cu Batman, dar reuseste sa supravietuiasca si se intoarce ca Joker.

Cavalerul intunecat

Versiunea lui Heath Ledger este cea mai buna de pana acum, dar in aceasta versiune, raufacatorul spune diferite versiuni ale propriei sale povesti si originea zambetului sau, dar tocmai acel mister il face atat de interesant si periculos.