Despre serialul Two and a Half Men

Categories Emisiuni TVPosted on

Two and a Half Men reprezinta unul din seriale de televiziune cele mai reusite, poate doar din punctul meu de vedere, dar longitivitatea acestuia arata atat fanilor cat si persoanelor care nu au intra inca in universul lui Charlie, Alan si Jake ca merita vazut si ca, serialul reprezinta mai mult decat se poate vedea intr-un episod. Istoria celor 3 este poate cunoscuta de voi incerca si sper sa reusesc sa fac o caracterizare buna a personajelor si sa prezint situatia acestora de-a lungul celor 6 sezoane.

Charlie Harper (care se joaca pe sine daca putem face aluzie la viata lui in realitate) reprezinta barbatul care la 40 si ceva de ani inca mai este un sex- symbol, care nu duce lipsa niciodata de femei, bani si masini frumoase. Chiar si in momentele de criza ale existentei lui acesta reuseste printr-un mod sau altul de a-si imbunatati starea materiala, chiar daca asta inseamna sa cante pentru copii. Charlie a avut ocazia de-a lungul sezoanelor sa aiba atat femei tinere cat si batrane, sa fie logodit si chiar in pragul casatoriei insa toata aceasta diversitate si modalitate de a pune personajul in situatii dificele, cel putin din punctual de vedere al lui Charlie denota doar o singura trasatura mare si lata aceea ca Charlie niciodata nu va cunoaste viara de familie si intotdeauna va avea o femeie frumoasa langa el.

O personalitate opusa intru totul si care se zbate sa faca fata lumii lui Charlie este fratele Alan Harper. Crescut langa o mama nu tocmai model a fost influentat de indiferenta mamei si poate mai marcat de rautatile facute de fratele mai mare. Personalitatea lui Alan nu se schimnba prea mult de-a lungul sezoanelor, el ramane un naiv si un “familist” dorind cu ardoare sa aiba ceea ce Charlie are, chiar daca incearca sa fie un om decent atat pentru el cat si pentru copilui lui, Jake. Alan este “pedepsit ”, dupa cum declara producatorii Chuck Lorre si Lee Aronsohn, pentru simplu fapt ca incearca sa fie un om normal si chiar banal.

Legatura dintre cei doi frati se stabileste in momentul in care apare in scena Jake, care la drept vorbind cucereste inimile tuturor (vorbim de cand era mic … acum e mare si nu asa de simpatic). Baiatul uneste personalitatile diferite ale celor doi frati si face ca lumile acestora sa se apropie nu prea mult, dar astfel incat sa se accepte unul pe celalalt.

Jake reprezinta poate prea exagerat copilul prostut care nu intelege absolut nimic din ceea ce se discuta in jurului lui. Singurele lucruri care prezinta interes pentru el sunt mancarea, jocurile si televizorul. Personalitatea lui Jake nu se dezvolta prea mult in decursul celor 6 sezoane, el ramane copilul/adolescentul cu probleme la scoala . Cu toate acestea Jake ramane o figura hazlie si un personaj foarte bine conturat si interpretat fara de care serialul ar avea multe de pierdut.

Evelyne Harper este mama celor doi Charlie si Alan, interpretata cu success de Holland Taylor. Este mama moderna, poate chiar prea moderna, care a avut un numar imens de soti si care si-a dedicate viata afacerilor si mai putin copiilor. Charlie si Jake o “hartuiesc” tot timpul pentru ceea ce nu a facut sau pentru simplu fapt ca reprezinta o place in a rade si ridiculiza.

Episodul 10 al sezonului 6, He Smelled the Ham, He Got Excited, duce serialul intr-o directie necunoscuta deocamdata de fanii serialului. Episodul incepe cu o neobisnuita cina in familie, in care Charlie nu reuseste sa isi dea seama care este scopul ascuns al mamei. Obsedat sa descopere motivul si chiar surprins de descoperirea lui Charlie invoca moartea mamei, pentru ca doar asta l-ar face sa inteleaga de ce Evelyn doreste sa il sustina pe Jake in universitate si chiar sa ii cumpere o masina in cazul in care acesta va reusi sa intre.

Bucuros ca Evelyn ii va “cumpara” un loc la universitate, Alan renunta sa mai creada ca aceasta are un scop ascuns si e liber sa isi “vanda” fiul pentru a avea viata si bucuriile lui Charlie. Ajuns la concluzia ca nu mai trebuie sa munceasca pentru a-l sustine pe Jake, Alan se vede in fata unei noi crize existential,ce sa faca cu timpul lui. Dupa ce “he goes caiacy” realizeaza ca viata lui Charlie nu reprezinta decat somn mult si bautura cat mai multa acestia descopera motivul pentru care Evelyn incearca sa il duca pe Jake la facultate, “No reason to live – She’s trying to kill you”. O data ce dilema este rezolvata Charlie gaseste noul scop de viata pentru Alan, plata unei chirii substantiale, pentru cei 5 ani si jumatate in care acesta a locuit alaturi de el fara a plati nimic. Incercand sa scape de indatoririle asumate anterior, Alan “is poked ”.

Icercand sa fie o bunica buna si intelegatoare Evelyn incearca sa ii gaseasca nepotului ei profesia spre care nu o face de rusine si o va multumi. Astfel Jake ajunge sa fie un bucatar care isi prezinta retele personale bunicii, reusind sa impresioneze pentru scurt timp bunica, a carei bucatarie ia foc.

Episodul in ansamblu nu impresioneaza prea mult, fiind o incercare de a-l scoate pe Jake din postura de adolescent fara viitor. Totodata episodul pune intr-o situatie dificila sau incurcata fanii care se intraba ce anume se va intampla cu Jake, va deveni “the great cheff” sau a fost doar o incercare de a condimenta si pune in situatii diferite fata de cele de pana acum personajele.Oricum ceea ce se va intampla sau nu ramane de vazut si de aflat.