Cele mai romantice 10 destinatii de Ziua Indragostitilor

Categories Timp liberPosted on

14 februarie se apropie și, odată cu această dată, scuza multora pentru a sărbători cu un plan romantic. Pentru Ziua Îndrăgostiților, nu sunt puține cupluri care aleg să facă o evadare către o destinație fermecătoare pentru a face din Ziua Îndrăgostiților un moment special. Aici vă aducem o listă cu cele mai romantice 20 de locuri din Europa pentru a petrece Ziua Îndrăgostiților.

  1. Paris, Franța

Nu degeaba capitala Franței este cunoscută sub numele de Orașul iubirii, ocupând locul întâi în ceea ce privește romantismul. Printre numeroasele sale colțuri care au devenit simboluri cheie ale romantismului parizian, nu puteți rata Pontul Artelor , renumit în trecut și pentru mii și mii de încuietori care au fost lăsate aici de cupluri din întreaga lume.

Lacătele au fost scoase în mai 2015 din cauza diferitelor controverse. În anul precedent, o balustradă de pod s-a prăbușit sub greutatea a sute de lacate.Totuși, podul nu și-a pierdut farmecul și rămâne printre cele mai romantice locuri din capitala Franței.

  1. Veneția, Italia

Alături de Paris, acest oraș italian este cel mai citat dintre destinațiile pentru o escapadă romantică. Pentru a sărbători Ziua Îndrăgostiților mergând pe străzile și piețele sale înguste, traversându-i podurile și chiar, pentru cei care îndrăznesc, există celebrele plimbări cu gondola prin canalele sale. Fără îndoială, acest tur al canalelor venețiene ar trebui inclus printre cele mai romantice propuneri pentru o călătorie în cuplu. Și urmând legenda, pentru ca dragostea să fie eternă și adevărată, va fi necesar să te săruți la apus când treci pe sub Podul Suspinelor.

  1. Bruges, Belgia

Cunoscut și sub numele de Veneția Nordului, printre un alt grup de orașe europene caracterizate prin structura lor de canale și poduri, acest oraș belgian este o altă opțiune bună pentru o escapadă romantică. Arhitectura medievală bine conservată, străzile pietruite și podurile se reunesc pentru a face din Bruges un oraș confortabil de basm care invită romantismul.

  1. Sankt Petersburg, Rusia

Deși va fi necesar să ne confruntăm cu frigul care caracterizează aceste meleaguri în timpul iernii, vremea este un factor care nu oprește multe cupluri care decid să viziteze Saint Petersburg-ul de Ziua Îndrăgostiților. Acest oraș este plin de colțuri romantice, printre care se remarcă Podul Săruturilor , construit în 1738. Și acest pod constituie o enclavă romantică prin excelență datorită poveștilor pe care a fost scena, precum cele ale marinarilor care Ei și-au luat rămas bun de la partenerii lor de aici înainte de a pleca cu barca.

  1. Lisabona, Portugalia

Un fado la lumina lumânărilor în cartierul Alfama este o propunere care nu îi va lăsa indiferenți pe cei care decid să petreacă o Ziua Îndrăgostiților în Lisabona. Străzile înguste și abrupte care caracterizează întregul aspect al părții sale vechi, alternate cu vederi panoramice magnifice de la unul dintre punctele sale de vedere, conferă orașului un aer nostalgic și fermecător.

  1. Verona, Italia

Ca decor pentru celebra poveste a lui Romeo și Julieta, Verona nu poate să nu apară într-un clasament al celor mai romantice destinații. Astfel, multe cupluri aleg acest oraș italian pentru a-și petrece Ziua Îndrăgostiților și profită de ocazie pentru a vizita balconul de unde, conform poveștii, fata Capuletelor a privit.

  1. Porto, Portugalia

Cu priveliștile magnifice de pe Podul Luis I, ar fi suficient să vorbim despre Porto ca un oraș romantic. Fado și râul Douro, străzile și colțurile sale înguste fac restul. O propunere interesantă este vizitarea grădinilor Palacio de Cristal, pentru a face o plimbare relaxantă în acest frumos spațiu verde și a vă bucura de vederi plăcute asupra Duero. Există chiar posibilitatea de a face o excursie de noapte cu barca, cu o cină romantică în mijlocul râului.

  1. Amsterdam, Olanda

Capitala olandeză este cunoscută în întreaga lume pentru că este unul dintre orașele europene cu mai multă atmosferă, un oraș pentru tineri și cu o agendă culturală largă atât ziua, cât și noaptea. Cu toate acestea, este și una dintre cele mai iconice destinații pentru o escapadă romantică. Se spune că un sărut pe Podul Magere va garanta iubirea eternă. Credeți sau nu aceste afirmații, este fără îndoială un loc minunat pentru a vă bucura ca un cuplu. Există aici opțiunea unei plimbări la apus sau o cină romantică la bordul unei nave de croazieră, navigând pe canalele orașului.

  1. Viena, Austria

Iubitorii vor găsi Viena o destinație perfectă pentru plimbări liniștite prin grădinile palatelor precum Schoennbrunn, Palatul Imperial sau Belvedere . În capitala Austriei vă puteți bucura și de o după-amiază la operă sau puteți gusta deliciile de patiserie ale celebrelor cafenele vieneze. În plus, în 2015 există o atracție specială, un turn de belvedere care oferă o vedere de 360 ​​de grade asupra Ringstrasse, celebrul bulevard care își sărbătorește anul acesta 150 de ani.

  1. Teruel, Spania

Faimoasa legendă a Iubitorilor de Teruel a făcut din acest oraș una dintre destinațiile spaniole ideale pentru o călătorie romantică. Povestea de dragoste dintre Isabel de Segura și Diego de Marcilla, care datează din secolul al XIII-lea, este acum și mai prezentă, deoarece astăzi puteți vizita Mausoleul dedicat acestor iubiți. Și dacă ne hotărâm să rămânem în oraș până la câteva zile după Ziua Îndrăgostiților, un eveniment special se adaugă atmosferei sale obișnuite pline de mister, Nuntile Isabel Segurei. Aici istoria iubitorilor de Teruel este retrăită cu spectacole de stradă și o piață medievală (anul acesta, în perioada 19-22 februarie).

Lasă un răspuns