Cine a construit, de fapt, “Podul lui Apolodor din Damasc” de peste Dunăre? Am putea afla în acest an!…

Categories DezvăluiriPosted on

Citește și trimite mai departe!

Deși titlul acestui articol poate să apară ca o contradicție caraghioasă (păi, dacă este al lui Apolodor, cine era să-l construiască?!), în realitate lucrurile nu sunt deloc clare, în pofida opiniei oficiale. De ce? Pentru că, conform informațiilor istorice la care avem acces, aflăm că acest pod ar fi fost construit de romani în doar doi ani… Uau!… “Uau!” pentru că astăzi, cu tehnologia modernă, un pod de vreo 800 de metri lungime,  peste o Dunăre  care ajunge și la 30 de metri adâncime în zonă, se face cam în 4-5 ani. Și atunci, apare în mod firesc întrebarea: dacă astăzi nu putem face un astfel de pod în doi ani, cum au reușit romanii acum 1.900 de ani să îl facă în doar doi ani, cu o tehnologie net inferioară?

În afara acestui lucru, mai există și o altă enigmă: cum a putut stăpâni  Burebista un regat atât de mare ca cel pe care l-a format, pe o parte și alta a Dunării, fără să aibă o cale ușoară de trecere între cele două maluri? Ar fi putut el deține controlul militar la sud de Dunăre bazându-se doar pe accesul permis de înghețarea acesteia, iarna, sau pe traversarea fluviului în bărci? Greu de crezut!

Aceste lucruri ne fac să ne gândim și la posibilitatea să fi existat un pod peste Dunăre mult mai vechi, din vremea lui Burebista sau chiar de dinaintea lui. Într-o astfel de situație, romanilor nu le-a rămas de făcut decât să refacă suprastructura din lemn, pe pilonii deja existenți, o muncă ce ar fi putut fi terminată în doi ani, așa cum consemnează izvoarele istorice…

Dar cum este foarte greu (sau chiar imposibil) să schimbi perspectiva istorică asupra acestei extraordinare reușite tehnologice a antichității doar prin argumente logice, trebuie făcută o cercetare care să lămurească cu argumente științifice acest lucru. Și ea se poate face!

Iată care este planul nostru: plătim doi scafandri care să se scufunde în Dunăre la baza unuia dintre pilonii care mai există, luăm mostre din acești piloni și apoi mergem cu ele în două-trei laboratoare din străinătate pentru a verfica vechimea depunerilor organice. Dacă testele cu Carbon 14 ne spun că pilonii au o vechime de 1.900 de ani, ne vom minuna de performanțele tehnologice ale romanilor și vom pune punct tuturor speculațiilor din jurul acestui subiect…

Dacă testele ne spun că pilonii sunt mai vechi cu câteva sute de ani de venirea romanilor, atunci aceast fapt va reprezenta un șoc cultural și va obliga mediul științific să-și reconsidere poziția față de spațiul traco-geto-dacic. Pentru că, nu-i așa, daca geto-dacii ar fi fost în stare să construiască un pod peste Dunăre, nu puteau să fie niște barbari!… În această situație vom realiza și un film documentar și îl vom promova în toate limbile de circulație internațională.

Ca să putem face această cercetare avem nevoie de un SPONSOR, deoarece nu avem banii necesari acestui demers. Suma pe care o estimăm noi pentru a face cercetarea și un film documentar de 30 de minute pe această temă se ridică pe la 7-8.000 de euro.

Prin urmare, dacă printre cititorii acestui articol se găsește cineva care poate să susțină financiar acest proiect, îl rugăm să ne contacteze cât mai repede. Luna august este cea mai potrivită pentru a coborî pe fundul Dunării. Dacă din septembrie încep ploile, trebuie să amânăm pe anul viitor.

SPONSORUL ar beneficia de o expunere media foarte puternică pe Nașul Tv, în cadrul filmului documentar care s-ar face și pe toate mijloacele media de pe internet care ne aparțin. În plus, rezultatele pe care noi sperăm să le obținem ar prezenta interes pentru mijloacele media și mediul științific din toată lumea, de unde și mai multe beneficii de imagine pentru SPONSOR.

Mai multe detalii despre sponsorizări și donații găsiți aici: http://www.geto-dacii.ro/donatii-si-sponsorizari/
Să fie într-un ceas bun!

Daniel Roxin

10 comments

 1. Astept cu nerabdare realizarea documentarului, insa mai mult ca sigur podul exista deja, avand in vedere ca Dacia in timpul lui Burebista se intindea la sud de Dunare.
  Un al doilea lucru: cum cred unii ca Decebal statea cu mana in san si se uita timp de doi ani cum romanii construiau podul, proiectat chipurile de Apolodor.

  Tot respectul pentru cei care au dat startul in aceasta lupta de reabilitare al adevarului istoric real.

 2. – Să nu uităm un lucru, şi anume că romanilor nu le sta in fire ca să-şi însuşească constructii/le “barbare/rilor”.
  – Care să fii fost motivul ca geto-dacii să construiască un pod peste Dunăre? Ca să poată fi exterminaţi mai usor? Adică ei nu ştiau cum să-şi mai apere capitala lor, construind tot felul de cetăţi şi şanturi de aparăre ca să-i ţină pe romani la distanţă, dar pe de altă parte construiesc mega podul ca să ce? Să le arate romanilor conduşi de Traian drumul înspre “codrii întunecaţi ai Daciei”, vb geografului Strabon?!
  – Dacă spuneţi că cei care au construit podul au fost dacii sub domnia lui Burebista care să fi fost scopul?
  – Istoria ne spune că geto-dacii trebuia sa aştepte iarna ca să inghete Dunărea şi să poată trece spre Moesia ca sa-i jefuiasca pe romani. Aşadar vă cam contraziceţi. Sunt sigur că nu ve-ţi posta mesajul, ptr că aveţi obiceiul să postaţi numai comentariile care vă elogiază si vă glorifică…….. nici nu e de mirare ţinând cont ca d-l Naşu e băsist.
  – Totuşi ca şi istorici trebuie să fim drepţi …… numai cum domniile voastre nu au legatură cu această ştiinţă, se înţelege.

 3. mare ti-e gradina, doamne…Pina la urma o sa aflam ca dacii au fost primii pe Luna sau au construit piramidele.

  interesant ar fi, cum naiba dacii, care foloseau lut ca liant pentru constructii (in loc de mortar), au descoperit brusc cimentul (si rezistent la apa) pe vreme lui Burebista, iar apoi au uitat de el?

  -totusi, asteptam cu mare interes rezultatul testelor din strainatate si as spune ca acest demers ar trebui facut din resurse proprii, pentru ca nu se case sa “enigmele” personale ale cuiva si “logica” personala a cuiva sa fie sponsorizata/te de altii. Si eu as vrea o sponsorizare pentru ca mi se pare o enigma, cum de dacii, din moment ce au cucerit India inaintea lui Alexandru cel Mare, s-ar fi oprit acolo si nu au mers mai departe pina in China sia ar fi construit marele zid.As vrea sa verific ipoteza asta.

 4. ah, ca era sa uit….cui naibii ii pasa in cat timp este astazi construit un pod (peste orice, nu numai peste dunare), cu toata birocratia si demersurile lumii moderne.In zilele noastre (si mai ales in tara) incep constructii care nu mai sunt terminate niciodata.

  Cam cat dureaza acum contructia unui pod ca cele construite de Caesar peste Rhin? Exact de aceleasi proportii si aceiasi structura.Nu e ca cel al lui Apolodor,bineinteles, dar primul l-a facut in 10 zile, iar celalalt intr-un interval de timp asemanator.

 5. “și vom pune punct tuturor SPECULATIILOR din jurul acestui subiect…”

  Ah, deci autorul in persoana a clarificat la ce se reduce totul.Imi cer scuze ca am scris prea mult, cand, de fapt, doar citand propozitia respectiva ar fi fost mai mult decat suficient.

 6. “Spre deosebire de tine, noi mai avem treaba”

  asta e un romanism tipic…pai ar cam trebui sa fiti ocupati, in primul rand cu ceva mai mult studiu in domeniu (lucru care, evident, nu este obligatoriu daca va abtineti de la a scrie), in al doilea rand cu antrenamentul in a formula ipoteze cat de cat plauzibile.Trecem peste faptul ca desi podul, conform supozitiei articolului, ar fi existat din vremea lui Burebista sau chiar inainte, dacii lui Decebal au trecut Dunarea pe gheata in timpul raidurilor si nu l-au folosit??!! si peste faptul ca nu exista nici macar un zvon, snoava, niciun “se spune” (daramite izvor istoric) care sa sugereze macar posibilitatea ca dacii sa fi construit podul.Printre multe altele ca sa formulezi o ipoteza plauzibila (plauzibila, nu automat si confirmata), prezinti cateva precedente.De exemplu “e plauzibil sa credem ca dacii ar fi putut realiza o asemenea constructie pentru ca au ramas pe teritoriul Daciei,inainte si dupa presupusa constructie a podului pina in 106,urme si marturii ale urmatoarelor constructii de asemenea anvergura, stil si, mai ales, tehnologie: Y,Y.Z” (pentru ca la romani avem astfel de precedente).”De asemena sunt confirmate o serie de precedente confirmate, cum ca romanii au gasit constructii grandioase pe teritoriile pe care le-au cucerit, pe care le-au revendicat, ca fiind construite de ei…exemple:A,B,C…”

 7. In situatia de criza a Imp Roman,credeti dvs,ca Traian mai tinea cont ca e pod barbar sau nu?Cand ai ceva in fata deja facut si-l poti utiliza,ca sa ajungi in acel El Dorado..orgoliul era mai prejos decat ce puteau cucerii.Eu cred,ca podul a fost distrus de catre daci,dupa cucerirea romanilor a Moesiei..Spuneti,ca de ce ar fi construit dacii un pod peste Dunare..ca,doar nu,erau nebunii,sa-i lase pe romani sa debarce pe Teritoriul lor.Dar romanilor,nu le a trebuit,vreun pod peste Gibraltar sau peste Canalul Manecii,ca sa cucereasca Nordul Africii si Britania..si atunci?e firesc,sa te gandesti,ca romanii,care aveau experienta in a naviga si a debarca in teritorii viitoare tinte, si ca au profitat de situatie si de podul deja existent(distrus partial de daci).Unii mai zic,ca ar exista si tuneluri pe sub Dunare,dar astea cred,ca erau folosite in scop militar..podul era comunicarea la vedere a Regatului lui Burebista..poate au mai existat,ca acesta…ar trebuii cercetat…in mod cert domnule…nu avem cum sa fim Romani,ci descendenti ai dacilor…pur sange,e imposibil,dar prin adn nostru exista gene importante

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *