România, vatra Europei – cu Gabriel Gheorghe (Episodul 1) – emisiune tv

Categories Emisiuni TVPosted on

Dovezi istorice incontestabile ne demonstrează că aici, în spațiul carpato-danubiano-pontic este leagănul culturilor europene. Și când spunem aceasta vorbim despre un număr impresionant de descoperiri ce vorbesc despre o primordialitate a locurii, a scrisului, a artei prelucrării ceramicii și a metalelor.

Desigur, o istorie care ar transforma România dintr-o țară de mâna a treia în leagănul civilizațiilor europene și numai, deranjează multe interese străine, în virtutea cărora se duce o aprigă luptă de distrugere sau de îngropare a ientității noastre și a istoriei acestor meleaguri.

Adevărul iese însă la lumină tot mai mult și datorită muncii de o viață pe care cercetători precum domnul Gabriel Gheorghe, invitatul acestei emisiuni, au făcut-o!

 

Daniel Roxin

 

1 comment

  1. Acest domn, Gabriel Gheorghe, se aventureaza cam mult in spatii delicate si extrapoleaza prea mult cateva date separate. Tiganii = romani, asta spune dumnealui pe baza unor studii suedeze. De unde pana unde? Tiganii si romanii au tipologii total diferite, traditii diferite, limbi diferite, psihologii diferite, parcursuri istorice diferite, ma mir ca ati continuat emisiunea dupa minutul 10!!! Contaminarea lingvistica dintr-un moment dat istoric nu poate constitui un argument de identificare a limbilor! Haida-de! Lasati-i mai bine pe specialisti sa vorbeasca!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *