Ce comandam acasa?

Categories Timp liberPosted on

Ce poti sa comanzi acasa sau la birou? De unde, cand, dar mai ales cum? Aici gasesti raspunsul simplu si la indemana oricarui om ocupat sau… lenes. Online! Am luat-o pe aleile internautice ale Bucurestiului si va povestim ce am gasit. Avem mancare, carti, filme, flori, cadouri, bilete la concert, la teatru si la opera.

Si iti poti aranja bauta cu prietenii din weekend, fara sa lasi masina acasa. Un sofer conduce in locul tau. Ce nu gasesti in Bucuresti, iti spunem noi unde sa comanzi in lume. De toate pentru toti, doar la un click distanta!  Stiai ca in afara de vestita pizza Quattro Stagioni si mancarea chinezeasca de la WuXing mai exista o oferta destul de larga de bucatarie indiana, libaneza, thai si chiar japoneza care poate fi comadata acasa sau la birou?

Si daca iti pui in cap si vrei cu tot dinadinsul, poti sa primesti si vestita saorma din Dristor. In hatisul restaurantelor, firmelor de catering on line, si a celor cateva portaluri care aduna sub umbrela lor firme specializate de catering, pizzerii, restaurante care fac si livrari acasa, exista totusi cateva reguli. Prima ar fi sa comandati direct, fara sa folositi un intermediar de genul portalurilor, deoarece orice intermediar inseamna timp in plus. Portalurile sunt bune pentru acele restaurante care nu au o retea de distributie proprie, sau pentru fast food precum puiul la rotisor din Piata Matache sau vestita saorma din Dristor. A doua este sa va luati o marja de timp mult mai mare, indiferent de timpul de livrare afisat pe site.

A treia este sa mancati bine pana la ora zece seara, pentru ca daca va apuca foamea dupa aceasta ora sunteti pierduti. Trebuie sa iesiti din casa. In capitala tarii noastre nu exista food delivery by night. Tinand cont de aceste criterii, am listat in continuare firmele de food delivery si restaurantele care ofera constanta in calitatea mancarii si a serviciilor. Le-am adunat in patru mari categorii: portaluri, restaurante cu specific divers, de la asiatic pana la romanesc, care livreaza si acasa, firme de pizza delivery si pizzerii care livreaza si acasa. 

Sub aceasta umbrela sunt adunate restaurante, fast food si pizzerii. Restaurantele sunt categorisite dupa tipul de bucatarie: greceasca (El Greco), italieneasca (Trattoria Il Calcio, Bellini, etc), arabeasca (Capitain), chinezeasca (Asia), indiana (Tamarind) precum si traditionala romaneasca (La Mama, La Fantani). Daca despre unele stim ca au standarde, cum ar fi El Greco, in ceea ce priveste mancarea asiatica, oferta nu este cea mai buna. Parti bune: portalul este usor de accesat si operat, pentru ca nu necesita crearea unui cont; ofera si livrari de la vestita saormerie din Dristor, precum si alternativa unei rotiserii. Timpul de livrare este mai lung, putin peste 1 ora. Calitatea mancarii difera in functie de restaurantul de unde vine felul comandat, pentru ca aveti optiunea sa combinati.

Gama diversificata de mancare, cu marea deosebire ca restaurantele deservite de acest portal sunt verificate anual, prin forumuri pe care clientii sunt invitati sa-si spuna parerea. Restaurantele indexate au mai mult de un an vechime in businessul home delivery. Iata cateva nume: Taj, Tamarind, Trattori del Tatoli, La Marele si la Micu. A.I   

Categoriile pe care le deserveste al doilea mare portal sunt: mancare romaneasca, pizza, fast food, mancare chinezeasca, indiana, cofetarie. Spre deosebire de quicky.ro, restaurantele care prepara mancare asiatica sunt mai multe, cu o oferta de calitate: Nan Jing si Pekin pentru chinezeasca, Taj pentru indiana etc. Ca noutate, exista si o rotiserie, cea de la Pta Matache. Puncte bune: usor navigabil, oferta este organizata foarte clar. Puncte slabe: trebuie sa iti faci cont.

 Un portal ce reuneste cateva restaurante de calitate din Bucuresti, precum Mazagran, Coin Vert (libanez), Tre Archi, alaturi de fast foodul japonez Sushi to Go. Comanda se face pe un singur numar de telefon care este mereu ocupat. De aceea nu am putut testa. L-am listat, totusi, pentru ca nu am vut sa renuntam la ideea de a comanda mancare buna de restaurant acasa sau la birou.