Cum a împărțit banii UDMR-istul Kelemen Hunor în precedentul mandat la Ministerul Culturii: 7,3 milioane de lei pentru monumentele maghiare din Covasna și Harghita, 0.09 milioane lei pentru Sarmizegetusa Regia. DOCUMENTE

Categories ArticolePosted on

Un articol de Dan Tănasă

Cultura românilor a căzut din nou în responsabilitatea UDMR, motiv pentru care voi face apel la arhivă și voi publica din nou două documente foarte relevante cu privire la interesul manifestat pentru cultura românilor de către Kelemen Hunor, viceprim-ministru și ministru al culturii în Guvernul Victor Ponta.

În primul rând, arăt care au fost alocările bugetare de la Ministerul Culturii pentru monumentele din Covasna și Harghita în precedentul mandat al lui Kelemen Hunor, 2009-2012, în fruntea Ministerului Culturii: 2% pentru monumentele românești, 98% pentru cele maghiare.

În 2011 am solicitat Ministerului Culturii si Patrimoniului National, condus de UDMR-istul Kelemen Hunor, situatia alocarilor bugetare pentru restaurarea monumentelor din judetele Covasna si Harghita. Situatia de mai jos este halucinanta… Alocarile bugetare pentru monumentele din judetele Covasna si Harghita in precedentul mandat al actualului ministru al culturii, UDMR-istul Kelemen Hunor, sunt de 7.385.427 lei pentru monumentele maghiare si de doar 141.720 lei pentru monumentele romanesti din cele doua judete. Daca ne raportam la perioada 2004-2009, alocarile bugetare sunt de 4.564.553 lei pentru monumentele maghiare si de doar 250.640 lei pentru monumentele romanesti din zona Covasna-Harghita.

Sursa: http://www.dantanasa.ro/2014/03/06/exclusiv-cum-a-impartit-banii-udmr-istul-kelemen-hunor-in-precedentul-mandat-la-ministerul-culturii-73-milioane-de-lei-pentru-monumentele-maghiare-din-covasna-si-harghita-90-000-de-lei-pentru-sarm/

 

 

 

 

 

 

 

 

În al doilea rând, arăt care au fost alocările bugetare din fondurile Ministerului Culturii în precedentul mandat al lui Kelemen Hunor în cazul Sarmizegetusa Regia. În timp ce a turnat peste 7,3 milioane de lei in monumentele maghiare din Covasna si Harghita, UDMR-istul Kelemen Hunor nu a găsit decât 90.000 de lei pentru finanțarea complexului dacic de la Sarmizegetusa Regia (perioada 2010-2011).

 

 

 

4 comments

  1. Normal ce va asteptati si daca nu stiati un prieten al meu avand treaba la ministerul culturii , o secretara probabil ia raspuns la telefon in limba maghiara ! Asta se intampla cand erau in alianta cu pdl-ul.
    Ce va mira faptul ca fac tot posibilul sa curete regiunile respective de populatia romaneasca ,este o realitate . De fiecare data li se da mai mult si mai mult ! Pun si eu o intrbare : Cu ce sunt mai speciali decat romanii ?

  2. Dle Roxin e timpul sa scoateti in strada ca raspuns al mitingului ungurilor de la Tg Mures pe toti cei ce se declara patrioti pe net ….acum sa vedem cine simte ceva ptr tara !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *