Conferința SPIRITUL DACIC RENAȘTE – informații inedite

Categories ArticolePosted on

Tweet

Peste o săptămână încep seria de conferințe SPIRITUL DACIC RENAȘTE, un proiect care vine cu câteva surprize pe care sper să le apreciați. Pe de o parte, câțiva artiști plastici s-au mobilizat și lucrează la tablouri cu teme de inspirație dacică (pictura folosită în afișul de mai sus este un astfel de exemplu, autoarea lui fiind Ioana Tudoran) sau la obiecte, de aceeași inspirație, accesibile oricui – medalioane, aplice…

Pe de altă parte, vă semnalez prezența a doi invitați speciali care vor avea scurte expuneri în cadrul conferinței: Conf. univ. dr. Aurel V. David (doctor în științe militare) și Prof. Timotei Ursu, membru al Academiei Oamenilor de Știință din România, regizor de film și scriitor.

Așadar, nu uitați că joi, 27 septembrie, de la ora 19:00, va avea loc în București, la sala ARCUB, strada Batiștei numărul 14, conferința cu tema SPIRITUL DACIC RENAȘTE.

Rezervarea biletelor se poate face pe e-mail, la următoarea adresă: [email protected] sau la telefon 0746 165 813 (Cristiana Dragomir). Biletele nerezervate online vor fi puse la vânzare pe 27 septembrie, la sala Arcub, de la ora 17:00, înaintea începerii conferinței. Costul unui bilet: 30 de lei.

 

Daniel Roxin

Organizatori: Box Office Film & Events AdEvents

 

9 comments

 1. Bine-ar fi sa se inregistreze integral conferinta – si sa se poata posta si pe internet – sa poata fi accesibila pentru cat mai multi dintre cei interesati …! Si cred ca sunt multi,mult mai multi decat cei ce ar avea ceva impotriva a ceea ce promoveaza acest site si acest colectiv!
  Si poate se vor sesiza si personalitati – istorici -lingvisti-scriitori – arheologi – ce au de-a face cu mediul academic -despre acest curent care se naste….! Si poate vor gasi momentul si motivul de analiza – cum ca epoca si gandirea lui …Andrei Muresianu si realitatile si dorintele natiei de atunci…cu “Desteapta-te romane” …sunt “putin” schimbate!
  Si in popor nu poate “proslavi” in imnul sau poporul-statul care i-a ocupat ,chiar si vremelnic, teritoriul si i-a ucis conducatorii,i-a jefuit aurul…! …si vor aseza istoria adevarata…in paginile ce i se cuvin…si vor ridica fruntea natiei…..!

 2. Intradevar ar fi extraordinar daca conferinta s-ar inregistra si posta pe internet, eu sunt din Suceava si nu voi putea participa la acest eveniment dar sunt foarte interesat de tot ce tine de Dacia si adevaratii stramosi ai Romei.

 3. pictura este superba,totusi rugati-o pe doamna care a facut-o sa se inspire putin din armele dacice adica sabiile incovoiate,cele mari adica falxurile si cele mai micute de-o mana ,sicile.spun asta pt ca e ceva reprezentativ pt lumea dacica.va multumesc si multa bafta

 4. Stimate domnule Roxin,
  Am descoperit recent si din intamplare cercetarile pe care le intreprindeti in acest domeniu controversat al istoriei poporului roman. Din pacate, aceste teorii sunt foarte putin cunoscute si consider ca e pacat ca un popor nu isi cunoaste adevarata istorie. In aceste vremuri de dezradacinare si de pierdere a identitatii, o campanie de redescoperire si redesteptare a mandriei nationale ne-ar ajuta pe noi ca natie sa supravietuim. De aceea, va propun sa sustineti conferinte in tara la care sa participe mai ales tinerii. Mi-as dori din tot sufletul sa particip la conferinta de la Bucuresti, dar nu pot sa ajung din provincie si am vazut ca sunt mai multi care gandesc ca mine. Succes in activitatea dumneavoastra si mii de multumiri pentru tot ce faceti pentru urmasii dacilor!

 5. Ar fi un pas inainte sa sustineti conferinte in toata tara. Cu ocazia asta s-ar putea inchega grupuri de sprijin pentru corectarea istoriei noastre.

  Cred ca nu ar fi lipsit de interes sa le explicati oamenilor ca nu s-a format niciun popor nou, poate doar in capetele seci ale unora, fiind vorba de acelasi popor, unic si indivizibil, numit dac/traco-dac, apoi vlah (la sud de Dunare) sau valah(la nord), cunoscut acum ca român.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *