Istoria ne este furată! Manualele de liceu îi ignoră pe geto-daci

Categories ArticolePosted on

un articol de Valentin Roman

 

Unii au zâmbit ironic atunci când noi am spus că există o întreagă conspirație împotriva a tot ce înseamnă antichitatea noastră, mai ales asupra perioadei dacice și că mulți dintre cei ce ne scriu istoria au o calitate profesională și morală îndoielnică.

Realitatea ne confirmă, încă o dată, afirmațiile, dacă ne raportăm la manualele de istorie studiate de liceenii noștri. În manualele respective, ordinul de serviciu al coordonatorilor lucrărilor pare să fi fost “nicio vorbă despre daci”.

Începând cu anul 2007, Ministerul Educației a decis, cu de la sine putere, eliminarea aproape completă a oricărui element care face referire la strămoșii noștri reali, geto-dacii, din manualele de istorie, precum și a oricăror informații cu privire la istoria străveche, la epoca neolitică și la culturile materiale care fac din pământul României spațiul primordial al civilizației europene

 

 Pentru Zoe Petre istoria noastră începe din secolul II d.Hr

 

În prezent, există mai multe manuale alternative de istorie, aprobate de Ministerul Educației, profesorii de liceu stabilinadu-și programa în funcție de conținutul acestora. Unul dintre aceste manuale, de altfel cel care a “ucis” din start tot ce înseamnă perioadă străveche și perioadă geto-dacică din istoria noastră, este cel apărut în 2008 la Editura Corint din București, coordonat fiind de Zoe Petre.

Primul capitol al acestui pseudo-manual (pentru că altfel nu poate fi numit) este intitulat “Romanitatea românilor în viziunea istoricilor”, iar primul paragraf al acestuia spune că “procesul de romanizare lingvistică și culturală din secolele II-III d.Hr., când o mare parte a teritoriului României de azi era cuprins în provinciile Moesia și Dacia, a avut o mare intensitate, astfel că limba latină a pătruns foarte repede nu numai în zonele urbane, ci și la sate, în viața comunităților de agricultori și de păstori care ocupau cea mai mare parte a teritoriului”. De aici începe, pentru doamna Zoe Petre, istoria noastră…

A “uitat” domnia sa de Cucuteni, de Hamangia, de Gumelnița, de Starcevo-Criș și de alte culturi atestate pe acest pământ, recunoscute la nivel mondial ca fiind unele dintre cele mai însemnat din spațiul european cu mii de ani înainte ca Roma și Atena să existe sau Egiptul să apară în istorie. De asemenea, nicio vorbă nu spune istoricul Zoe Petre despre Tărtăria, Turdaș (poate prima așezare proto-urbană a Europei) și alte zeci de situri neolitice atestate, de pildă, în Valea Mureșului).

Pentru Zoe Petre nu există Dromihete, Burebista, Oroles și nici Decebal (amintit, în acel așa-zis manual, într-un singur citat preluat din Iordanes, potrivit căruia regela dac a fost…omorât), nu există medicină și ceramică geto-dacă, nu există organizare statală, instituții, obieceiuri funerare și nici vastele cunoștințe de astronomie și medicină deținute de strămoșii noștri și confirmate de o multitudine de autori antici.

Prima pagină a lucrării la care facem referire aici conține trei poze: una a lupoaicei cu pruncii Romulus și Remus, o hartă a Imperiului Roman și una care înfățișează niște legionari ai Romei. După o serie întreagă de argumente deja răsuflate, care, în lumina noilor dovezi apar ca fiind mai mult decât puerile, Zoe Petre concluzionează că, citez, “Romanitatea românilor nu mai are a fi demonstrată și cu atât mai puțin contestată, poate fi recunoscută acum ca un fapt istoric cert”.

Uite că noi o contestăm, doamnă Petre, considerând că nu e deloc un fapt istoric cert și că dumneavoastră, alături de alți istorici, ați preluat doar informați care se pliază pe teză romanizării ignorând cu bună știință toată pleiadă de surse literare, arheologice și paleogenetice care susțin contrariul.

 

 Ioan Scurtu sau cum așezi 5.000 de ani de istorie într-o jumătate de pagină

 

Analizând un alt așa-zis manual, din seria celor aprobate de Ministerul Educației, constatăm cu uimire cum unii istorici au o “capacitate’ de sinteză a informatilor ce depășește orice imaginație. Astfel, domnul Ioan Scurtu, în manualul apărut la Editura Gimnasium în 2007, doboară orice record, comprimând, într-o jumătate de pagină, toată perioada neolitică și cea geto-dacică (aproximativ 5.000 de ani), până la Traian.

