DACII la Troia

Categories Emisiuni RadioPosted on

Emisiunea “Rădăcinile dacice ale poporului român” din care face parte episodul “Dacii în la Troia” este realizată de Profesor dr. Mihai Popescu.

 

Înscrie-te la Newsletter (pe Home) și află primul despre cele mai importante articole pe care le postăm! Sprijină munca pe care o facem și distribuie mai departe materialele pe care ți le trimitem! Mulțumim!

 

Călătorește în locurile de taină ale României! Un proiect unic de turism http://locuridetaina.ro/

A apărut volumul 2 al cărții POVEȘTILE MAGICE ALE DACILOR. Disponibil aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-copii.html

3 comments

 1. o intrebare si o rugaminte in acelasi timp pt cei implicati pe acest sit deoarece scriu ceva ce nu are legatura cu subiectul:daca se poate face o posibila conexiune ”antropologica” intre stabilirea costobocilor in imperiul roman(aici referindu-ma la teritoriul ocupat de catre romani in tara noastra si anume ardeal,banat si oltenia),din sursele istorice stim ca s-au stabilit in imperiu in jur de 15000-20000 de costoboci ceea ce la vremea aia era destul de mult si negresit au lasat o urma in graiul local,nume sau anumite caracteristici.
  daca s-au stabilit in teritoriul daciei cucerite de catre romani cu siguranta au lasat ceva semne.daca e sa fi vorbit aceeasi limba ca si noi in ziua de azi atunci se prea poate se observe o urma lasata de ei ,cand zic asta ma refer la sate care sa difere ca grai fata de graiul zonei respective si o tipologie diferita a omului.
  cum costobocii au venit din nord ar fi trebuit sa lase ceva in graiul local,nume specifice zonei nordului si dupa cum spuneam si o anume tipologie a omului.
  e o chestie ce tine mai mult de antropologie poate dar ar trebui studiata.poate sunt localitati de genu sau sate care sa nu se potriveasca cu zona respectiva si sa prezinte mai degraba caracteristici din maramures,bucovina,moldova.
  de exemplu in Mehedinti se vorbeste cu A in loc de Ă,lucru specific zonei Bucovinei si Moldovei.

  Ma duc la padure / in loc de / Mă duc la pădure

  ar fi o chestie interesanta daca s-ar sti de asemenea regiuni unde se banuieste ca ar fi vorba de o stramutare,poate cineva care se ocupa de antropologie sa stie mai multe sau un pasionat.

 2. Nu, NU Dacii la Troia ci TRACII la TROIA.Nu vedeti inceputul cuvintelor.Denumirea cetatii Troia n-a putut fii inlocuita,asa cum,de exemplu a fost schimbata denumire raului,Truma de azi,care se numea acum cca. 5000 de ani,PALAESTINOS,nume ce a fost dat de poplatia,care a Construit Ierusalemul.Acum cca 5000 de ani a fost construita o cetate(oras)cu acest nume,de catre TRACII veniti in Asia mica, de pe raul Palaestinos din Europa.Regele David,regele evreilor, a cucerit aceasta cetate,NU a construit-o,pastranu-i denumirea originala,dar s-a schimbat denumirea raului,de unde au venit tracii.Din raul Palaestinos s-a facut raul Truma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *