Viitorul este astazi: predictii „Black Mirror” care sunt deja reale

Categories Emisiuni TVPosted on

Este prea devreme pentru a decide daca tehnologia este eroul sau antagonistul in afara ecranului. Cert este insa ca universul serialului este din ce in ce mai asemanator cu cel de astazi. Serialul de antologie Netflix a fost folosit ca obiect de studiu in numeroase ocazii, datorita faptului ca povestile sale tulburatoare prezinta elemente materiale si caracteristici ale personalitatii postmoderne care pastreaza asemanari suspecte cu realitatea.

In acest fel, programul a generat anxietate si teama in publicul sau dincolo de divertisment. Fiecare dintre intrigile sale evidentiaza modul in care tehnologia afecteaza viata oamenilor, iar fiecare dintre episoadele sale este o privire asupra unui viitor distopic ingrijorator, care nu este atat de departe.

Desigur, comportamentele fiintei umane care apar in titlu se reflecta usor in orice cetatean care mentine un utilizator activ in retele si o viata actualizata. Dar, sunt anumite idei tehnologice care au aparut pentru povestile din cadrul programului despre care, spre deosebire de aspectul sociologic, putini stiu deja ca exista. Vrei sa-i cunosti? Afla mai jos care sunt acestea.

Albine robotizate

In episodul sase al celui de-al treilea sezon, „National Hate” a adus cu sine o conceptie gresita comuna a prezentului. Din cauza lipsei acestor insecte, un grup de oameni de stiinta si-a creat versiunile animatronice pentru a inlocui nevoile ecosistemelor globale. Cei care au vazut povestea vor sti cum se termina, datorita controlului si lacomiei. Ani mai tarziu, revista Cell Press a publicat o investigatie privind necesitatea crearii unui instrument de polenizare in fata crizei existente, potrivit expertilor. Ca raspuns, Japonia este deja in plina productie de albine robotizate, printr-un gel ionic care le permite sa se camufleze cu alte fiinte vii (prin TokioSchool ).

Freemium

In universul „Fifteen Million Merits” , cetatenii unui complex deosebit sunt fortati sa munceasca neobosit pentru a castiga monede digitale care pot fi folosite pentru diverse produse, cum ar fi alimente si divertisment. Putem vedea o reflectare a acestui lucru in jocurile freemium, unde utilizatorii sunt presati sa efectueze diverse provocari monotone si neobosite in schimbul unei valori in cadrul sistemului. De la difuzarea acestui complot, acestea au devenit extrem de comune, in special pe dispozitivele mobile.

Pe de alta parte, capitolul din prima transa a programului arata si o comunitate care este intretinuta de oameni pe biciclete. Desi caracterul practic nu este perceput ca o metoda cu adevarat profitabila, exista evolutii recente similare. Oamenii de stiinta de la MIT au contribuit la crearea unei tehnologii portabile pe care oamenii o pot folosi ca sursa de energie personala. In plus, in Brazilia, anumitor detinuti li se permite sa mearga cu biciclete de exercitii care servesc drept baterii pentru alimentarea cu energie electrica a inchisorii lor.

Emoji animat

In „Waldo Moment” , personajul principal devine celebru folosind un avatar animat ca alter ego public. Ti se pare cunoscut? Aceasta imagine despre sine este reprodusa in fiecare zi cu magnitudine. Cel mai cunoscut este cazul Apple , care in urma cu ceva timp si-a lansat noul program pentru a crea avatare bazate pe fetele utilizatorilor prin recunoasterea faciala. In plus, primele zile ale tehnologiei de captare a miscarii au avansat pana la punctul in care spectacolele actorilor puteau fi mapate pe un avatar digital in direct.

Lentile care inregistreaza ceea ce vezi

Unul dintre cele mai bune episoade din „Black Mirror” este „Your Whole Story” , a carui intriga se concentreaza pe o mica bucata de tehnologie: un tip de lentila de contact, care poate inregistra tot ceea ce cuprinde ochiul. Memoria acestui dispozitiv poate fi folosita pentru a privi in urma amintiri si pentru a le retrai.

Fascinant, nu? Samsung si Google lucreaza pentru a recrea acelasi dispozitiv, care este capabil sa fotografieze si sa inregistreze totul din ochii nostri si apoi sa primeasca acel material pe telefoanele mobile. In acelasi timp, compania creata de Steve Jobs lucreaza si ea la un proiect similar, bazat pe ecrane care pot fi incorporate in lentilele in sine. Dar aceasta nu este limita, deoarece neurologul Theodore Berger (situat la Universitatea din California) ramane ocupat cu scopul sau de a crea cipuri cerebrale care sunt folosite ca implanturi electronice si functioneaza in acelasi mod ca si restul creierului, cele mentionate.

Conversatii cu robotii care imita oameni decedati

Premiera din sezonul doi a emisiunii, „Now I’m Back”, a prezentat- o ​​pe Hayley Atwell ca o vaduva care si-a pierdut in mod neasteptat partenerul ( Domhnall Gleeson ) si, intr-un act de disperare, s-a refugiat intr-un program de inteligenta. comunica cu un prototip al lui, creat prin materialul pe care il lasase (fotografii, videoclipuri, inregistrari vocale). Celebra companie de tehnologie va lua exemplu pentru noul sau sistem „chatbot”.

Aceasta este ultima dintre inventiile notificate. Dupa cum v-am spus recent, Microsoft a cumparat un brevet pentru a crea roboti din oameni morti. In acest fel, oamenii si-ar putea crea propriile profiluri pentru a interactiona cu ei insisi, sau cu personaje fictive, cu celebritati in viata, printre altele. Dar, noutatea consta in posibilitatea de a mentine o interactiune falsa cu cineva care nu mai este printre noi. Se vorbeste chiar despre utilizatorii care isi parasesc propriile versiuni de inlocuire pentru atunci cand mor.