Cum iti alegi tunsoarea potrivita?

Categories LifestylePosted on

Ai fata ovala ? Te poti considera o femeie nororcoasa. De ce ? Pur si simplu pentru ca:

Forma ovala a fetei este considerata a fi cea ideala ! Te poti duce la coafor si spune : Vreau sa imi faceti tunsoarea de la pagina 24 sau 83 din catalog fara a fi vazut in prealabil catalogul … o mica loterie nu strica … he he he doar ca s-ar putea sa ai alte probleme cu iubitul sotul sau chiar si  cu amantul … in niciun caz cu tunsoarea. Fetei ovale  i se potriveste, practic, orice tunsoare. Posesoarele celorlalte tipologii se pot apropia de ideal cu ajutorul unei coafuri potrivite.

Pentru o fata rotunda se potriveste parul drept, care acopera o parte a gatului si ajunge spre unghiurile  maxilarului  inferior.  Maxilarul superior este acoperit din abundenta de par asa ca nu ai de ce te teme ca te va vedea lumea. in fond e seara si daca iti pui o caciula potrivita poti trece neobservata ca si fata din imagine. Parul drept, lung pana la umeri, pieptanat Intr-o parte si care mascheaza o parte a obrazului creeaza efectul de alungire a fetei. Persoanele cu fata rotunda nu ar trebui sa-si desparta pa­rul cu o carare trasata pe mijloc  ca sa stie toata lumea unde e centrul capului. :))

Fata lunga si ingusta poate fi ,,rotunjita”, dar cum ?

De o tunsoare scurta, cu volum, in care parul trebuie sa ajunga pana la jumatatea obrajilor sau chiar la 2-3 c,. Suvitele pana la linia urechilor sau ceva mai lungi, ( nu uitati sa va epilati parul din urechi, astfel veti evita formarea celulitei in stadiile ei cele mai avansate ) bretonul lung  pana la linia sprancenelor false sau chiar naturale acoperind-o  creeaza efectul de scurtare a fetei si de lungire a fetei celui care va priveste…

Fetelor dreptunghiulare li se potriveste parul ondulat, ce cade liber pe frunte, pe masa , pe scaun, pe pat ca si cararea laterala sau bretonul pieptanat intr-o parte…( intr-o parte a camerei ca doar nu o sa umpleti de par toata camera )  Alegeti tunsoarea in care parul sa va acopere ochii si urechile si suvite care va incadreaza fata. Puteti opta si pentru un breton des, pana la linia sprancenelor. Renuntati la parul lung si drept de pe picioare :)) sau la coafurile cu linii verticale.

Fata de forma triunghiulara, ( cum avea Oblio ) cu fruntea lata  ( nu cu ceafa lata ) , poate fi corectata cu un breton franjurat. Arata bine si o coafura cu par ondulat daca onduleurile sunt alese cu grija sau una cu par scurt si drept, aranjat foarte lejer… parul scurt si lejer te ajuta sa ai fata mai luminoasa si exista anumite coafuri foarte lejere mai ales atunci cand aveti probleme cu caderea parului.  Feriti-va sa subliniati pometii lati cu creionul de machiaj … nu de alta dar nu am mai vazut pe nimeni cu pometi subliniati la niciun eveniment … ati fi unica in felul dvs daca atri face asa ceva … evitati bretonul scurt si nu pieptanati lins, spre spate, parul de la tample. Puteti fi confundata cu vreun lider local in prag de alegeri … Se poate opta si pentru o coafura cu breton lung, drept sau pieptanat intr-o parte si cu suvite ondulate ce cad libere, acoperind pometii.

Fata patrata ( caci exista si asa ceva nu numai in desene animate , he he he ) va fi avantajata de o tunsoare scurta si deasa care cade peste latura frontala  pana la barbie. Efectul de alungire si ingustare a fetei poate fi dat de parul drept sau chiar puteti folosi o lentila convexa  cand va admirati in oglinda si astfel veti obtine un puternic efect de alungire.