Descoperire arheologică de senzaţie în apropiere de Zlatna, făcută acum o lună. Morminte dacice în care s-au găsit mai multe tipuri de arme și unelte

Categories ArheologiePosted on

O descoperire arheologică impresionantă a fost făcută la aproximativ 20 de kilometri de Zlatna, la începutul acestui an. Este vorba despre cinci morminte din perioada dacică, în care au fost găsite arme și unelte din fier, de mai multe tipuri.

Potrivit site-ului detectiemetal.com, este vorba despre cinci sici (pumnale), o seceră, trei suliţe şi două zăbale pentru cai. Cel care le-a găsit este Tudor Ponoran, fiul primarului din Zlatna, care susţine pe blogul menţionat că a ajuns la locaţie de pe Valea Galaţi sau Valea Mică, după o oră de mers de la Zlatna. Locul se află între două stânci de aproximativ 20 de metri înălţime.

Artefactele au fost aduse la Muzeul Național al Unirii, unde vor fi examinate în detaliu. Potrivit directorului adjunct al muzeului, Constantin Inel, este vorba despre unelte și arme dacice care datează dinaintea cuceririi romane, probabil din perioada secolelor II-I î. Hr.

Obiectele au fost predate Muzeului Unirii din Alba Iulia. Până acum reprezentanții instituției respective nu au comunicat date despre descoperirea arheologică de lângă Zlatna.

Sursa: http://alba24.ro/foto-descoperire-arheologica-de-senzatie-in-apropiere-de-zlatna-morminte-dacice-in-care-s-au-gasit-mai-multe-tipuri-de-arme-si-unelte-273862.html


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns