De ce aţi putea dori să vă opriţi temporar din jocurile de noroc – 4 motive principale

Categories LifestylePosted on

Dacă eşti jucător de cazino probabil că ai experimentat o seară magică în care câştigurile parcă nu se mai opreau. Indiferent de jocul accesat victoriile veneau în serie şi erai inundat de adrenalină şi de dopamină, hormonul plăcerii. Erai pe val şi părea că şirul de victorii va ţine veşnic până când ai fost readus un realitate de o primă înfrângere.

Nu îţi poţi explica de ce dintr-o dată câştigurile lasă loc pierderilor şi îţi doreşti ca acestea să revină cât mai repede. Dacă te-ai oprit din joc înseamnă că eşti un jucător responsabil, dacă ai continuat, cu siguranţă că ai experimentat pierderi care ţi-au lăsat un gust amar. Despre ce ar trebui să te determine să te opreşti din joc fie şi temporar vom discuta în rândurile următoare, aşadar citeşte cu atenţie!

Se pare că nu te poţi opri din joc

În cazul în care eşti în faţa unui joc de noroc şi simţi doar nevoia de distracţie, totul este în ordine. Nu vei cheltui mulţi bani şi îţi vei lua la capătul unei sesiuni de pariere doza de distracţie dorită.

Problema apare când distracţia devine nevoie compulsivă de a juca, mai ales dacă este animată de dorinţa arzătoare de a câştiga cât mai mulţi bani. Să câştigi bani înseamnă să cheltui bani, aşa că această nevoie compulsiva de a fi timp îndelungat într-un casino online în compania jocului preferat te va costa din punct de vedere financiar.

Şi în momentul în care banii nu îţi mai ajung o să ajungi să faci fapte reprobabile la care nu te-ai fi gândit până acum. Vei cheltui veniturile lunare, vei periclita stabilitatea familiei şi vei ajunge să faci împrumuturi pe care nu le mai poţi rambursa.

Acestea sunt semnele că ai dezvoltat o dependenţă nocivă faţă de jocurile de noroc, nu te mai poţi opri din joc indiferent de repercusiuni. Din fericire ai la îndemână toate instrumentele ca să nu ajungi în această poziţie şi chiar dacă eşti acolo există o mulţime de organizaţii care te vor ajuta să îţi învingi dependenţa sub un anonimat deplin.

Alte responsabilităţi sunt mai importante

Trăim într-o societate unde vrem nu vrem avem responsabilităţi şi obligaţii pe care trebuie să le onorăm. Din punct de vedere social trebuie să mergem la muncă pentru a ne câştiga existenţa şi trăi decent.

De asemenea interacţionam la nivel uman cu colegii de muncă, prietenii sau cu orice altă persoană cu care venim în contact direct la un moment dat. Respectăm legile, trăim într-o comunitate deci avem un set moral de reguli şi responsabilităţi de care trebuie să ţinem seama de fiecare dată.

Obligaţiile ne revin mai mult pe plan familial, mai ales dacă avem şi copii care depind de noi. Suntem obligaţi să le asigurăm existenţa, să le oferim posibilităţi de instruire, cu alte cuvinte să le dăm baza care îi va ajuta să răzbată în viaţă.

Chiar dacă acum nu ai aceste responsabilităţi la un moment dat vei fi faţă în faţă cu ele. Ei bine, toate acestea trebuie să conteze infinit mai mult în faţa oricărui joc de noroc. Nu te poţi bucura de naşterea unui copil sau de o promovare în muncă din faţa jocului de noroc, aşa că fă pasul înapoi şi delectează-te cu aceste plăceri ale vieţii care contează cu adevărat.

Jocul nu te face fericit

Cu siguranţă că ai accesat un joc de noroc în dorinţa de a te mai destinde şi de a mai uita din greutăţile vieţii. Te-ai şi distrat şi poate că uneori ai avut şi un succes financiar răsunător care ţi-a permis să îţi realizezi un vis pe care îl credeai imposibil la un moment dat.

Cam asta face un joc de noroc, livrează puţină distracţie împletită câteodată cu un câştig financiar. Dar în nici un caz jocurile de noroc nu aduc fericirea nici unuia dintre noi, fericirea sta în lucrurile simple pe care le cunoşti şi tu.

Ai familia laolaltă şi sănătoasă, ai stabilitatea unui loc de muncă, îţi permiţi să duci o viaţă decentă şi poate oferi şi altora o părticică din propria fericire. Dar atunci când jocurile de cazino prevalează în viaţa ta reperele acestea de fericire dispar instantaneu.

Nu lăsa ca un joc de noroc să îţi ia toate aceste momente de fericire, spune stop jocurilor de noroc şi abandonează-te în braţele familiei şi prietenilor. Aceştia te pot face fericit şi îţi garantăm că nici un joc de noroc din lume nu poate niciodată să se ridice la valoarea acestora.

Banii se termină

Să joci la cazino pe o miză reală înseamnă să îţi alimentezi contul de jucător cu bani adevăraţi. Îţi propui să alimentezi contul cu o sumă pe care îţi permiţi să o pierzi şi dai drumul la joc.

Dacă ai câştigat, felicitări! Eşti un jucător norocos care ar face bine să se ridice de la masa de joc şi să pună acel câştig deoparte. Îl poţi folosi ulterior pentru a pleca într-o vacanţă mult visată sau pur şi simplu îi depui într-un cont pentru zile mai puţin fericite.

Dar ai fi surprins să ştii câţi jucători trec peste acest prag şi odată contul epuizat aleg să îl suplimenteze iar şi iar, la nesfârşit. De unde atâţia bani? Ajungi să îţi epuizezi salariul, faci descoperiri de card şi intri în cercul vicios al împrumuturilor.

Te convingi mereu că faci asta pentru a obţine câştigul care să te scape de datorii şi să arăţi tuturor că a meritat să faci aceste lucruri. Fals şi total neadevărat! Spirala dependenţei de abia ce s-a declanşat şi o te târască rapid în ea. Soluţia? Opreşte-te măcar temporar din joc, cere ajutorul familiei şi în mod cert că vei reuşi să depăşeşti aceste momente grele din existenţa ta.

Concluzie

În momentul în care conştientizezi că eşti pe cale să cazi în pericolul dependenţei faţă de jocurile de noroc spune stop joc! Ai o familie de întreţinut şi responsabilităţi la care te-ai angajat că le faci faţă. Nu o poţi face de unul singur? Cere ajutor de specialitate şi acesta ţi se va acorda în mod anonim de cei mai buni specialişti în domeniu care vor face totul să te smulgă din acest pericol iminent.