Relaxeaza-te in vacanta cu aceste 8 carti pe care sa le iei la plaja cu tine

Categories CulturaPosted on

Chiar si cea mai scurta vacanta poate fi salvata luand cu tine ceva captivant de citit. Si chiar si un timp stralucit departe poate fi cristalizat in momentele pe care le petreci lipite de o carte buna. S-ar putea sa preferati ceva mai ciudat, dar daca cartea „O mica viata” a lui Hanya Yanagihara nu este o lectura distractiva de vacanta, descopera si alte recomandari pentru a o gasi pe cea potrivita.

Fiecare la el, dar speram ca veti gasi ceva in lista de mai jos pentru a va transporta, oricum va fi restul vacantei.

Totul este in regula

De Cecilia Rabess

Acesta va fi romanul de succes al verii, sustinut de toata lumea, de la Nick Hornby la Meg Mason. Autoarea a lucrat anterior pentru Google si Goldman Sachs si spune ca cartea a fost partial inspirata de citirea ei a unui articol intitulat „Donald Trump Is Destroying My Marriage”, care prezenta cupluri cu opinii politice opuse explicand cum au discutat sau nu despre politica. cu sotii lor. Aceasta este o poveste de dragoste – intre Jess, o femeie de culoare liberala, si Josh, un barbat alb conservator, dar despre care Rabess a spus ca spera ca pune mai multe intrebari decat raspunde.

In spatele acestor usi

De Alex South

Memoria unui fost ofiter de inchisoare poate sa nu fie ideea tuturor despre evadarea de sarbatori, dar acesta este o relatare revelatoare despre viata in inchisorile din Marea Britanie de la o femeie care a lucrat in multe dintre ele pe parcursul unei cariere de 10 ani. Si sa nu ne prefacem ca unii dintre noi, in vacanta, nu vor sa citeasca despre personaje care definitiv se distreaza mai rau decat noi. Desi uneori ingrozitoare, scrierile lui South sunt mai degraba perspicace decat voyeuristice si ofera o imagine de ansamblu importanta asupra multor lucruri gresite cu serviciul inchisorii, precum si asupra umanitatii extraordinare a multora din prima linie – nu in ultimul rand a asistentilor sociali care viziteaza prizonierii in ziua lor libera. .

Esecurile umane obisnuite

De Megan Nolan

Acest al doilea roman mult hypodizat al jurnalistei Megan Nolan are o premisa captivanta: plasat in anii 90, un jurnalist tabloid incepe sa cerceteze secretele de mult timp ale unei familii irlandeze aflate pe o proprietate a consiliului din Londra, implicata intr-o crima socanta. Verzii au emigrat din Irlanda in Marea Britanie in urma unui scandal, dar existenta lor retrasa este intrerupta atunci cand un copil dispare si sunt imediat suspectati. Carmel, in centrul familiei, trebuie sa dezlege zeci de ani de bantuire transgenerationala pentru a se confrunta cu adevarul. Un critic a numit-o „astept din punct de vedere politic, furios si plin de compasiune”.

Eu, Julian

De Claire Gilbert

Autobiografia fictiva a unei anacoare din secolul al XIV-lea, Julian of Norwich, care s-a inchis intr-o celula pentru a trai o viata de rugaciune si contemplare linistita, poate sa nu sune initial promitatoare, dar aceasta este o relatare frumoasa a vietii primei femei care a fost autor. o carte in engleza. Gilbert nu pierde din vedere ca nu a existat nicio modalitate ca o femeie care nu a fost ancora sa aiba libertatea de a deveni autoare, iar citind despre Julian, devine in curand clar de ce a dovedit o astfel de inspiratie pentru atat de multi in timpul blocajelor din recenta pandemie. Viata lui Julian este departe de a fi fermecata – este plina de doliu si durere fizica – dar aceasta carte minunata si meditativa este romanul ideal pe care sa il faci ca Greta Garbo si sa te ascunzi in timpul unei vacante zgomotoase de grup.