Într-un spațiu atât de restrâns, îi “lămurește” pe elevi ce reprezintă Cucuteni și Hamangia, cine au fost tracii și cum au ajuns dacii să fie învinși de romani. Nimic, nici de data asta, despre cultura materială a geto-dacilor sau spiritualitatea lor.

Evident, partea cu teza romanizării se bucură de ceva mai mult spațiu, anume aproximativ patru pagini. De altfel, primul capitol poartă numele de “Etnogeneza românească”…, urmat de capitolul “Romanitatea românilor în viziunea istoricilor”.

Într-un alt pretins manual, apărut tot în 2007 la Editura Economia Preuniversitară, același domn Ioan Scurtu așează în prima pagină două fotografii: Columna lui Traian din Roma și Lupoaica cu pruncii. Domnule istoric, acestea sunt simboluri romane și ale Italiei de astăzi, nu ale țării noastre! Și de data aceasta, în primul capitol, istoria străveche și antică sunt comprimate într-o jumătate de pagină…

 

 Valentin Băluțoiu și Maria Grecu – istoria făcută din citate

 

Dacă Ioan Scurtu a avut măcar ‘amabilitatea” se ne informeze, fie și într-o jumătate de pagină, asupra stravechimii noastre, coordonatorii unui alt manual (apărut în 2008 la Editura Didactică și Pedagogică), anume Valentin Băluțoiu și Maria Grecu, au ales ca, în primul capitol (care poartă același nume, de “Romanitatea românilor în viziunea istoricilor”) se prezinte câteva citate și atât.

Nicio sinteză, nicio analiză, nimic, doar niște citate. Păi, dragi istorici, dacă e pe citate de ce nu le-ați inserat și pe cele ce contestă romanizarea? Ah, am uitat, nu permite titlul capitolului…

În ceea ce privește ilustrarea primelor pagini din acest așa-zis manual, autorii au ales o reprezentare a lui…Papa Pius al II-lea ?!? și una a unei imagini de pe Columna lui Traian. Și pentru cei doi istorici Dromihete, Burebista, Cucuteni, Hamangia, Gumelnița sunt necunoscute în ecuație.

 

 În 10 ani ni s-a furat descendența geto-dacică

 

Să ne întoarcem în timp, în preajma anului 2000, să vedem ce spuneau atunci manualele de istorie. Evident, și la acea vreme teza romanizării era cea oficială, însă autorii de manuale de pe atunci acordau, totuși, atenție și peroadei dacice, pre-romane. De pildă, în manualul apărut în anul 2000 la Editura Humanitas (reeditat în 2006), coordonatorii aceștia, Gheorghe Vlad Nistor și Angela Bălan au denumit prima parte a lucrării “Geto-dacii, strămoși ai poporului român”, acestora fiindu-le acordate patru pagini. Sunt referiri la limbă, la religie, la principalii lideri geto-daci, la organizare statală etc. Nu sunt foarte multe, dar măcar elevul își putea face o idee asupra culturii geto-dace.

Într-un alt manual, apărut în anul 2000 la Editura Carminis, coordonatorul Iulian Cartana acordă, în primul capitol, denumit “Civilizația și istoria geto-dacilor”, șase pagini perioadei geto-dacice a istoriei noastre, ba chiar începe prezentarea capitolului spunând că ‘Geto-dacii, unul dintre cele mai vechi popoare europene, au avut o istorie bogată și au dezvoltat o civilizație înfloritoare”.

Așadar, în urmă cu 10-13 ani, se putea trata și cultura geto-dacă, însă acum, după cum ne confirmă manualele existente, nu se mai poate. Asta pentru că persoane precum Zoe Petre sau Ioan Scurtu au decis, pur și simplu, că nu este important să știm cine suntem și de unde venim. Sau este important doar în măsura în care am accepta că suntem urmașii coloniștilor și soldaților romani însoțiți cu femeile dace.

În mod evident, cu cât apar mai multe dovezi ce combat romanizarea, ba chiar anulează această aberantă teză, cu atât mai mult se încrâncenează apărătorii ei în a susține falsul. Nu ar fi nicio problemă dacă ar face asta în cercul lor de ‘specialiști’, însă, în contextul în care acțiunile lor vizează procesul de aducare și informare al tinerelor generații, atunci avem o problemă, una gravă chiar.

Cei mai mulți coordonatori de manuale din prezent nu suflă o vorbă despre razboaiele daco-romane sau despre seria de conflicte ulterioare anului 106. Nu se amintește nimic despre revigorarea culturii geto-dacice după anul 271 sau despre lipsa aproape cu desăvârșire a elementelor materiale care să susțină teza romanizării nord-dunărene după acest moment (de pildă, dacă în intervalul 106-271 avem peste 3.500 de inscripții în latină pe teritoriul Daciei, creații, evident, ale unor coloniști, pentru că nu există nicio dovadă c-ar fi fost realizate de băștinași, după momentul retragerii administrației romane abia mai sunt atestate câteva, semn al faptului că autohtonii geto-daci nu își însușiseră practica scrierii în piatră, în limba latină).

În concluzie, dincolo de veridicitatea sau nu a tezei romanizării, asupra căreia discuția rămâne deschisă, o mână de oameni, cu de la ei putere, decide ce și cât învață copiii noștri la orele de istorie. În doar câțiva ani s-a creat o prăpastie între noi, cei de azi, și geto-daci, o prăpastie creată intenționat de oameni al căror scop este distrugerea conexiunii noastre cu antichitatea.  CĂROR INTERESE SERVIȚI, STIMAȚI ISTORICI CE NE SCRIEȚI MANUALELE?

CITESTE SI DACII în sursele literare – adevăruri uitate (II) ; DACII în sursele literare – adevăruri uitate (I) ; Scandalos: BBC-ul pretinde că dacii erau niște barbari, hoți și violatori! ; Unii istorici oficiali au decis: susținătorii dacilor sunt fasciști sau comuniști!

A apărut volumul 2 al cărții POVEȘTILE MAGICE ALE DACILOR. Disponibil aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-copii.html

45 comments

 1. Cred ca e vremea sa apelam cat se poate de serios la avocati, nu doar pentru acest lucru.

  Se pare ca unii incalca legislatia in vigoare si s-ar putea sa existe repercursiuni cat se poate de urate.

 2. eu nu inteleg ce cauta relicvele alea comuniste in Ministerul Invatamantului? Manualele alea chiar sint o rusine pentru cei care le-au scris. La cate dovezi sint acum toata istoria Romaniei si a Europei trebuie rescrisa de la 0.
  Imi dau seama ca la MIn. Invtamantului lucrurile se urnesc foarte greu ca si oamenii de acolo. Dar eu cred ca orice shut in fund e un pas inainte! Si ar fi bine sa i-l dam noi dar unul puternic!

 3. Toti sunt doar niste tradatori de tara care nu fac altceva decat sa denigreze pentru a nu stiu cata oara poporul roman in favoarea unor interese meschine a marilor puteri ale lumii care doresc sa indobitoceasca intreaga lume cu niste falsuri ordinare rusine celor care au scris aceste porcarii in manuale acestui popor supranumit GRADINA MAICII DOMNULUI

 4. Eu cred ca un elev trebuie sa stie foarte bine istoria si cultura poporului sau,asta ar insemna ca el sa invete mai mult istoria tarii sale,din cele mai vechi timpuri pana in zilele noastre si abea atunci putin din istoria celorlalte tari,nu e vorba de nationalism ci pur si simplu te nasti intr-o tara si ar trebui sa cunosti bine din cine te tragi pt a sti cine esti.
  Relicvele precum domnuca aceea din poza,pe fata careia ii este intiparit atat de bine caracterul,mai devreme sau mai tarziu vor pieri din peisaj…speram sa se faca schimbul intre generatii cat mai repede si de ce nu pana atunci sa se vada o schimbare,pt ca in ziua de azi cand copiilor li se atrage atentia cu tot felul de tehnologii si sunt indepartati de legatura fireasca cu pamantul si tara noastra,ei trebuie sa stie foarte bine din cine se trag pt ca sa nu devina niste ignoranti si oameni fara de tara.

 5. Inca un lucru care i-ar alipi foarte mult pe copii de zona in care s-au nascut si care ar avea efecte foarte bune in timp este ca in fiecare scoala sa invete sa joace si sa cante ca in zona lor.copii din ziua de azi nu stiu sa poarte un brau,o hora si asta nu neaparat din vina lor,credca se poate face ceva in legatura cu asta,sunt atatea ore facultative care chiar nu ajuta cu nimic,in plus copiii s-ar putea chiar destinde la o ora de dans si cantec popular.Doamne ajuta spre o schimbare in bine si de ce nu,o revenire la ceea ce am mostenit de la stramosii nostrii.

 6. sincer pana si ceea ce am facut eu in scoala a fost foarte sumar. Au fost 4 randuri in care era descris razboiul din 101-102, 105, 106, iar in rest… eu mai multa istorie am invatat singura si acum multumita emisiunii lui Daniel Roxin si a paginilor acestea de net. Inca de atunci s-a inceput diminuarea, iar acum nu mai este nimic. Cum se poate sa-ti mai duci copilul la scoala stiind ca cine stie ce prostii invata. Mie-mi place foarte mult si Dan Puric. Istoria nu e numai o materie si o cultura. Istoria reprezinta si demnitatea noastra ca neam. Este coloana noastra verticala. Ceva trebuie facut!!!

 7. Draga domnule PAVEL, nu e vorba de ‘relicve comuniste’ !
  Tin sa te informez ca in manualele de istorie de dinaintea “revolutiei” subiectele TRACII, GETO-DACII si DACII ocupau un loc de frunte. Decebal era prezent PE COPERTA manualului de istorie ! Desi exista concepta de latinitate a limbii romane aceasta era dovedita stiintific prin ceea ce se cunostea la acea vreme. Insa se facea trimitere si la un fond dacic destul de important cat si la importante influente slave. Chiar daca au trait si in perioada de dinaintea “revolutiei” unele persoane nu sunt relicve comuniste ci rahati capitalisti ce fac tot ce le spune seful lor, adica BANUL !!

 8. NU DEGEABA SE SPUNE CA OAMENI URATI AU SI SUFLETUL URAT ,SI ESTE O RUSINE CA OAMENI DE O URITENIE FIZICA SI SUFLETEASCA SA INTINEZE TRECUTUL STRABUNILOR NOSTRI SI NU NUMAI AI NOSTRI:
  AR FI BINE CA CEI RESPONSABILI CU EDUCATIA TINERETULUI TARI NOASTRE SA IA MASURI DRASTICE IMPOTRIVA TUTUROR DENIGRATORILOR DE NEAM SI TARA:

 9. Momarlanii spun ca sunt urmasi ai Dacilor, multi s-au angajat in Vale. Costesti. Cozia. Ulterior s-au razbunat si au avut loc concedieri masive. zoaie era mana dreapta a lui emil.
  Acum intelegeti?

 10. Am stat de vorba cu ei
  Cand ma plimbat pe carari
  Si dacii mi-au apus
  Ca totul nu-i dus.

  Ca inca mai tin,
  In graiul lor lin
  A lor drept trecut,
  Ce noi n-am stiut
  Pretuii la-nceput.

 11. C MINISTRI MA KL TOTI SUNT TUFA DE VENETIA, INTRA U IN PARLAMENT SI INTREABAI P DESTEPTII TARII UNDE SE AFLA SITUAT MUZEUL CUCUTENI SA VEDEM DAK POT SA RASPUNDA FARA INTERNET

 12. Un popor care nu-si cunoaste trecutul
  NU are nici VIITOR,ci este manipulat,indoctrinat,
  de altii straini care au interese perfide.
  Zoe petre este evreica si asta spune tot.
  Cat despre ,,istorici” acestia nu sunt decat
  niste mulaje,corupti cu bani, functii, ca sa ascunda trecutul istoriei antice si sa
  promoveze doctrine religioase care pot controla usor masele.
  Barbatii adevarati,inteligenti,incoruptibili
  incomozi,drepti,demni,iubitori de tara au fost
  eliminati pe rand incepand cu Burebista,Decebal
  Tepes,Mihai Viteazul,Tudor Vladimirescu,Horea,
  Closca,Crisan,Cuza,Eminescu,
  maresalul Antonescu…etc Ce fel de barbati
  conduc tara de 23 de ani?! tradatori,vanzatori
  de tara,lasi,escroci,hoti….

 13. E urat ce se intampla,sa ignori istoria unui popor!!!In loc de ISTORIA ROMANILOR din liceu sau clasa VIII,ar trebui sa se faca un an de ISTORIA GETO_DACILOR,ca fiecare locuitor al tarii sa stie clar care-i sunt stramosii!!Deja ,ca in toata Europa suntem confundati cu cetatenii de etnie rroma!!!!sa le explicam copiilor si tuturor europenilor ca limba latina nu este a ITALIENILOR(romanilor)!!!Ca nu suntem urmasii unui popor de violatori si hoti (cum prezinta tv STRAINE) ci urmasii unui popor demn,creator,cu o istorie veche ,respectati si temuti de toata antichitatea!!!!!!!!!!!

 14. hai ma dq nu v-ati obisnuit k sntem prostii europei. Pai snt astia dobitoci sa recunoasca k au gresit knd e vba de numele lor pisamas pe ei de dobitoci. ne mint astia pe fata da-i dq…sa arda-n iad toti

 15. Atita timp cit nu se ia o pozitie publica ferma impotriva acestor indivizi,lucrurile vor continua sa se intimple in acest fel.Asadar dovezi despre istoria noastra antica sunt suficiente .Cine trebue sa ne scrie istoria :Americanii,Vaticanul sau noi?

 16. Este dureros sa nu ne cunoastem istoria-cea adevarata-si rusinos sa fim mintiti.Cred ca este necesara o initiativa mai activa si mai ampla pentru a schimba in bine aceasta situatie.

 17. cea mai mare porcarie e asta cu manualele alternative, ar trebui desfiintata da nici nimeni nu aduna si pune cap la cap pentru intodeauna dovezile si sursele istorice intro carte de istorie macar in format electronic so gaseasca stia mici care nu se mai omoara cu cititul ca tiparita ar costa si noi nu avem asa multi bani cred ca ar fi un best seller nici pina in 89 istoria antica nu trata prea mult istoria dacilor mai dao incolo dacii chiar n au scris nimic
  DANIEL ROXIN SI VOI CEILALTI CONTRCARATI ASTEA PUNIND PE NET CARTILE ADEVARATE DACA PUTETI SINT OAMENI MAI ALES LA TARA PT CARE 20 PT O CARTE E MULT FACETI MECENAT DACA PUTETI
  CU STIMA UN DAC OLTEAN DIN CE TRIB NU STIU INCA

 18. Buna ziua.
  D-le Valentin Roman, ca suntem supusi STERGERII SISTEMATICE din Istoria omenirii ( noi Dacii adevarati, eu ma socot si simt ca o DACA) o stiu si o SIMT, dar as vrea sa pot face ceva, as vrea sa opresc aceasta MARE TICALOSIE si cred ca sunt multi care gandesc asemeni mie!
  Trebuie sa se poata face ceva, nu?
  Astept cu nerabdare un START, cu respect si consideratie
  I.M.

 19. Cind ma gindesc ca trebuie sa duc copilul la 7 ani la scoala ma ia groaza, sa invete numai minciuni.noroc ca o sa-i spun eu din istoria adevarata a acestui popor.atit cit stiu eu bineinteles.istorici nostri sint slugi fara pic de onoare.Ale cui slugi ramane de vazut…..

 20. frumusetea asta de zoe petre,nu a fost consiliera tapului,alta mare valoare nationla?daca nu a reusit cat a fost la putere sa ne distruga complet,sa gandit bine doamna,cel mai bine sa ne distuga generatiile viitoare.

 21. i mi dau seama cat de departe suntem sa intram pe un drum normal si plin de aspiratii marete ,asa cum spuneati dvs intr o emisiune daca am pune in valoare la nivel national tot ce ne au lasat stramosii ostri DACII ne am da seama ca defapt ne a lasat ceva mult mai valoros decat aurul ,sa fim temelia europei este un lucru mare ,punerea in valoare ar insemna valuta forte pt noi ,nu stim deloc sa folosim ce am primit mostenire

 22. pai e clar cu aceleasi funduri comuniste, care sant platite destul de acceptabil ptr tacere si musamalizare, mai sant inca in aceleasi ministere. chiar credeati ca acesti rasuflat, indoctrinati si cumparati bolsevici comunisti au plecat de tot ? e strigator la cer si dincolo, despre ce si cum distrug asemenea indivizi istoria noastra. oricum romanii stau in casa, chiar si daca le-ar da statul un leu pe luna…

 23. inca mai sunt romani printre daci altfel nu-mi explic conspiratia asta…haideti sa nu ne lasam “romanizati” asa cum nu am fost niciodata. eu la 26 de ani invat istoria noastra pentru ca in scoala nu stiam numai ca dacii au fost cuceriti de romani, iar in urma cuceririi si-au uitat limba si obiceiurile. eu ma simt mandra ca sunt urmasa dacilor…si mandria asta nu mi-o poate lua nimeni, iar ceea ce stiu si voi stii vor afla si copiii mei.

