DEZVĂLUIRI: Ungaria avea un milion de vlahi în sec. XIX. Azi ar trebui să aibă 2-3 milioane de cetățeni cu rădăcini românești, din păcate maghiarizați – Adică vreo 25% din populația actuală a Ungariei.

Categories DezvăluiriPosted on

Așa cum spuneam și cu o altă ocazie, cea mai mare parte a populației Ungariei de astăzi nu este formată din unguri, adică din urmașii lui Arpad, cel care a venit în Europa în secolul IX, ci din români, slavi, germani și alte neamuri maghiarizate, care și-au pierdut identitatea. Ce tragedie!!! Și acest lucru reiese clar din dovezile istorice, multe dintre acestea oferite chiar de unguri.

În acest articol, vă prezint o nouă sursă istorică demolatoare pentru interesele revizioniste și iredentiste ale extremiștilor maghiari. Astfel, baronul Miklós Wesselényi, în lucrarea „Apel la chestiunea naționalității maghiară și slavă”, spune o serie de lucruri semnificative despre români, în anul 1843…

1. Baronul Miklós Wesselényi, despre populația valahă din Ungaria și Țările Românești:

“În actuala epocă a naționalităților evoluate și pe cale de evoluare, spiritul înalt al sentimentului național a inspirat și neamurile și națiunile de origine și limbă valahă. Aceste neamuri, care își trag originea și limba, în mare parte, de la marea gintă a Romei, oricât de dejosite și umilite prin apăsare și stârcire de-a lungul veacurilor, nu și-au uitat niciodată cu totul strălucita lor origine. Iar acum simt cu ardoare că un neam de aproape 7 milioane (În Valahia sunt aproximativ 2.000.000, în Moldova 1.200.000, În Basarabia 1.000.000, în Bucovina 500.000, în Transilvania 1.010.080, iar în Ungaria 1.085.000 de valahi. În total 6.795.000 de suflete.), care își are o origine a sa, o limbă a sa, ba chiar aceleași datini și fel de a fi, și care locuiește o porțiune de pământ a Europei, ce-i drept politicește împărțită în mai multe părți, dar geograficește unitară, mare ca întindere și înzestrată de natură cu cele mai mari bogății, poate avea viitor și se vede a fi chemat la existență națională.” (Vezi pagina de mai jos)

 

Comentariu la citat: Trebuie să remarcăm la baronul Miklós Wesselényi o anumită eleganță în abordarea subiectului și o înțelegere a situației istorice a valahilor. Dincolo de asta, e foarte important de subliniat că în anul 1843, în urma recensămintelor, populația românească din Ungaria se ridica la peste un milion de oameni, aproape cât în Moldova acelei epoci!!! O simplă analiză logică a modului în care a crescut populația de atunci și până astăzi ne arată că ea s-a înmulțit cam de patru ori. Mai exact, dacă scădem cei un milion de români din Ungaria, ar mai rămâne în Țările Române aproximativ 5.500.000 de oameni. Înmulțiți cu 4, ar da cam actuala populație românescă, de 22.000.000. Pe același fir al logicii putem presupune că românii din Ungaria au crescut măcar de trei ori ca număr. Asta ar însemna că în mod real am putea avea astăzi în Ungaria vreo 2-3 milioane de  oameni cu rădăcini românești. Aveți idee câți români se zice că mai trăiesc în Ungaria astăzi? Conform datelor oficiale din anul 2001, în Ungaria mai trăiesc 8.000 (opt mii) de români! Încă o dată exclam: Ce tragedie! Cât de agresivă a fost campania de maghiarizare forțată a tuturor neamurilor care au ajuns sub cizma maghiară. Ce este mai dureros este faptul că, datorită îndoctrinării, ca politică de stat, mulți dintre urmașii românilor de acum 150 de ani din Ungaria ne disprețuiesc pe noi, românii de azi din România, și urăsc țara noastră, pentru ei aceasta fiind cea care… le-a răpit “Transilvania – o bucată de pământ unguresc”… Să nu uităm că întotdeauna învingătorii au scris istoria așa cum le-a convenit!

2. Baronul Miklós Wesselényi, despre necesitatea maghiarizării vlahilor:

“Atâtea motive au lucrat și atâtea s-au săvârșit pentru ca populația noastră valahă să se înstrăineze și să se țină departe de noi (nedreptăți, discriminare – n.m.). În schimb nu s-a făcut nimic pentru a o maghiariza; nici pentru a o atrage spre noi și a o determina să se alăture intereselor noastre politice.

Mai ales prin școli populare și prin educație populară populația valahă ar fi putut fi și ar fi trebuit maghiarizată. Autoritățile n-au făcut nimic și chiar particular s-a făcut atât de puțin pentru această cauză, încât, ca o picătură într-un ocean, nici nu poate fi luat în seamă. Doar acum, în ultima vreme, guberniul a provocat autoritățile transilvane să promoveze educația poporului și s-o extindă cu deosebire la valahi, anume în interesul limbii noastre.”

Comentariu la citat: În anul 1910, recensământul făcut în Regatul Ungariei arăta că ungurii erau doar în procent de 48% din totalul populației. Sunt însă multe motive să credem că până și această cifră este exagerată – evident că cei mai mulți dintre cei 48% erau populații diverse, maghiarizate deja forțat la acea vreme, cu identitatea proprie ștearsă, dar alții s-au declarat maghiari pentru a nu fi discriminați…

Prin urmare, în diferite perioade ale istoriei, românii din Ungaria și Transilvania (dar și alte etnii) au suferit un proces extrem de agresiv de maghiarizare forțată care  a presupus schimbarea onomasticii (din Ioan s-a făcut Janos), a toponimiei și preluarea religiei catolice sau reformate.

Prin urmare, Ungaria este un stat artificial format în special din ne-unguri (cât de unguri ar putea fi blondele și blonzii cu ochi albaștri pe care îi putem întâlni destul de des în Ungaria?!). Prin urmare, minciuna Ungariei Mari nu ar trebui să mai fie tolerată de oficialii români. Prin urmare, Europa ar trebui să cunoască adevărul despre Ungaria și Transilvania, despre destinul românilor de pe aceste pământuri, despre istoria lor furată. Ideea este că nu ne putem aștepta ca reprezentanții politici ai statului român să ne servească cu adevărat interesele – majoritatea lor sunt ori irespionsabili, ori cozile de topor ale altora.

Prin urmare, noi, cei care începem să ne trezim, cei care începem să dăm la o parte vălul de minciună care ne-a fost așternut peste suflete, va trebui să reacționăm și să aducem adevărul la lumină! Fără ură, fără violență – cu inteligență și argumente științifice!

Să avem încredere! Transilvania nu este a lor! Ba ar trebui să ne mai cedeze și din pământul actualei Ungarii, dacă ar fi după ceea ce este drept!…

Daniel Roxin

Sursa imaginilor: Miklós Wesselényi, Szózat a’ magyar és szláv nemzetiség’ ügyében, Lipcsében, 1843.

Sursa traducerii: Cornelia Bodea, 1848 la români. O istorie în date și mărturii, vol. I, București, 1982 (pe www.dacoromanica.ro).

Via:  https://tiparituriromanesti.wordpress.com/2014/08/21/baronul-miklos-wesselenyi-despre-romani-1843/

Lasă un răspuns