O casa pentru Alice

De Diana Evans

Minunatul talentat Diana Evans a spus ca doreste sa creeze vizibilitate si reprezentare veridica pentru oamenii de culoare in munca sa. Un scop laudabil, dar acesta ar fi inutil daca romanele ei nu ar fi atat de captivante. In cea mai recenta ei, ea indrazneste sa intrebe ce se intampla cand Alice – un imigrant din Nigeria care locuieste la Londra de 50 de ani – respinge integrarea si vrea sa se intoarca in tara in care s-a nascut. Aceasta este o saga familiala bogata care atinge focul Turnului Grenfell, sexul masochist, cluburile de noapte Croydon, tulburarile alimentare si ce inseamna sa cresti un fiu negru. Pentru fanii lui Bernardine Evaristo si Charlotte Mendelson.

Strada Ananasului

De Jenny Jackson

Oricine al carui apetit de a observa vietile superbogatilor a fost lasat nesatisfacut urmarind Succession si The White Lotus ar trebui sa-si impacheteze Pineapple Street in valiza. Se concentreaza pe familia Stockton, a carei avere provine din proprietati imobiliare si, in special, se concentreaza pe surorile Darley si Georgiana, precum si pe cumnata lor Sasha. Cat de mult iti place cartea poate fi influentat de toleranta ta pentru dialog, cum ar fi „Oh, nu! Mi-am lasat bratara Cartier in BMW-ul Lenei si ea pleaca in curand spre casa bunicii ei din Southampton!” (Southampton, in acest context, este un sat de pe Long Island, mai degraba decat locul nasterii lui Rishi Sunak). Un rasfat suculent daca ai din plin stomacul pentru semnificatii de bogatie.

Lista

De Yomi Adegoke

Exagerarea din jurul primului roman pentru adulti al lui Yomi Adegoke ne face suspiciosi. Coautorul cartii Slay In Your Lane: The Black Girl Bible a vandut deja drepturile TV pentru The List catre HBO Max, BBC si A24, iar cartea a fost declarata romanul verii. Dar apoi Bernardine Evaristo – care nu este nebunul nimanui – a spus „acesta este un roman de actualitate, important si investigator, care dezvaluie problemele morale legate de indignarea retelelor sociale si culpabilitatea personala. Adegoke capteaza o gama impresionanta de voci si limbaje vernaculare cu o asemenea verosimilitate flexibila, se simte ca si cum personajele ei realizate in mod viu sunt in camera cu tine” si cine suntem noi sa ne certam cu Mz Evaristo? Coperta liliac stralucitoare va fi vazuta in saloanele aeroporturilor si in Airbnb-urile de peste tot in aceasta luna – cititi-o inainte ca toata lumea sa inceapa sa vorbeasca despre serialul TV.

Un fir de violenta

De Mark O’Connell

Daca veniti la Mark O’Connell, autorul cartii To Be a Machine, in speranta unei serviri salace a crimei adevarate, atunci trebuie sa continuati sa cautati. Acesta este, totusi, o relatare scrupuloasa si convingatoare a unei duble crima care a avut loc in Irlanda in 1982 si a fost descrisa de prim-ministrul irlandez de atunci Charles Haughey drept „grotesc. Necrezut. Bizar. Fara precedent.” Interesul lui O’Connell pentru acest caz a fost alimentat de faptul ca Malcolm Macarthur, criminalul, a fost arestat in timp ce statea intr-un apartament de langa casa bunicilor lui O’Connell. Totusi, dupa acest punct de plecare, O’Connell lucreaza din greu pentru a scapa din calea povestii, dar nu se gandeste niciodata la propria sa dorinta de a o urmari. A Thread of Violence nu va va oferi o evadare insorita, dar este genul de carte pe care o puteti citi doar cu timp si spatiu pentru a gandi.