 24. Numai comunisti si fascisti suntem?Romani nu suntem…nu?Daca dacii au fost fascisti si comunisti si noi suntem fratilor…pentru ca suntem daci)))))))))))))). Dar sa isi aleaga,ori comunisti ori fascisti.Vai de capul lor de trogloditi.Vorba lui Eminescu:Despre presa. In frunte, sta, fireste, organul jidovesc Adevarul, al carui comitet de redactie se alcatuieste din urmatoarele ilustratii cuser ale gazetariei «romane», ale caror nume le reproducem dupa actele unui proces de calomnie, in care numitii figureaza – se intelege – ca inculpati (Curtea cu Jurati de Ilfov, Octombrie 1905): B. Braunstein – zis B.Branisteanu; Albert Honigman – zis A. Fagure; A. Rosen – zis Nora; A. Fuchs – zis G. Mihail; S.Goldenberg – zis Munteanu; Lazar Kastenbaum – zis Castelan; E. Feinsilber – zis E. Emilian; E. Weber – zis Adrian Verea, si vor mai fi.

  Acestia sunt conducatorii “opiniunii publice” a tarii romanesti… Straini de noi si potrivnici fiintei noastre, ei ne discuta interesele, ne judeca, fac reputatiile prin galagie si reclama, si le desfac prin tacere si calomnii, ei suie in slava cerului pe jidoviti si cauta sa injoseasca pe adevaratii romani; ei terorizeaza pe functionarii publici care voiesc sa-si faca datoria; ei critica totul: religia, coroana, armata, justitia, invatamantul…”
  Cine mai are de castigat din stergerea traco-daco-getilor din istoria noastra?
  Poi unguri si rusi care vor sa isi refaca imperiile,dar nu se gandesc ca ¨jidovi¨de care pomenea Eminescu au un plan mai vechi si mai ingenios ca ei de a distruge toate natiunile,pentru a conduce ei ¨noua ordine mondiala¨.
  De asta a fost asasinat Eminescu(cel mai mare vizionar al poporului roman…pardon…dac)
  Sa mai intrebam cine este Zoe Petre?Cred ca raspunsul este mai sus.Cert este ca sunt doua tabere in lume in momentul de fata:1)pentru globalizare
  2)impotriva globalizari
  Ar fi bine sa va alegeti tabara de pe acum fratilor ca lupta va fi crancena.Oricum,domnia celor care vor castiga nu va fi mai mare de 1000 de ani.
  Multi oameni gandesc ca odata ucisa istoria,se pierde si spiritul ei.Gresit total.Romani cu cat ucideau mai multi crestini,cu atat se increstina imperiul.Dar pentru mai multe amanunte cititi aici:http://es.scribd.com/doc/34550684/Savatie-Ba%C5%9Ftovoi-Audien%C5%A3%C4%83-la-un-demon-mut (un alt mare vizionar roman Savatie Baştovoi – Audienţă la un demon mut)

 25. Numai prin justitie se mai poate face, la aceasta ora, ceva.
  Prietenii nostri au gasit mai multe incalcari ale legislatie in vigoare si studiaza posibilitatea ca cel putin o parte dintre acesti asa-zisi profesori si istorici sa raspunda la bara in calitate de parati.

  S-ar putea, daca le intentam un numar de procese fiecaruia dintre acesti indivizi, sa apelam la aceia dintre d-voastra care au mai mult timp liber.

 26. Cu furca-n mana s-au urcat
  Pe cai salbateci, sugrumati,
  Din varf de munte adunati
  Sa duca-n rai intunecat.

  Sa lase lor blestemul greu.
  De drum de oase se se umple
  Ale cetatilor lor , tample.
  Celor ce spun ca vor mereu,

  Sa taie harti de mosi cusute
  Cu fir de par de aur rau,
  Cu cap de lup la coltul sau.
  Batrane maini de rani batute,

  Valori de mii de ani patate,
  Din rea vointa ingropate,
  Cetati mai vechi acum luate
  Celor de drept, de-ai lor lasate.

  Sa cante-a-lor mame in jale
  Si-ngroape-n drum pe ei , acum
  Ce-m vor noroiu in a lor drum
  Si-n fund de rau , a lor morale.

