Care este originea limbii române? Informații inedite

Categories DezvăluiriPosted on

Subiect delicat, supus unor aprige controverse, originea limbii pe care o vorbim este încă neclară. Unii cercetători pretind că este o moștenire a Imperiului Roman, alții că are rădăcini mai vechi, în limba traco-geto-dacilor, din care s-a născut și latina. Această a doua variantă capătă tot mai mult contur…

Fără îndoială că în tot acest noian de teorii și ipoteze apar și exagerări (de care am fost acuzat la rândul meu). Dacă reușim însă să scoatem din mijlocul exagerărilor și a minciunii lucrurile cu adevărat valoroase, vom avea mult de câștigat, motiv pentru care consider că nu trebuie să respingem nimic până când nu cercetăm și acea posibilitate, chiar dacă, la prima vedere, poate să apară ca total neștiințifică.

Și pentru că problema adevăratelor rădăcini ale limbii noastre este una dintre cheile stabilirii adevăratei identități, vă invit să urmăriți emisiunea Adevăruri tulburătoare din această seară, pentru a afla mai multe despre Originea Limbii Române.

Emisiubea poate fi urmărită astăzi pe Nașul Tv, de la ora 22:00 și în reluare sâmbătă, de la ora 20:00 și duminică, de la ora 11:00.

Nașul tv poate fi recepționat pe toate rețelele de cablu, varianta digital, și pe internet.
http://www.nasul.tv/live

Daniel Roxin

A apărut volumul 2 al cărții POVEȘTILE MAGICE ALE DACILOR. Disponibil aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-copii.html

Lasă un răspuns