  N-a fost destul sa bem pelin
  Sa manc amar , nu v-a ajuns,
  Al nost trecut sa stea ascuns
  Si voi sa-l beti, al nostru vin?

  Sa-L radeti pe Zeu,
  Sa mi-L taiati si in bucati
  Si sa scuipati ale Lui carti
  Sa-L scoateti din ochi?

 27. Saraca zoe petre,ea numai cand se uita pe strada si vede frumosul neam romanesc se simte straina de meleagurile astea,se pare ca frumusetea ii este blestem si deaici poate ii si vine ura si nepasarea asta de care da dovada…a murit Vlad Tepes dar noi tepe inca avem:))o sa ascutim una pt dumneaei(dumneaei e cam mult spus)o sa-i ascutim una noduroasa:))sa nu ne uite:))

 28. Cine si de ce e in stare doamna asta stim.Problema e de ce o lasa sa faca asa ceva cand avem atatia istorici academicieni ?Vina nu-i a ei, ci a dobitocilor care o lasa sa faca ce vrea.

 29. Exista un Institut de Istorie, nu-i asa? Cu ce se ocupa? Unde putem protesta in scris? Ar trebui sa fie facuta o actiune comuna, cu asociatiile de parinti, cu istorici adevarati, cu romania care-si iubesc tara si sunt mandri de ea!

 30. Ar trebui elaborata o scrisoare deschisa in care toate argumentele referitoare la originile Dacice (eliminate din cartile de istorie) sa fie enumerate.

  Eu din pacate nu sunt priceput, dar dintre toti cei care ne simtim lezati de aceste fapte ar trebui sa iasa in fata un MESERIAS in ale PR, un altul in marketing etc.

  Trebuie lansata o campanie media pentru sustinerea adevarului istoric.

  Daca doar scriem (pe youtube incerc sa ii contrazic pe cei care posteaza filme sau mesaje care contin falsuri despre originea noastra) nu vom face nimic.

  Roxin si cu Valentin ar putea fi factorul catalizator care sa ne faca sa devenim proactivi.

 31. CINE-I ZOE PETRE??OARE AU ACCES LA MODIFICAREA ISTORIEI POPORULUI NOSTRU CHIAR TOTI-TOATE PROASTELE CU STUDII-ADICA CU DIPLOME PRIMITEDEGEABA SAU CUMPARATE CIN ESTIE DE UNDE ASEMENI POLITICIENILOR CARE ” GUVERNEAZA “[FURA]DE CE SA NU FURE SI IDENTITATEA NOASTRA .CU CE SE OCUPA ACEASTA MUIERE ZOE ? CE STUDIIARE [REALE] ?TRU ZOE LAMURESTE-MA CINE AU FOST :DROMIHETE .OROLES,DECEBAL ,VEZINA ZAMOLXIS STII TU SAVANT-O CINE AU FOST ACESTIA ????? AIAUZIT MACAR DE EI???? DA CA ESTE PRECUM SPUI TU ATUNCI EXPLICA ATENTIE MARE TU DECI FII ATENTA DE CE IN ANUL 1600DECI SECOLUL 16 ANDREI BATHORY L-A NUMIT PER MIHAI VITEAZUL :’DACUS MALUS”ADICA DACUL CEL RAU IN 1600 DE CE ??????? POTI SA-MI RASPUNZI LA INTREBARE TU ZOE PETRE?????????????????????????????????

 32. Cred că s-a strecurat o greşeală de dactilografie: numele ei nu este „Zoe Petre”, ci „Zoae Petre”. Vedeţi aici http://ro.altermedia.info/minoritati/zoe-petre-o-mincinoasa-nerusinata-si-inca-tolerata_24317.html şi aici: http://www.ziarulnatiunea.ro/2013/05/06/nu-este-indepartata-vremea-cand-fiecare-individ-va-plati-pentru-faptele-lui-2/.
  Apoi, nu este vorba doar de acţionarea în judecată a fostei consiliere a lui Emil Constantinescu şi profesoară la Facultatea de istorie a Universităţii Bucureşti, numita Zoae Petre, ci şi de pedepsirea posturilor de televiziune care o cheamă să-şi dea cu presupusul, de Academia Română care e plină de lichele sau de alogeni (vezi: http://ro.altermedia.info/general/iudaizarea-academiei-romane_24769.html), guvernele slugarnicele ale României , care sabotează istoria naţională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *